Nurkowanie na Zakrzówku zimową porą:
- cały tydzień dzwonimy do siebie, kto będzie,
- w sobotę/niedzielę od rana przestawiamy godzinę spotkania kolejno na 9.00, 10.00, w końcu wszyscy zbieramy się przed kominkiem w Krakenie o 11.00,
- ponieważ towarzystwo (zazwyczaj 7-10 osób) dawno się nie widziało, omawiamy najpilniejsze sprawy - 3 godziny (część w Krakenie, część na Zakrzówku),
- przy okazji, mimochodem, klarujemy sprzęt,
- do wody wchodzimy o 14.00,
- nurkujemy 30-40 minut
- do godziny 18.00 siedzimy w knajpce i omawiamy wrażenia/spostrzeżenia z nurkowania
- i tak co tydzień
Letnią porą nurkujemy więcej i dłużej, z tym że zamiast knajpki grillujemy nad wodą .
Ostatnio zmieniony przez arkac123 22-01-2012, 14:33, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2012, 14:46
beatkka007 napisał/a:
a jakieś forty? nie mogę coś do nich dotrzeć ;/
A muszą być podziemia? Nie lepiej słońce i plaża, czyli koparki?
Wysłany: 22-01-2012, 14:52
to zapewne nie raz minęłyśmy się w Krakenie czy też na Zakrzówku Świat jednak jest mały.
Doskonale znam te długie 'nurkowania' od rana do późnego popołudnio-wieczoru
Jednak zimna nie jest moją mocną stroną, chciała bym czegoś innego. Biorę się za podesłaną lekturę i oby owocnie się skończyła
[ Dodano: 22-01-2012, 14:54 ]
jacekplacek napisał/a:
beatkka007 napisał/a:
a jakieś forty? nie mogę coś do nich dotrzeć ;/
A muszą być podziemia? Nie lepiej słońce i plaża, czyli koparki?
W Jawożnie? Jak gratis dostanę słońce i plażę to jeszcze dzisiaj tam pojadę
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2012, 15:01
beatkka007 napisał/a:
W Jawożnie? Jak gratis dostanę słońce i plażę to jeszcze dzisiaj tam pojadę
Wysłany: 22-01-2012, 15:18
Cytat:
http://www.cave-diving.pl...ty_fr_2011.html
przeczytane... problem polega w tym, że o tych fortach słyszałam, jednak i w tej lekturze nie ma dokładnie podanej lokalizacji. Chyba trzeba tam najpierw iść na spacer (dobrze, że mam blisko) zlokalizować zejście do fortu a na wiosnę zorganizować nura! Poczytam o samym forcie może znajdę dokładną lokalizację tego czynnego zejścia. Zabawa w Sherlocka
Cytat:
Słońce i plaża tam zawsze jest gratis
założę różowe okulary i będzie
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2012, 15:46
beatkka007 napisał/a:
przeczytane... problem polega w tym, że o tych fortach słyszałam, jednak i w tej lekturze nie ma dokładnie podanej lokalizacji. Chyba trzeba tam najpierw iść na spacer (dobrze, że mam blisko) zlokalizować zejście do fortu a na wiosnę zorganizować nura! Poczytam o samym forcie może znajdę dokładną lokalizację tego czynnego zejścia. Zabawa w Sherlocka
Dokładnych lokalizacji wejść nie ma chyba nigdzie w necie. Piszę w liczbie mnogiej, bo jest ich pięć, z tym że cztery przysypane i raczej nie do przejścia. Ja wchodziłem dwoma, tyle, że jedno jest w miarę wygodne a drugim trzeba było nieco wybrać ze spągu. Warto mieć ze sobą linę - umożliwi wyjście. Opis samych fortów jest tu: http://www.scientificdivi...Krak%C3%B3w.pdf a tu, jak to wygląda, mniej więcej http://vimeo.com/9202786
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko