Wysłany: 24-02-2010, 14:50 Chorwacja we wrześniu - wraki
Witam
Planujemy ponurkować we wrześniu na wrakach Chorwacji. "Prirodu" mamy dość
Wyjazd niekomercyjny, dla przyjemności, z rodzinami. Wraki do ok 40 m. dostępne bez specjalnych zezwoleń/uprawnień i nienachalnie. To urlop
Interesują nas wraki leżące przy półwyspie Istria. Mamy już rozeznanie w ofertach różnych baz.
Chętnie pojedziemy wspólnie z innymi, jeśli znajda się chętni na taki wyjazd.
Ostatnio zmieniony przez WW 24-02-2010, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Wojtku, jeśli możesz, to napisz z jaką bazą i jaką cenę ustaliliście za pakiet na wrakach?
Ciekawi mnie też jakie wraki proponują bez zezwoleń?(dopłat?)
Pozdrawiam
Wojtek. Będziesz może 6 marca w Keja Pub? Można by pogadaź o tej chorwacji. Pozdrawiam Andrzej
A niby dlaczego mam być 6 marca w pubie. ? Coś tam będzie ?
Żabcia napisał/a:
Wojtku, jeśli możesz, to napisz z jaką bazą i jaką cenę ustaliliście za pakiet na wrakach?
Na razie zbieramy oferty. Wszystkie oscylują w oku 300 eur. za 5 dni podwójniewrakowych, ale też wszędzie proponują zniżkę 10 - 15 % + darmowe nurki dla organizatora. Jako, że to wyjazd niekomercyjny, to ta ulga też zostanie rozdzielona na wszystkich.
Żabcia napisał/a:
Ciekawi mnie też jakie wraki proponują bez zezwoleń?(dopłat?)
To trochę inaczej. Opłata jest za wszystkie wraki i już jest wliczona w cenę. Jednak w Chorwacji ustalono arbitralnie 40 m. jako granicę nurkowania rekreacyjnego. Nurki poniżej tej granicy traktowane są jako „techniczne" i bazy wymagają na nie specjalnych uprawnień oraz żądają znacznie większej opłaty za nie.
Na jakie wraki popłyniemy, to jeśli będziemy grupą, to my mamy prawo wyboru. Wpływ ma też oczywiście pogoda.
Poodpowiadam:
6 marca w pubie Keja będzie PIERWSZY ŁÓDZKI FESTIWAL NURKOWANIA WRAKOWEGO. Szczegóły na http://www.tryton.lodz.pl/ Zapraszamy wszystkich.
O cenę pytałem dlatego, że myśleliśmy o wyjeździe tam w maju tego roku, ale ceny nas zwaliły z nóg.
Cena, którą podajesz troszkę mnie dziwi, byliśmy tam również we wrześniu w zeszłym roku i stanęło na cenie 300 euro za osobę (po zniżce) za pięć dni nurkowych z czego 3 na wrakach.
W rezultacie nuraliśmy na wrakach 4 dni, ale to już inna historia. Na miejscu spotkaliśmy też innych rodaków i po dyskusjach na temat cen okazało się, że my trafiliśmy najtaniej.
W tamtej okolicy 40 m w zupełności wystarczy, a nawet jak się "omskinie" 3 czy 4 m, też nie będzie nikt robił problemów.
I jeszcze jedno. Prirodu w tamtych okolicach to totalna porażka. Chyba lepiej ten dzień spędzić w apartamencie z
Pozdrawiam
Poodpowiadam:
6 marca w pubie Keja będzie PIERWSZY ŁÓDZKI FESTIWAL NURKOWANIA WRAKOWEGO. Szczegóły na http://www.tryton.lodz.pl/ Zapraszamy wszystkich.
Wiesz, z Trytonem przestałem jeździć dobrych kilka lat temu. Wątroba mi nie wytrzymywała, np. 4 dniowe wraki zamieniły się w 3 dniowego "Kapitana Morgana".
Coś się może zmieniło ?
Żabcia napisał/a:
O cenę pytałem dlatego, że myśleliśmy o wyjeździe tam w maju tego roku, ale ceny nas zwaliły z nóg.
Cena, którą podajesz troszkę mnie dziwi,
Za niska czy za wysoka ?
A może "organizator" wziął za dużo ?
Ja organizuje wyjazd niekomercyjny. Płace jak wszyscy i WSZYSTKIE !! zniżki i upusty dzielimy na wszystkich. To zasada która wprowadził Urwis i ona mi bardzo odpowiada.
Cena jest podana w pismach zwrotnych, które otrzymałem na zapytanie z kilku baz. Dlatego właśnie pozwoliłem sobie zaproponować coś takiego.
Na zapłatę dla "pana organizatora" i innych pośredników zwyczajnie mnie nie stać.
W maju też koledzy organizują podobny wyjazd. My wolimy we wrześniu, cieplejsza woda, lepsza wizura i te figi przy drodze
Żabcia napisał/a:
I jeszcze jedno. Prirodu w tamtych okolicach to totalna porażka. Chyba lepiej ten dzień spędzić w apartamencie z
Pełna zgoda.
W zeszłym roku byliśmy na wyspie Brać i tam tylko wrak i przepiękna jaskinia warta była grzechu. Reszta, to kabaretowa "ściekawa rura".
Ceny o których rozmawialiśmy dotyczą grupy min. 8 nurkujących. Nadal szukamy chętnych.
Co do pierwszej części postu nie będę się wypowiadał, gdyż nie znam Cię i nie wiem w jakim stanie jest Twoja wątroba, moja wytrzymuje. Nie powinno się łączyć z nurkowaniem i to na tyle. Po co rozwlekać temat.Jeszcze jakieś "złośliwe języki " zaczną opowiadać niestworzone historie.Natomiast odnośnie cen, to my też mieliśmy wyjazd niekomercyjny i wszystko było "po kosztach" i wyszło nas po 300 uero. tak, że cena, którą proponujesz jest super.
Pozdrawiam
5 dni nurkowych po 2 wraki dziennie w tym 2 x Baron Gautsch, 2 x Hans Schmidt (Park Narodowy)
Transport tym:
To coś ma 2x250 Hp i 10 na 3,5 m. Czas płynięcia na nurkowisko to 10 do 20 min.
Śpimy tu:
A teraz cena (każdego to interesuje ):
Całość !! nurkowania to 316 euro.
Wliczone nawet roczne pozwolenie na nurkowanie w Chorwacji. !!!
Domki po 50 euro. Wygodnie 4 a na upartego 6 osób. Blisko bazy nurkowej, podobno pięknie położone na zadrzewionym kempingu.
Wymogi formalne:
Stosowne uprawnienia na zakres głębokości do 40 m i 30-50 zalogowanych nurkowań.
[ Dodano: 07-05-2010, 14:28 ]
Czas rezerwować domki.
Wszystkich proszę o mail na prv -wuwu0@vp.pl - aby nie zaśmiecać grupy szczegółami.
Musze wiedzieć ile domków wynająć.
Czekam na maile
[ Dodano: 07-05-2010, 14:59 ]
To mail który dostałem.
Kto zna dobrze angielski, aby to wiernie przetłumaczyć. ?
Mój angielski jest za słaby a tu w grę wchodzą już pieniądze.
sorry for waiting...
The mobilhomes are now on the place and they are really nice. They have one sleepingroom for a couple with bathroom and a nother sleeping room with two beds and also a bathroom, in the middle there is a kitchen - for all you need and where you can sit - there is the possibility to have a bed for night for two people (but not for big people!),
so if you can do 5 people in one mobilhome - we think that would be perfect....
I dont know how many people you are now complete?? You have a little terasse outside for sit in the evening. You get the price list for groups from rudi and please dont forget the taxe and this...
For cleaning at the end it comes 25 Euro on top - sorry but they forget this on the pricelist!!!
Please bring your own bedlines for sleeping and also your towels for shower , then you dont have
to pay 15 Euro for this. you get a bill for account of the mobilhomes from camping puntizela for booking. For the dives you dont have to pay before - its from us Diving Center - you pay at the end.
I hope this will be o.k. for you! Please tell me what you want to book.
więc ja moze spróbuję... jakbym cos namieszał to prosze poprawcie mnie
Domy na kółkach są juz na miejscu i sa one bardzo ładne. Posiadają jedną sypialnię dwuosobową z łazienką i jeszcze jedną sypialnię z dwoma łóżkami i także łazienką, pośrodku jest kuchnia dla naszych potrzeb, gdzie także można posiedziedzieć ( istnieje możliwość do położenia tam łózka dla dwóch nie duzych osób)
doradzają aby zorganizować 5 osób na jeden dom na kółkach!!!
Nie wiem ile macie zebranych ludzi na tą chwilę. Na zewnątrz jest mały taras, na którym można posiedzieć wieczorem
Dostaniemy cennik dla grup od Rudiego ale mamy nie zapomnieć o podatku ( chyba?? ) i o tym;
-czyszczenie na koniec 25 Euro
-proszę zabrac bieliznę pościelową i ręczniki, wtedy nie będziemy musieli placić 15 Euro za to
- dostaniemy rozliczenie fonansowe za dom na kołach z camping puntizela aby zrobić rezerwację
- za nurkowania nie musimy płacić za wczasu - zaplacimy dopiero na końcu w ich centrum
Mam nadzieję ze będzie wszystko ok dla was. Prosze dajcie znać co chcemy zareerwować
A co można pisać? pogoda popsuła bazie zarobek, a nam ,,baza" wyjazd. Jak mieli by większą lodź to może zamiast czterech zrobilibyśmy te 10 nurów. Szkoda słów...
Cześć czekam aż Ktoś obsmaruje baze z której oferty mieliśmy skorzystać a tu nic! Gdyby nie te DWA nury w doborowym towarzystwie(w szczególności ten pierwszy)to by była total disaster!
Wszak nie byłem tam sam a relację obiecało Wielu.
Szkoda coby ktoś wtopił tak jak my.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko