Co prawda musiałem powygrywać jakieś uzupełnienia i programy tłumaczące.
Znowu Windows "sprawdza legalność oprogramowania" - kiedy oni się znudzą
Ale odczytałem i .... jestem w piekle.
"Piekło, to jedna wielka poczekalnia".
[ Dodano: 01-09-2008, 18:41 ]
Nul napisał/a:
Olo mówi, że może zabrać drugiego grila...
a Olo, to przede wszystkim ma zabrać mnie i Wiesię.
Wiek: 76 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 01-09-2008, 18:42
Czy jeszcze ktoś ma problemy z odczytem
To wyślę przez inny program.
[ Dodano: 01-09-2008, 21:08 ]
WW napisał/a:
Ale odczytałem i .... jestem w piekle
Czyżbyś miał problemy gdzie jechać......i nurać...... tylko tam gdzie kierowca i reszta "Diabełków', ale można wszystkie wykonać przy bazie bez ruszania się z miejsca.
WW napisał/a:
Komu *.doc przeszkadzało ??
Co prawda musiałem powygrywać jakieś uzupełnienia i programy tłumaczące.
Znowu Windows "sprawdza legalność oprogramowania" - kiedy oni się znudzą
Przerobiłem zgodnie z W 2003 ponieważ nie wszyscy mają W 2007 i wysłałem jeszcze raz.
Czy teraz jest OK.
Ostatnio zmieniony przez urwis 01-09-2008, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
On Ci nie powiedział jeszcze jednego
Jak prawdziwi nurkowie ustawiali swoje diveplany na 42 m, to my, bez planów, jakimś cudem byliśmy na 45, jak oni ustawili na 48, to my znowu jakimś cudem o 50 zawadziliśmy.
On oczywiście nie winien, bo przez wizjer aparatu nie widać głębokościomierza
Ciekawe, czy ma już następny aparat
[ Dodano: 05-09-2008, 10:01 ]
Czyżby powtórka z maja
Wysłany: 06-09-2008, 16:25
Wiadomość z Ostatniej chwili
Otrzymałem dzisiaj emila z bazy o komplikacji pierwszego noclegu nie będzie on w zamówionych pokojach tylko innych Ods poniedziałku mamy już zamówione pokoje.
Karin przeprasza za zamieszanie i opbiecuje rekomensatę.
W związku z tą sytucją ja kjar i Andrzej wyjwżdzamy dzisiaj aby być tam rano i wszystko ustalimy coby było OK.
Dospotkania w niedzielę na miejscu
Jestem już z nią po rozmowach i wymianach emili więc nie stresujcie się....
Ostatnio zmieniony przez urwis 06-09-2008, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
Wyjątkowa zmienność w terminach i sposobach przejazdu poszczególnych za przeproszeniem członków ekipy zapanowała tym razem Czyli już jest wesoło - no bo kto by się Urwisie stresował?
Dzieki za dbałość o nasze noclegi, a Jędrek niech nie zapomni tego, co to miał nie zapomnieć
Do zoo jutro - ma nadzieję
N.
Wysłany: 15-09-2008, 11:02
Tak to już po wyprawie… pozostaną wspomnienia, segregowanie zdjątek oraz ...planowanie następnej wyprawy. Gdzie.... pomysły są różne Czarnogóra...Elba... Gotlandia co wybierzemy.... zobaczymy w przyszłym roku.
W jesiennej wyprawie do Austrii uczetniczyło 13 osób w tym 11 nurkujących.
Aktorami wyprawy byli Michał - "Pisior", Kjar,Jacek Madejski, Andrzej Kosko, Krzysiek z Kasią, Rysio z Gosią, WuWu z Wiesią. OloKra, Nul, urwis.Pogoda podczas dojazdu nas nie rozpieszczała, ale za to od rana słoneczko zagościło u nas i już nas nie opuszczało. Można stwierdzić, ze pogodę trafiliśmy super.
Nurkowaliśmy w następujących jeziorach
Jezioro Hallstattersee
Tutaj równiez założyliśmy bazę, spanie jedzonko, wypoczynek, bicie flaszek - nie mylić...z piciem flasze....
W tym jeziorze wykonaliśmy większość nurkowań.
http://www.tfz-hallstaettersee.at/frameset.htm
Wieczory uprzyjemniał nam Andrzej ze swoją gitarą któremu dzielnie wtórował Rysio , a pozostali stanowili zgrany chórek...
Jezioro Grundlsee
Przepięknie położone z miejscami wyznaczonymi do nurkowania oraz z bazą nurkową gdziemożna nabić flaszki jak równiez zaspokoić głód po pierwszym nureczku.
Osobliwością tego miejsca jest symboliczny podwodny cmentarzyk poświęcony nurkom którzy odeszli - robi to wrażenie oraz dzwon nurkowy w którym można spokojnie sobie odpocząć i przedyskutować dalsze nurkowanie.
W szmaragdowej wodzie tego jeziora jest ciekawa roślinność i dość sporo ryb.
W przerwie pomiędzy nurkowaniami wybraliśmy się nad przepiękne i słynne jeziorko Toplitz, do którego prowadzi przepięknie położona ścieżka zajmująca 20 min. spokojnego marszu.
Jako że nie można w nim nurkować to odbyliśmy wycieczkę po nim łodzią.
Jezioro Gosausee
Spokojnie można je nazwać austriackim "Morskim Okiem". Przepięknie położone w tle lodowiec Dachstain.
Rzeka Traun
Kultowa rzeka do nurkowania a Austrii. Odbyliśmy tam dwa nurkowania organizowane przez miejscową bazę Atlantis.
Jedno wokół wyspy i drugie spływ rzeką na odcinku 1,5 km
Tak dużej ilości szczupaków to jeszcze nie widzieliśmy.
Grupa która nie była na poprzednim wyjeżdzie odwiedziła nurkowo słynne nurkowo jezioro Attersee
Znaleźliśmy również czas na małą wycieczkę po okolicy zwiedzając kopalnię soli w Hallsatatt oraz jaskinię lodową Dachstein - naprawdę warto było...
Z obu tych miejsc można było podziwiać przepiękne widoki na okolicę...
Tak naprawdę to Andrzej nie tylko nam umilał wieczory ale również dzielnie nas filmował
A jak już nie miał siły to w graniu zastępował go...
Podsumowując wyprawę można uważać za udaną ponieważ oprócz nurkowań, przepięknych widoków było i też coś dla ciała...
Dziękuję wszystkim za wspaniałe towarzystwo .... do następnej wyprawy.
O jeziorkach i miejscach nurkowych troszkę później....
Ostatnio zmieniony przez urwis 15-09-2008, 11:19, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko