Może w twoim naturalnym, patologicznym środowisku, normalne jest, że przy byle okazji zwracasz się do obcych ci ludzi per "dziewcze", dając od razu równie eleganckie porady o zmianie koloru włosów (może wg ciebie to taki zawoalowany komplement?) Następnie przywołujesz mnie do odpowiedzi jak jakiegoś przedszkolaka licząc na konstruktywne odpowiedzi. Mnie to wygląda na borderline albo schizofrenię.
Thea - naturalne środowisko nurków jest z definicji patologiczne - otóż trzeba być nie lada świrem, żeby za niewiarygodne pieniądze kupować sprzęt, który :
1) jest niewygodny i okrutnie ciężki
2) śmierdzi
3) pleśnieje
4) jest niebezpieczny dla życia i zdrowia, niezależnie od umiejętności korzystania z niego
5) tutaj miejsce na kolejne naście !@#$%! na ten temat
a następnie włazić do (najczęściej) zimnej, śmierdzącej i nieprzejrzystej wody (nierzadko jeszcze się porzygać przy dużej fali) i z premedytacją saturować się azotem, aby potem się z niego przez następne kilka godzin odsycać (całkiem często w formie leczenia w komorze dekompresyjnej) , ryzykując przy tym zatory w mózgu, rdzeniu kręgowym, płucach oraz urazy ciśnieniowe płuc, ucha, zęba, martwicę jałową kości + urazy kończyn, kręgosłupa, naderwania mięśni, nie wspominając o zwykłym chamskim utopieniu, oczywiście
Który nurek nie miał żadnego z powyższych, niech pierwszy rzuci Digitalem (nie licząc utopienia).
Dla mojej żony to czysty kretynizm oraz dziecinada.
Z punktu widzenia psychopatologii nurek rekreacyjny/techniczny to nie hobby ale poważne zaburzenie osobowości (borderline lub osobowość patologicznie narcystyczna, ewentualnie obie naraz).
Schizofrenia jest w sumie rzadka.
Pozdrawiam serdecznie
Beroduar
Ostatnio zmieniony przez beroduar 30-08-2014, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Może w twoim naturalnym, patologicznym środowisku, normalne jest, że przy byle okazji zwracasz się do obcych ci ludzi per "dziewcze", dając od razu równie eleganckie porady o zmianie koloru włosów (może wg ciebie to taki zawoalowany komplement?) Następnie przywołujesz mnie do odpowiedzi jak jakiegoś przedszkolaka licząc na konstruktywne odpowiedzi. Mnie to wygląda na borderline albo schizofrenię.
Thea - naturalne środowisko nurków jest z definicji patologiczne - otóż trzeba być nie lada świrem, żeby za niewiarygodne pieniądze kupować sprzęt, który :
1) jest niewygodny i okrutnie ciężki
2) śmierdzi
3) pleśnieje
4) jest niebezpieczny dla życia i zdrowia, niezależnie od umiejętności korzystania z niego
5) tutaj miejsce na kolejne naście !@#$%! na ten temat
a następnie włazić do (najczęściej) zimnej, śmierdzącej i nieprzejrzystej wody (nierzadko jeszcze się porzygać przy dużej fali) i z premedytacją saturować się azotem, aby potem się z niego przez następne kilka godzin odsycać (całkiem często w formie leczenia w komorze dekompresyjnej) , ryzykując przy tym zatory w mózgu, rdzeniu kręgowym, płucach oraz urazy ciśnieniowe płuc, ucha, zęba, martwicę jałową kości + urazy kończyn, kręgosłupa, naderwania mięśni, nie wspominając o zwykłym chamskim utopieniu, oczywiście
Który nurek nie miał żadnego z powyższych, niech pierwszy rzuci Digitalem (nie licząc utopienia).
Dla mojej żony to czysty kretynizm oraz dziecinada.
Z punktu widzenia psychopatologii nurek rekreacyjny/techniczny to nie hobby ale poważne zaburzenie osobowości (borderline lub osobowość patologicznie narcystyczna, ewentualnie obie naraz).
Schizofrenia jest w sumie rzadka.
Wysłany: 31-08-2014, 09:21
mpbc napisał/a:
Na forum "Jestem początkujący" pojawili się początkujący..... tak, najlepiej ich obrazić, a moderator pewnie jeszcze im dowali ostrzeżenia...... no bo jak śmią mieć pytania i zakłócać błogi spokój "leśnych dziadków"
Moja uwaga dotyczyła WSZYSTKICH.
Osobiste wycieczki w tym wątku prowadzą głównie "leśne dziadki" i jeden z nich zagalopował się , dlatego zarobił ostrzeżenie.
Dział Jestem początkujący jest dla początkujących zarówno w nurkowaniu jak i na forum.
Tu można zadawać pytania, na które odpowiedzi są dla "leśnych dziadków" oczywiste.
Oczywiście słowa mogą urazić ale czy robienie z forumowiczów debili konfabulacjami i galopadą wersji zdarzeń nie jest czymś gorszym?
Proponuja cofniecie sie do pierwszego postu watkotworczyni i zobaczenie o co konkretnie spytala, a potem kto i co napisal. To moze wtedy nie bedzie "galopady wersji zdarzen".
zupełnie mnie źle zrozumiałeś Moje imię jest tu wielu osobom znane, sporo osób kojarzy "lozerkę" z konkretną osobą, więc zwracanie się do mnie po imieniu jest jak najbardziej ok i nie tylko Ty to robisz. Natomiast rozumiem, że ktoś może mieć potrzebę większej prywatności i anonimowości i jeśli powszechnie się swoim imieniem nie posługuje, to staram się sama tego nie robić i tylko to miałam na myśli. A dopisek w "cudzysłowiu" odczytałeś w dokładnie odwrotny sposób, bo moim zamiarem było wytłumaczenie Tobie, czemu ze wzajemnością nie używam imienia, bo w Twoim poście odczytałam tę formę jako pozytywną
Aleksander ( gdybyś nie pojął ) - to jest *dyplomacja w czystej postaci
*powiedzieć komuś spier...j tak aby ten się ucieszył na nadchodzącą podróż.
lozerka - nie miej mi za złe ale no nie mogłem się powstrzymać
Wysłany: 01-09-2014, 14:07
gienas napisał/a:
lozerka - nie miej mi za złe
ale co mam mieć za złe ? Mylić się, jest rzeczą ludzką
Gienas, ze mnie dyplomata, jak z koziej d..trąba. Jestem zdecydowanie bezpośrednia i jeśli będę miała potrzebę powiedzenia komuś sp...aj, to gwarantuję Ci, że nie będę potrzebowała ani tłumacza, ani interpretacji, mimo, że nie użyję ani pół niegrzecznego słowa
Ale ... to kultura, nie dyplomacja
Mam nadzieję, że Aleksander pojął jednak to dokładnie, co miałam zamiar i napisałam
Chyba nie bardzo ma sens szukanie 7-dmego dna, jeśli proste odczytanie czyichś słów jest...proste
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko