Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim Nurasom spokojnych,radosnych śwąt spędzonych w gronie najbliższych,bogato zastawionego stołu wigilijnego,dużo prezentów pod choinką,ale także szampańskiej zabawy i dużo nurkowań w przyszłym roku;) Gracjan
Wiek: 52 Dołączył: 09 Sie 2012 Posty: 143 Skąd: Mazury
Wysłany: 22-12-2013, 16:54
Zdrowych i pogodnych świąt spędzonych w rodzinnym gronie. Mikołaja z ogromnym workiem (na plecach ) w ktorym znajdziecie wymarzone suchacze, twiny, stage i co tam sobie jeszcze wymarzyliście.
A w nowym roku samych super nurkowań, tyle samo wynurzeń co zanurzeń, taaaaaaaaaaakich widoków pod wodą, nurkowań bezpiecznych, spokojnych, relaksacyjnych i spełnienia marzeń tych nurkowych, rodzinnych, finansowych, itp itd
Do zobaczenia pod i nad wodą.
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę i tym podobne utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą mase, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W miedzyszasie zprawć czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeśli czeba. Wszuć do mniski dwa jajka, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawć jakość wiski żepy pootem gosie nie mufili sze jest trójonsa. Wszuć do miszki szycka sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszucisz! Fypij skok sytrynnowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzuć monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij dwiszki. Sprawć jakość fiski ostanej ot pieszenia siasta i iś spać...
Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2012 Posty: 709 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-12-2013, 15:07
To ja dodam jeszcze przepis na kurczaka:
Kurczaka bardzo starannie myjemy i układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon i obficie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml psoty, 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequili.
Potrawy nawet nie musimy poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka wypierdalamy bo jest zbędny.
Natomiast sos... Sos jest taki, że paluszki lizać !
P.S. Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydlę sos wychleje.
Ja również przykładam się do Życzeń!
Wesołych, Spokojnych i przede wszystkim Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia!!!
Oraz oczywiście wielu przepięknych, niezapomnianych nurkowań!!!
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko