Strona Główna FORUM-NURAS
Forum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Obudowa Nimar - spostrzeżenia i refleksje
Autor Wiadomość
beroduar 



Stopień: Były przewodn. :-((
Kraj:
United Kingdom

Wiek: 46
Dołączył: 13 Mar 2010
Posty: 1192
Skąd: UK, Notts
Wysłany: 09-06-2011, 00:51   

Paweł napisał/a:
U nas mało słychać bo to sprzęt nie na każdą kieszeń. Niestety ;-(. A poza tym jak każda nowość trochę "parzy".

No faktycznie cena jest - ha ha ha - z sufitu. Ale moim zdaniem to jedyna słuszna droga (mówię o rozwiązaniu, nie o firmie i , broń Allahu, nie o cenie) i prawdziwa przyszłość obudów.

Czy one mają jakąkolwiek możliwość ręcznego kręcenia obiektywem?
 
 
Haw 


Stopień: **
Kraj:
Poland

Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 1383
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-06-2011, 00:54   

Jacku, tak z ciekawosci: ktora wersje obudowy posiadasz? na photodive na zdjeciach sa 2: z 6 czarnymi klamrami i wizjerem na tylniej sciance oraz z 4 klamrami w kolorze stalowym i bez wizjera. widze ze Ty masz ta z wizjerem, ja ta bez. przy okazji, nie wiesz ktora jest "aktualna"?
 
 
Emes 


Stopień: TMX i takie tam
Kraj:
Poland

Wiek: 43
Dołączył: 12 Gru 2006
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-06-2011, 08:20   

Witam

Chcąc nie chcąc, muszę zająć stanowisko oraz sprostować niektóre informacje podane w tym wątku.
A więc po kolei:

Cytat:
Są (obudowy Nimar) sprzedawane z portem do kitowego obiektywu.
Nimar w swojej ofercie ma 18 osiemnaście modeli portów dla obiektywów Canon, Sigma Tokina. Port obiektywu można kupić/dobrać w zależności od potrzeb.

Cytat:
...wyjaśniono mi, że błąd jest znany, wynika z konstrukcji lustrzanki i łatwo da się poprawić - wystarczy skrócić popychacze...
Nigdy ani ja, ani Nimar nie podał takiej (bzdurnej) informacji. Natomiast poinformowałem klienta że faktycznie raz w starej obudowie Nimaru (z przed pięciu lat i przed modernizacją) spotkałem się że jeden popychacz był za długi i dociskał przycisk aparatu, jednak dociskał go nawet na powierzchni. Opisane usterki obudowy mogą również wystąpić przy złym mocowaniu aparatu na siodle z powodu wadliwego wykonania obudowy lub zbyt płytkim osadzeniu aparatu w obudowie przez użytkownika.
Pragnę zauważyć że użytkownik obudowy poinformował mnie o problemie tylko raz, o reszcie usterek dowiaduję się z forum, co jest trochę dla mnie dziwne.

Nie widzę jednak problemu z reklamacją obudowy. Proszę o jej przesłanie, wtedy będziemy mogli ustalić co jest przyczyną złego działania i usuniemy usterkę, albo oddamy pieniądze bądź wymienimy obudowę na nową.

Cytat:
Znajomi kupili w tym samym miejscu obudowę do kamery PATIMA . Też nie chciała prawidłowo działać i skończyło się na zwrocie .
Niestety potwierdzam, firma Patima przysłała omyłkowo obudowę do kamery ale w systemie NTSC zamiast PAL. Zamówiona ponownie obudowa do kamery w systemie PAL przyleciała, ale widać za późno dla znajomych.

Cytat:
Ciesz się że jest wyłącznik aparatu , ja gdy rozpatrywałem kilka lat temu tą obudowę jeszcze do 350D dowiedziałem się że nie ma.... manipulatora do wyłącznika.
Totalna bzdura.

Cytat:
Jacek oddaj to . Teraz gdy coraz więcej rzeczy jest produkowanych w chinach, kupując coś okazuje się że nie spełnia kompletnie swojego zadania.
Nimar s.r.l
Via A. Pignedoli n. 8 – 42015 Correggio (Re) Italia.
Tam też mają fabrykę.
Firma Nimar produkuje obudowy od ponad 10 lat. Jej produkty są sprzedawane właściwie w każdym zagranicznym sklepie oferującym podwodny sprzęt foto/wideo.

Cytat:
Z Nimarem nie jest jeszcze tak żle, widziałeś obudowy DIVEROSS ???
Tam jedna pasuje uniwersalnie np. do 40D, 60D, 5D, 5DmkII, 7D.
Jak ??? !!!
No właśnie jak można wymyślać takie bzdury?
Skąd takie informacje. Każda obudowa obsługuje wszystkie komendy dedykowanego dla niej aparatu i każda ma indywidualnie rozmieszczone przyciski i dźwignie.

Na zakończenie.

Przez ostatnie dwa lata nie było żadnej reklamacji dotyczącej obudowy Nimaru, a obudów do Canona 550D sprzedało się najwięcej i proszę wierzyć że ich użytkownicy (przynajmniej niektórzy) pływali głębiej niż 30m.

No i jeszcze ceny omawianych w wątku obudów.

Nauticam – 2 500,00 $ czyli jakieś 6 750,00 zł bez portu.
Patima – 4 000,00 zł bez portu.
Ikelite - 5 800,00 zł bez portu.
Nimar – 2 650,00 zł bez portu (z portem 2 950,00).

Panie Jacku proszę o kontakt i reklamowanie obudowy zamiast wylewanie swoich żali na forum. W ramach gwarancji usuniemy usterkę lub wymienimy obudowę, a jeśli jest ona naprawdę taka straszna to oddamy pieniądze.

p.s
Nie jestem importerem firmy Nimar na Polskę,
jest nim Nimar-Polska www.nimarpolska.pl

Pozdrawiam
Michał Syrytczyk
PHOTODIVE.pl
 
 
 
piotrkw 



Kraj:
Poland

Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 2475
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 09-06-2011, 08:58   

To po kolei. ( Jacek przepraszam troche OT ale dotyczy Nimara.)

Emes napisał/a:
PAL przyleciała, ale widać za późno dla znajomych.

Wylatywali za chwile na Filipiny i chyba rozumiesz że nie mieli czasu na kolejne eksperymenty.

Emes napisał/a:
Cytat:
Ciesz się że jest wyłącznik aparatu , ja gdy rozpatrywałem kilka lat temu tą obudowę jeszcze do 350D dowiedziałem się że nie ma.... manipulatora do wyłącznika.
Totalna bzdura.


Niestety nie , kilka lat temu Nimar nie miał sprzedawcy w Twojej osobie , zajmował sie tym , nie profesjonalnie , trochę jako hobby , pewien człowiek w Polsce ( nazwisko nieważne) . Dosyć dokładnie zapoznałem się z ofertą Nimara zarówna z jego strony jak i rozmawiąjąc bezpośrednio z wytwórcą. Podstawowy zestaw manipulatorów był bardzo ograniczony, za dodatkowe trzeba było dopłacać i dla 350D dopłaty wymagał również wyłacznik. i kilka innych aby sensownie można było działać pod wodą. Obudowy w podstawowym wyposażeniu nie posiadały np. soczewki wizjera , była płaska ścianka , soczewka również wymagała dopłaty. Najprawdopodobniej dziś Nimar zmienił troche politykę , ale wtedy tak było i proszę nie pisz ze to bzdura. ( z moja pamięcią nie jest jeszcze tak żle :ping: ) Z ciekawostek, to dostałem z Włoch nawet zdjęcie obudowy z zaznaczonymi przyciskami w standardzie i tymi które są możliwe do wstawienia za dopłatą. Szkoda że skasowałem z poczty , to z 5-6 lat temu , zobaczyłbyś na własne oczy tą " bzdurę"

Emes napisał/a:
ytat:
Z Nimarem nie jest jeszcze tak żle, widziałeś obudowy DIVEROSS ???
Tam jedna pasuje uniwersalnie np. do 40D, 60D, 5D, 5DmkII, 7D.
Jak ??? !!!
No właśnie jak można wymyślać takie bzdury?
Skąd takie informacje.


Ano ze strony internetowej . Jezeli pod jednym numerem katalogowym wyrobu istnieje informacja do jakiego sprzętu jest przeznaczony( i tu wypisana litania aparatów ) to przepraszam... jak to interpretować ??
Jakie informacje takie i bzdury. :ping:
Wiesz, Ikelite mogła by również podać jedną kartę wyrobu ( bo korpus jest ten sam) i wypisać numery wszystkich np. Canonów do których jest przeznaczona. Po co się wysilać i robić osobne strony i zdjęcia jak wygląda i ma rozmieszczone przyciski obudowa do konkretnego aparatu. ??

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 09-06-2011, 09:48, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Paweł 


Stopień: mł‚. kapral sztabowy
Kraj:
Poland

Wiek: 51
Dołączył: 17 Mar 2002
Posty: 152
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-06-2011, 10:16   

beroduar napisał/a:
Paweł napisał/a:
U nas mało słychać bo to sprzęt nie na każdą kieszeń. Niestety ;-(. A poza tym jak każda nowość trochę "parzy".

No faktycznie cena jest - ha ha ha - z sufitu. Ale moim zdaniem to jedyna słuszna droga (mówię o rozwiązaniu, nie o firmie i , broń Allahu, nie o cenie) i prawdziwa przyszłość obudów.

Czy one mają jakąkolwiek możliwość ręcznego kręcenia obiektywem?



Oczywiście. Zoom'a można obsługiwać pokrętłem z lewej strony.
 
 
Emes 


Stopień: TMX i takie tam
Kraj:
Poland

Wiek: 43
Dołączył: 12 Gru 2006
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-06-2011, 15:21   

Cytat:
Wylatywali za chwile na Filipiny i chyba rozumiesz że nie mieli czasu na kolejne eksperymenty.
Rozumiem, ale dlaczego eksperymenty?

Mam karty katalogowe Nimaru sprzed jakiś czterech lat i tam wszędzie w obudowach jest manipulator włącz/wyłącz. Jednak tu się nie upieram bo włosi mają czasami dziwne pomysły.

Diveross faktycznie sobie uprościł sprawę z oznaczeniami, ale jest oczywiste że cztery modele obudów nie obsłużą 40 modeli aparatów. Ale to już sprawa firmy Diveross.

Generalnie chodzi mi o to aby nie demonizować tańszych produktów tylko dlatego że są tańsze i mniej znane w Polsce.

Na zakończenie dwa pytania konkursowe dla przeciwników chińszczyzny:
1. Gdzie ma swoją siedzibę firma Nauticam International Ltd.
2. W jakim kraju zostały wyprodukowane obudowy tej firmy.
:????:
Pozdrawiam
Michał
 
 
 
slawek290 



Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 1959
Skąd: UBeckie metody Panów
Wysłany: 09-06-2011, 15:59   

Emes napisał/a:
Gdzie ma swoją siedzibę firma Nauticam International Ltd.


[/quote]Siedziba do produkcji ma się jak .......

Emes napisał/a:
2. W jakim kraju zostały wyprodukowane obudowy tej firmy.


Słuchaj aby powiedzieć gdzie to jest produkowanie trza by bardzo dobrze i głęboko siedzieć w firmie lub w niej pracować.

W branży której siedzę co krok dowiaduję się iż nie ma dla nas roboty , bo się nie opłaci .
Producenci zamawiają całe partie towaru w chinach . Jakoś potem na metkach nie widzę napisu- Made in china .Trochę robi się u nas - jest produkcja jest fabryka idzie cały czas ...... ale te większe zamówienia produkuje się w chinach.

Nie wiem jak to jest w przypadku obudowy ....
 
 
piotrkw 



Kraj:
Poland

Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 2475
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 09-06-2011, 19:13   

Emes napisał/a:
Rozumiem, ale dlaczego eksperymenty?


Tak to nazywam, jeżeli kupię coś nowego i nie działa tak jak powinno ( czy to z winy technicznej czy ludzkich błedów ) to następny krok z tym samym urządzeniem to już faza eksperymentu . Uda się czy nie ??

Emes napisał/a:
Generalnie chodzi mi o to aby nie demonizować tańszych produktów tylko dlatego że są tańsze i mniej znane w Polsce.


Nie ma to nic wspólnego z "tańszymi" produktami. Choć cena 3-5 tyś , niska nie jest.
Te same słowa krytyki napisałbym o np "Subalu" który akurat byłby bublem nie spełniającym podawanych i zakładanych przez producenta funkcji.
Naprawdę denerwuje mnie nonszalancja producentów i sprzedawców , rozprowadzających przedmioty z którymi klient już od początku użytkowania ma kłopoty.
Dlaczego to on ma być poszkodowany, odwozić czy pakować produkty , często na własny koszt , ponosić koszty dojazdu do sklepów i przedstawicielstw .
Jako przykład , mieszkam w okolicy Gdyni, zakupy w Gdańsku , po przyjeździe okazuje się że nie wszystko działa , typowy nowy gniot. Po telefonie , propozycja abym przywiózł to wymienią na nowy. Z mojej strony akceptacja , z jednoczesnym poinformowaniem że przywiązę również fakturę za dojazd razem ok 70 km czyli brutto circa 100 zł. Po drugiej stronie cisza, po chwili stękanie, że to tak to nie , że to niemożliwe itd.
A wystarczyło by sprzedawanie sprawnego lub sprawdzonego towaru , a przy zakupach z kilka tysięcy zł ( błedy zawsze mogą się zdażyć ) wsadzić d... w samochód i z przeprosinami natychmiastowo przywieść i wymienić towar.

Ale tak .... to tylko w Erze ( teraz w T-mobile :ping: ) albo w bajkach. :ping:

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 09-06-2011, 19:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2011, 19:23   

Haw napisał/a:
ktora wersje obudowy posiadasz? na photodive na zdjeciach sa 2: z 6 czarnymi klamrami i wizjerem na tylniej sciance oraz z 4 klamrami w kolorze stalowym i bez wizjera. widze ze Ty masz ta z wizjerem, ja ta bez. przy okazji, nie wiesz ktora jest "aktualna"?

Zdaje się, że ta z 4-ma klamrami. I tą posiadam.

Emes napisał/a:
Cytat:
Są (obudowy Nimar) sprzedawane z portem do kitowego obiektywu.
Nimar w swojej ofercie ma 18 osiemnaście modeli portów dla obiektywów Canon, Sigma Tokina. Port obiektywu można kupić/dobrać w zależności od potrzeb.

Że są z portem do kitu, było w sensie pozytywnym - w innych sprzedaje się gołe, więc nie ma co prostować, a najwyżej uzupełnić :)

Emes napisał/a:
Cytat:
...wyjaśniono mi, że błąd jest znany, wynika z konstrukcji lustrzanki i łatwo da się poprawić - wystarczy skrócić popychacze...
Nigdy ani ja, ani Nimar nie podał takiej (bzdurnej) informacji. Natomiast poinformowałem klienta że faktycznie raz w starej obudowie Nimaru (z przed pięciu lat i przed modernizacją) spotkałem się że jeden popychacz był za długi i dociskał przycisk aparatu, jednak dociskał go nawet na powierzchni. Opisane usterki obudowy mogą również wystąpić przy złym mocowaniu aparatu na siodle z powodu wadliwego wykonania obudowy lub zbyt płytkim osadzeniu aparatu w obudowie przez użytkownika.

Być może informacja jest bzdurna, ale dokładnie taką od Pana otrzymałem i była prawdziwa: po wyjęciu popychaczy nie było problemu w tym miejscu. Za to wystąpił kolejny w innym. Takie usterki mogą wystąpić, przy zbyt płytkim umocowaniu łoża, ale łoże było zamocowane prawidłowo. A na powierzchni i do głębokości >20m wszystko działało ok.

Emes napisał/a:
Pragnę zauważyć że użytkownik obudowy poinformował mnie o problemie tylko raz, o reszcie usterek dowiaduję się z forum, co jest trochę dla mnie dziwne.

A po co miałem informować o identycznym problemie? Czy ja jestem budka informacyjna? Pana wyjaśnienia, że popychacz jest źle dobrany uznałem za wystarczające. Pod wodą objaw był identyczny: usztywnienie przycisku video/live view, więc jaki problem? Dzwonić i usłyszeć, że ma skrócić? Sam na to wpadłem.
Co do zdziwienia, że dowiaduje się Pan z forum: nie do Pana wątek adresowałem, tylko do innych użytkowników. Taki jest cel i sens działania forów: wymiana informacji i doświadczeń. Nie mniej fajnie, że się Pan włączył. Popychacze zamieniłem tak jak opisałem, co to dało będzie wiadomo w sobotę/niedzielę. Jeżeli przyniesie skutek, nie widzę powodu zawracać głowę, tylko dokupię port do 8mm. Jak nie da, na pewno prześlę z prośbą o doprowadzenie do stanu zgodności z umową/opisem.

Emes napisał/a:
Panie Jacku proszę o kontakt i reklamowanie obudowy zamiast wylewanie swoich żali na forum.

Jak wyżej: fora są od dzielenia się informacjami. Złymi też. Oczywiście pana postawa jest godna pochwały, ale nie Pana wina, że jest jak jest. Kilka osób radzi mi tu, żebym towar zwrócił: jak widać odnoszę się do tego z rezerwą i nie pochopnie. Może Pan wierzyć na słowo: gdybym się na prawdę zdenerwował, wiedziałby Pan pierwszy.

Emes napisał/a:
Przez ostatnie dwa lata nie było żadnej reklamacji dotyczącej obudowy Nimaru, a obudów do Canona 550D sprzedało się najwięcej i proszę wierzyć że ich użytkownicy (przynajmniej niektórzy) pływali głębiej niż 30m.

Bardzo cenna informacja. Tylko może trochę konkretniej? Na jakie głębokości? Kompaktem Olympusa, dedykowanym do maks 40m, bez NAJMNIEJSZYCH problemów kręciłem na 50m. Koledze zblokował się dopiero na Frankenie. To jak i na jakich głębokościach sprawował się Nimar?

Ps. Chiny, nie Chiny: ma działać :)
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 09-06-2011, 19:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Haw 


Stopień: **
Kraj:
Poland

Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 1383
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 11-06-2011, 20:46   

Emes, na zdjeciach wstawionych przez Jacka widac na tylniej sciance hmmm "wizjer?", na tych w photodive wizjera nie ma. czy jest to wyposazenie standardowe, czy mozna taki wizjer sobie dokupic? tylko jak wygladaloby mocowanie?
 
 
jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2011, 10:01   

W weekend przetestowałem skrócone popychacze. Znalazłem tylko 42m, więc na razie tyle musi wystarczyć. Po poprawkach, wszystko działa normalnie. Czyli ewidentnie nie przemyślane i źle dobrane popychacze. Nie wyglądało na to, żeby którakolwiek sprężynka była zbyt słaba - nie zaobserwowałem żadnego ich wciśnięcia. Teraz pozostaje poczekać na głębsze nury, by sprawdzić pełny zakres działania i jak będzie ok, upomnieć się o prawidłowe długości, by mieć wszystkie funkcje dostępne.
 
 
piotrkw 



Kraj:
Poland

Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 2475
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 14-06-2011, 10:20   

jacekplacek napisał/a:
Nie wyglądało na to, żeby którakolwiek sprężynka była zbyt słaba - nie zaobserwowałem żadnego ich wciśnięcia.


Ciesze się że jest w porządku , przynajmniej na tej głebokości. Natomiast musi coś się dziać, gdyż jeżeli przy dłuższym popychaczu dochodziło do wciśnięcia przycisku to są , tylko trzy wyjścia ,
-ugięcie sprężyny i wciśnięcie popychacza,
-ugięcie tylnej ścianki razem z popychaczami,
-przesunięcie korpusu aparatu w stronę popychaczy ( to zakładam nie zachodzi) . Natomiast Twoje działanie spowodowały powstanie luzu między końcówką popychacza a przyciskiem , na tyle dużego że pod wpływem ciśnienia nie dochodzi do jego pełnego wykasowania.
Ważne żeby działało. Tylko dlaczego klient ma prowadzić eksperymenty ???

Pozdrawiam Piotr
 
 
jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2011, 11:11   

piotrkw napisał/a:
Natomiast musi coś się dziać, gdyż jeżeli przy dłuższym popychaczu dochodziło do wciśnięcia przycisku to są , tylko trzy wyjścia ,
-ugięcie sprężyny i wciśnięcie popychacza,
-ugięcie tylnej ścianki razem z popychaczami,
-przesunięcie korpusu aparatu w stronę popychaczy ( to zakładam nie zachodzi) . Natomiast Twoje działanie spowodowały powstanie luzu między końcówką popychacza a przyciskiem , na tyle dużego że pod wpływem ciśnienia nie dochodzi do jego pełnego wykasowania.

Wciskały się przyciski A i B, czyli najbardziej wysunięte w stronę obudowy. Przy zbyt długim popychaczy i ściśnięciu uszczelki mogło się tak dziać - tak to sobie przynajmniej tłumaczę. Ale wyjaśnień powinien udzielić producent i sprzedawca - to w końcu w ich interesie. Mam nadzieję, że 60 m też wytrzyma i będę mógł myśleć o rozbudowie a nie zmianie na Ikelite - niestety, koszty mają dla mnie znaczenie.

piotrkw napisał/a:
Tylko dlaczego klient ma prowadzić eksperymenty ???

Uznałem, że to krótsza droga, niż utarczki ze sprzedawcą. Gdybym zaczął to przesyłać, i tak nie usunęliby wszystkiego, bo nie mieli o tym pojęcia - więc obudowa spędziłaby więcej czasu w podróży, niż tam gdzie jej miejsce: czyli ze mną pod wodą :) Mam nadzieję, że ten opis pomoże innym użytkownikom uniknąć kłopotów. No i czekam na ich opis perypetii i wniosków.


Haw napisał/a:
Emes, na zdjeciach wstawionych przez Jacka widac na tylniej sciance hmmm "wizjer?", na tych w photodive wizjera nie ma.


http://photodive.istore.p...yw-18-55mm.html - wizjer jest jak byk, na fotkach ofertowych. Coś musieli pomylić w przesyłce.
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 14-06-2011, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
piotrkw 



Kraj:
Poland

Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2007
Posty: 2475
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 14-06-2011, 11:23   

jacekplacek napisał/a:
Gdybym zaczął to przesyłać, i tak nie usunęliby wszystkiego,


Przedstawicielstwo Nimara na Polskę masz chyba niedaleko, bo w Jaworznie.

Pozdrawiam Piotr
 
 
Haw 


Stopień: **
Kraj:
Poland

Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 1383
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-06-2011, 20:44   

jacekplacek napisał/a:
http://photodive.istore.p...yw-18-55mm.html - wizjer jest jak byk, na fotkach ofertowych. Coś musieli pomylić w przesyłce.
pod spodem sa zdjecia 2 obudowy (wariant z 4 stalowymi klamrami) bez byka. eee wizjera ;)
 
 
k3nnymusic 

Kraj:
Poland

Dołączył: 02 Sty 2016
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-01-2018, 21:43   

Watek troche stary, wiec odswieze - jakie sa opinie o obudowach nimar w 2018? Cos sie poprawilo? Producent wyeliminowal wady?
Czy ktos to dystrybuuje na Polske?
W/w linki sklepu I dyatrybutora juz nie dzialaja.
 
 
grigri 

Stopień: inst
Kraj:
Poland

Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 46
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-01-2018, 16:39   

ja używam od 2 lat obudowę pod canona 80d. Kupiłem bezpośrednio u producenta. Wszystko działa poprawnie. Poprzednio miałem Ikelite w użytkowaniu to samo tylko cena dużo lepsza.
 
 
k3nnymusic 

Kraj:
Poland

Dołączył: 02 Sty 2016
Posty: 29
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-01-2018, 12:19   

Poszedł priv.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi
umieszczanych przez użytkowników na Forum. Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24
godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.

Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki.
Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko
FORUM-NURAS topic RSS feed