Wysłany: 31-01-2024, 19:05 Poprosze o pomoc w wycenie Suntoo D9TX
Dzień dobry,
w ostatnich dniach przy pakowaniu rzeczy mojego ojca - nurka który zmarł 10 lat temu natrafiłem na zakurzone pudełko z całkowicie nowym, zapakowanym, nigdy nie użytym zegarkiem do nurkowania Suntoo D9TX wraz z akcesoriami.
W związku z tym, ze sam nurkować nie mogę chciałbym go sprzedać. Niestety ciężko jest mi go wycenić z powodu braku informacji w internecie. Proszę zatem drogich forumowiczów o pomoc w wycenie takiego sprzętu.
Zegarek jest absolutnie nie używany. Zapakowany jak ze sklepu. Sprawny - coś sie pojawiło na ekranie po podłączeniu do ładowania.
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3725 Skąd: Katowice
Wysłany: 31-01-2024, 20:12
Na zdjęciach jest to wersja Elastomer bez czujnika ciśnienia. Wycena jest cokolwiek trudna.
W stanie fabrycznie nowym z czujnikiem ciśnienia z naklejką producenta na szkiełku (której na zdjęciach nie ma) mógłby być warty $1500. Skoro nie jest fabrycznie nowy (brak naklejki) i bez czujnika ciśnienia, ale pełnosprawny oceniłbym wartość w okolice 2500 PLN.
BTW Ilość wykonanych nurkowań da się odczytać z komputera, o ile działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko