A ja tam swoja fajke z dwoma wypasionymi zaworkami mam dalej i zawsze ja ze soba zabieram...
... i moja 9letnia corka jest mi za to bardzo wdzieczna
$$ [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2007, 17:33
scaner napisał/a:
Takie znalezisko swiadczy o tym ze kolejny nurek doznal olsnienia i sie nawrocil
Na pełne maski i hełmy, popieram. Przy półmaskach nie popieram.
powodzenia
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 07:21
$$ napisał/a:
Przy półmaskach nie popieram.
Dlaczemu ?
[ Dodano: 11-06-2007, 07:34 ]
scaner napisał/a:
kolego tej fakji nikt nie zgubił Takie znalezisko swiadczy o tym ze kolejny nurek doznal olsnienia i sie nawrocil
He he he, swoją tuż po kursie sprezentowałem koledze, bo ten zaczął się bawić w snorkling i jakoś mi lżej bez niej teraz. A to też był Mares kupiony w chwilach totalnej niewiedzy.
$$ [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 07:39
Bigas napisał/a:
Dlaczemu ?
Dla nurkującego w kupie, z 2m wężami, to może być zbędny element.
W nurkowaniu jednoosobowym z koniecznością dopłynięcia po powierzchni, to wygodny element.
powodzenia
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 07:47
$$ napisał/a:
z koniecznością dopłynięcia po powierzchni, to wygodny element.
Z tym się zgodzę pod warunkiem, że faluje. Czy mógłbyś mi wyjaśnić jakie ma znaczenie czy się jest w kupie czy solo?
$$ [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 08:29
Bigas napisał/a:
Z tym się zgodzę pod warunkiem, że faluje
Wbrew pozorom płynięcie po powierzchni ze sprzętem jest trudne bo: wynurzenie butli nad powierzchnię daje efekt wciskania w wodę, fajka ułatwia pływacką pozycję. Bez tego elementu musimy płynąć na plecach (mało widać dokąd) lub w pionie co jest mało efektywne i wolne.
Bigas napisał/a:
Czy mógłbyś mi wyjaśnić jakie ma znaczenie czy się jest w kupie czy solo?
Argumentów technicznych zbyt wiele nie będzie będą psychologiczne, chęć przynależności do grupy wtajemniczonych. Balast integralny, uprząż DIR, fajka fe.
Nurkowania w zespole są lepiej usprzętowione, łódź, lina, prosiak, Wypłynięcie i powrót przy linie blisko łodzi. Fajka element do zgubienia, nie przydatny.
Kłusownictwo podwodne konieczna, leżysz w trzcinach i czekasz aż obława przejdzie bez fajki jesteś złapany.
powodzenia
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 08:37
$$ napisał/a:
Kłusownictwo podwodne konieczna, leżysz w trzcinach i czekasz aż obława przejdzie bez fajki jesteś złapany.
Wysłany: 11-06-2007, 12:25
Ostatnio miałem okazję uprawiać taką rozpływkę 2x300m w doborowym towarzystwie i pełnym sprzęcie. Bardzo wygodnie było na plecach na napompownym skrzydle ... - dopóki kilka razy nie przetoczyła się po mojej twarzy fala. Wtedy bardzo brak mi było fajki Rozwiązanie: AO do pyska i na kompas.
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 12:31
Cytat:
Ostatnio miałem okazję uprawiać takĹĄ rozpływkę 2x300m w doborowym towarzystwie i pełnym sprzęcie. Bardzo wygodnie było na plecach na napompownym skrzydle ... - dopóki kilka razy nie przetoczyła się po mojej twarzy falka. Wtedy brak mi było fajki Rolling Eyes RozwiĹĄzanie: AO do pyska i na kompas.
[ Dodano: Pon 11 Cze, 07 12:26 ]
Ostatnio miałem okazję uprawiać takĹĄ rozpływkę 2x300m w doborowym towarzystwie i pełnym sprzęcie. Bardzo wygodnie było na plecach na napompownym skrzydle ... - dopóki kilka razy nie przetoczyła się po mojej twarzy fala. Wtedy brak mi było fajki Rolling Eyes RozwiĹĄzanie: AO do pyska i na kompas.
Bigas napisał/a:
Mi sie raczej nie dwoi bo ni pijam nic ciężkiego
A teraz to już nie jestem pewien
O, a teraz znowu widzę normalnie. Cuda jakieś czy cuś ?
To tak jak ze Smokiem
Jedni go widzą jako Smoka a inni jako $$
Cuś podejrzanie się robi na tym forum, trzeba by to dokładnie zlustrować.
Ostatnio zmieniony przez Bigas 11-06-2007, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko