Witam wszystkich nurasów.Ostatnio posprzedawałem troche starego sprzętu i szukam jakiejś dobrej fajki.Mam na oku Mares STREAM DRY i Technisub AIR DRY.Nie wiem którą wybrać, a może są lepsze w tym przedziale cenowym?Maską w jakiej nurkuję jest TECHNISUB LOOK BACK(jezeli to ma jakieś znaczenie) .Pozdrawiam
Fajnie by było gdybym miał skrzela i nie musial łapać powietrza "z zewnątrz" .Jeżeli znalazłas jakiś sprytny sposób na to żeby pouganiać sie za rybkami bez butli mondra nurasko to napisz mi o tym to opowiem kolegom przy ognisku
Fajnie by było gdybym miał skrzela i nie musial łapać powietrza "z zewnątrz" .Jeżeli znalazłas jakiś sprytny sposób na to żeby pouganiać sie za rybkami bez butli mondra nurasko to napisz mi o tym to opowiem kolegom przy ognisku
to napisz na forum free divingu madry nurasie
tu, z zalozenia mowi sie o nurkowaniu w sprzecie SCUBA
nie nurkujesz tak- to o tym JASNO napisz
nie jestem super freediverem i na razie myślę że moglaby sie przydac do czasu kiedy nie zacznę czuć się pewniej pod wodą przez dluzszy czas
[ Dodano: 24-07-2006, 22:53 ]
acha , w takim razie przepraszam/Wlasciwie to zaczynam nurkowac w sprzecie ale na razie nie startuje bo musze kupic jeszcze butle a nie za kazdym razem wypożyczac bo zbankrutuje.Myslalem ze forum o tematyce "ogólne" znaczy ogolnie o nurkowaniu?Może się mylę, przepraszam mądra nurasko
ja nigdy jej nie uzywam i jakos gdybym jej nie mial nie plakal bym
to po jaki wół, ja ze soba zabierasz
Bo zazwyczaj albo nurkuje na kursie albo w egipcie gdzie jak sciaglem fajke to divemaster kazał mi ją zabrać...
bzym napisał/a:
Hmm.. dlatego napisałem że każda fajka jest dobra? najlepiej z podwujnym zaworkiem i jazda...
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 24-07-2006, 23:00
KasiaK napisał/a:
nie miewam tego w ogole
Wszystkie tak twierdzicie... A swistak siedzi...
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 24-07-2006, 23:02 Re: wybór fajki
bzym napisał/a:
szukam jakiejś dobrej fajki.Mam na oku Mares STREAM DRY
Mares stream dry to super wybor lepiej nie mogles wybrac kolego
ps. KasiaK jak trafia ci sie kolo ktory wybrał juz Maresa i pyta czy dobrze zrobił to pod żadnym pozorem nie probuj zmieniac jego wyboru tylko przytakuj i wycofaj sie jak najdyskretniej zanim obrzuca cie wyzwiskami. Ja tak od jakiegos czasu robie i sprawdza mi sie
No i wkoncu jacys sympatyczni koledzy anie wykozaczone świstaki z zespołem napięcia...
Myśle ze Mares bedzie odpowiedni.A nie orientujecie sie jak jest z legalizacją butli bo zamierzam kupić na Ebay.de i nie wiem a róznice cenowe sa spore jezeli chodzi o porównanie z allegro
asiaK jak trafia ci sie kolo ktory wybrał juz Maresa i pyta czy dobrze zrobił to pod żadnym pozorem nie probuj zmieniac jego wyboru tylko przytakuj i wycofaj sie jak najdyskretniej zanim obrzuca cie wyzwiskami. Ja tak od jakiegos czasu robie i sprawdza mi sie
ło matko! tak zrobie
[ Dodano: 24-07-2006, 23:34 ]
Rafi napisał/a:
Ja fajki na codzień(zwykłe nury) nie używam, ale odnosze wrażenie że na morzu troszku się przydaje. Także Kasiu tak odrazu to bym fajki nie wypier....
Twoja sprawa
ja mowie tylko, ze moim zdaniem do tego sie przydaje jedynie
[ Dodano: 24-07-2006, 23:34 ]
bzym napisał/a:
No i wkoncu jacys sympatyczni koledzy anie wykozaczone świstaki z zespołem napięcia...
Nie mialem ochoty nikogo zbesztac po prostu szukalem jakiejs poimocnej dloni a Kasia mnie lekko przytopila ale jestem milosierny i daruje jej wszystkie winy
to jak z ta flaszką przykładowo 15l za 110 Euro 2 letnia z konczacym sie pierwszym przegladem - to chyba nie brzmi najgorzej?
to moze jeszcze kogos podpuszcze i sie dowiem czy ta fajka jest faktycznie potrzebna czy nie bo jak na moje kontakty z wodnym swiatem to p[rzy najmniej raz mi sie przydala .A co do tej butli to przykladoiwo op cos takiego chyba warto powalczyc? Kliken
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 24-07-2006, 23:45
W zaleznosci od kompressora przedwlasciciela: kupujesz prawie nowke lub 15 kg zlomu. Flachy kupuje sie po swierzym przegladzie - albo zaglada do srodka przy odbiorze.
no to fakt dez zagladania moze byc nie wesoloo ale z drugiej strony mozna tak zalatwic taka nowa (2letnia) buttelflashe?Kurcze nie wydupie w PL okolo 1000 zl na nowa bo za 400euro kupilem : 2 pianki 7+7(jak nowe) pierwszy i drugi stopien maresa(starsze modele), buty z pletwami Tusa,pas z obciązeniem i jacketa mares Vector.Wszystko gra bo ostatnio zagladalem na 12m.Wiec teraz tylko liczyc na szczescie z butla
[ Dodano: 24-07-2006, 23:55 ]
ale jak gosciu pisze ze mozliwy odbior osobisty to raczej powinien byc wiarygodny i nie jest zlomiarzem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko