Wysłany: 28-08-2024, 14:06 Zapytanie - kurs nurka
Dzień dobry. Chciałem Wam zadać szczere pytanie, poznałem kilku nurków, wszyscy mega goście. Mam 42 lata, jestem sprawny, biegam, ćwiczę. Mam dość swojej branży i od zawsze chodziła mi przygoda z nurkowaniem po głowie. Z Waszej doświadczonej perspektywy Panowie - mam 2 dzieciaków - czy wchodzilibyście w tą branżę w tym wieku czy odpuszczać ? Wiem, że na kontrakty na bermudy nie polecę ale tak by godnie żyć - czy warto ? Wiem, dla przykładu, że w niektorych firmach, nawet zagranicznych grupy spawaczy w stoczniach mają po 57 lat
Dzięki!
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3725 Skąd: Katowice
Wysłany: 30-08-2024, 20:43
Tak wnioskuję z postu, że marzy się kariera nurka zawodowego, saturowanego, platformy ropowe itd. Z wyjątkiem kilku osób, którzy na tym forum (zdychającym) kiedykolwiek się objawili jako zawodowi nurkowie (6?) wszyscy to nurkowie amatorzy, nurkowie rekreacyjni lub najlepszym razie instruktorzy nurkowania rekreacyjnego. Tak, nurkowanie rekreacyjne można uprawiać w każdym ? wieku.
Z zawodowym profesjonalnym nurkowaniem i pracami podwodnymi jest chyba troszkę inaczej.
Pogadaj na priv z TomekR (zawodowy nurek w US, na emeryturze), Jarkiem K. (zawodowy nurek na platformach), czy Gryzlim...
Kwestia czy chcesz czyścić Aquaparki i Zoo (pingwiny) ssawką podwodną (odkurzaczem) czy marzy Ci się uprawianie poważnego nurkowania zawodowego.
Jeśli to drugie, to błądzisz, trzeba było się przebranżawiać 10 lat temu co najmniej. Najlepiej 15 lat temu.
Spróbuj pogadać z zawodowcami, w tym zawodzie przechodzi się na emeryturę w wieku lat 55...
Inwestując poważne środki w ciągu ca 10 lat osiągniesz poziom umożliwiający godne zarobki, jeśli zdrowie pozwoli, po czym przejdziesz na emeryturę?
Może to jednak nie jest najlepszy pomysł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko