filip
Wysłany: 15-10-2022, 22:28 miejscówki Chorwacja
wiem że temat jest trudny i nie każdy chętnie się nimi dzieli ale może warto stworzyć jakąś bazę ..w tym roku zamiast ukochanego peljesac-a wypadło na wyspę krk w okolicach malińskiej odkryłem cudowną zatoczkę ,miejsce kameralne dość popularne wśród łowców oraz nurasów dowożonych łajbami.., po lewej stronie zatoczki dno mocno opada płynąc przy dnie dotarłem do 18 m głębiej wolałem nie ryzykować.
do zatoczki można dojechać drogą szutrową przez las więc jeśli chcecie dać nura z pominięciem centrum ...
https://www.google.com/ma...534m/am=t/data=!3m1!1e3?hl=pl
Zanim zaczniesz namawiać do nurkowania w Chorwacji z pominięciem centrów nurkowych to lepiej najpierw zapoznaj się z obowiązującymi tam przepisami.
https://mmpi.gov.hr/more-86/ronjenje-115/115
filip
Wysłany: 10-11-2023, 16:59
minął rok od publikacji posta o miejscówkach ...nikt z was nie pływa na bezdechu nie poluje?
Być może dlatego, że okres wakacyjny to nie najlepszy sezon na połowy ryb. Trochę informacji możesz znaleźć na f-b grupie Spearfishing Dalmacija.
filip
Wysłany: 23-11-2023, 22:36
dzieki za info.jakos nie dorobiłem się fb..
zwykle zajmuje mi parę dni poznanie okolicznej wody.co do lata jeśli jest zimna woda to pojawia się ryba.
polowałem kiedyś w listopadzie ,,szału nie było,, .na Pelješacu czasami trafiały sie graniki w lecie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko