Na trale w sobotę miałem jedną z lepszych wizur na zatoce jak mi się trafiła w życiu.
Z 15 m, na dole jasno jak na 40m, od przybudówek na dziobie było widać nadbudówkę główną na środku. Byłem po południu o 17, więc w południe ze słońcem byłoby urwanie dupy;)
Woda na dole 4`C cieplej zaczynało się od 7m a przy powierzchni 10`C
Warunki z wczoraj.
Wizura dobra, uczciwe ponad 5 metrów.
Na wraku brak prądów, na ten trafilismy na deko powyżej 10 metra.
Temperatura na dole 6 stopni, co w połączeniu z temperaturą powietrza sięgającą prawie 30 stopni dało ciekawy efekt
Wiek: 60 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 428 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 25-05-2014, 18:06
Mucha napisał/a:
Warunki z wczoraj.
Wizura dobra, uczciwe ponad 5 metrów.
Na wraku brak prądów, na ten trafilismy na deko powyżej 10 metra.
Temperatura na dole 6 stopni, co w połączeniu z temperaturą powietrza sięgającą prawie 30 stopni dało ciekawy efekt
Ciekawe - o której godzinie tam byliście i czym mierzona temperatura?
Mój Vyper wczoraj (w sobotę 24.05) około 12.30 pokazywał na dole 3 stopnie, Aladin kolegi nawet 1 stopień.
Ciekawe - czy to prąd z dnia na dzień tak mocno zmienia warunki, czy może raczej odczyty komputerów się tak różnią? /to w nawiązaniu do dyskusji o termometrze w Black'u/
Ostatnio zmieniony przez Jacek Wo 25-05-2014, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 60 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 428 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 08-05-2017, 12:43
CChheemmooll napisał/a:
Byłem 29.04.2017. Wizura około 3-4 metry.
To są bardzo zmienne warunki, wizura może się radykalnie naturalnie zmienić z dnia na dzień (nie licząc ewentualnego udziału czynnika ludzkiego) - w Helu od 30.04 do 02.05 słyszałem raz że jest bardzo dobra, innym razem że jest kiepska. Osobiście 3 maja rano sam zweryfikowałem i było około 10-12 metrów. Temperatura 5 stopni, prądu na dole brak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko