Wysłany: 28-12-2012, 21:57 Kurs zawodowy - nurek
Witajcie,
Szukałem na forum, ale nigdzie nie znalazłem tematu odnoszącego się do kursu zawodowego i ew. pracy jako nurek zawodowy / prace podwodne.
Interesuje mnie najbardziej kwestia, gdzie znajdę jakiś spis firm/instytucji, które prowadzą takie kursy? jak wygląda to cenowo? (widziałem właściwie w sieci 2 firmy tylko).
Jak kwestia prac podwodnych wygląda w praktyce? zatrudnienie? stawka?
Jeżeli ktoś może podzielić się informacjami, byłbym bardzo wdzięczny.
Wysłany: 28-12-2012, 22:37
Dzięki za adres - poczytam jak mnie "wpuszczą" .
Odnośnie firm to właściwie widziałem tylko
Explorer, PHU NEMO, Taucher
Explorer i Taucher to na bank te same warunki a NEMO brak kontaktów, ale z uwagi na to, że taki a nie inny jest aktualnie okres rozumiem, że może być z tym ciężko.
PS: Na chwilę obecną do saturowanego mi brakuje właściwie za dużo by o tym w ogóle myśleć. Na chwilę obecną poznać muszę dokładnie warunki i środowisko pracy III klasy...
Bez znajomosci kiepska kasa i kiepska robota po 3 klasie
Bardzociezko zrobic w pl 2 klase a nawet jak ją zrobisz nigdzie na swiecie nie jest uznawana
Prawdziwy kurs robi sie gdzies w szkocji ( jak chcesz to sie dowiem) trwa okolo poł roku i kosztuje okolo 100 tys
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 29-12-2012, 08:46
TYMOTEUSZ napisał/a:
Prawdziwy kurs robi sie gdzies w szkocji
Ciepło , ciepło .... dokładnie w Fort William , http://www.theunderwatercentre.co.uk/index.asp Bardzo rozbudowany , specjalistyczny ośrodek.
W nurkowaniu jak w każdym innym specjalistycznym zawodzie , im wiecej zainwestujesz ,tym więcej możesz póżniej oczekiwać .
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 29-12-2012, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
Teoretycznie zawsze lepiej działac samemu tylko zdajesz sobie sprawę jakie są koszta zakupu sprzętu - tak na początek (nie mówię o kimś kto myśli ze jak kupił sobie brzeszczot i automat to ma już wszystko) coś około tys (ambilikal,tablica,kilbi morgan, sprężarki, broco itd itp)
a poza tym prace podwodne głównie zlecane są albo w drodze przetargu firm państwowych albo prywatnych, no chyba ze pan Gieniek chce zebys mu wyłowił coś z oczka wodnego, a przetargi jak to przetargi...
Wysłany: 29-12-2012, 19:58
Bez przesady...nie wszystko wymaga sprzetu z gornej polki.
Spokojnie mozna wykonywac rozne prace w normalnym sprzecie:-) jak jest ktos obrotny to smialo moze wyciagnac ladnych kilka stow za nura. Co do zawodowych uprawnien, wszystko tylko nie polskie papiery:-\
W polsce nie zarobisz a za granica sa nic nie warte...smutne ale prawdziwe.
Wysłany: 31-12-2012, 17:01
szkoda, ze podobno na kilkadziesiat osob szkolacych sie co roku na nurka klasyIII
zaden z nich nie zaglada na to forum:(
albo maja tyle pracy, albo wstydza sie przyznac, ze utopili tyle kasy:)
Wysłany: 01-01-2013, 13:56
Kumpel miał ostatnio parodniową fuchę - rozkładanie geowłókniny na dnie i obkładanie tego kamieniami.Wychodziło 700 zeta za dzień.Sprzęt jak i logistyka- powietrze,żarcie itp. po jego stronie.Robota oczywiście jak najbardziej na czarno - kwitów zawodowych kolega nie ma.A wykonawca inwestycji baaardzo duży i robota za baaardzo duże pieniądze.Tak że zastanów się czy nie znajdziesz lepszego miejsca na ulokowanie ponad 6 tysi pln za ten kurs....
Aha no i najważniejsze: kasę ma dostać podobno dopiero za tydzień...hehehe.Wot i Polska właśnie....hehehe.
Ostatnio zmieniony przez KonradK. 01-01-2013, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-01-2013, 17:47
Commercial Diver - Scuba £2675 bez vat £3170 z vat
cena chyba tłumaczy wszystko
a i najważniejsze wszystko w języku Angielskim
HSE jest chyba najdziwniejsze ze wszystkiego do ogarnięcia dla obco krajowców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko