Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
kurs OWD, Trójmiasto, Argonaut
Autor Wiadomość
meadow 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-04-2013, 23:37   kurs OWD, Trójmiasto, Argonaut

Witam,
bez zbędnego owijania w bawełnę przyznam, że szukam rzetelnych opinii na temat Szkoły Pływania Nurkowania i Ratownictwa Argonaut w Gdańsku, a także prowadzącego kursów pana Tomasza Dobroczek. W chwili obecnej ceny kursów są zadziwiająco niskie, więc liczę ta to, że ktoś wypowie się na temat ich jakości. http://www.argonaut.gda.p...i_gdanskiej.php

"
Przedstawiamy Państwu ceny promocyjne Kursu Nurkowania dla Początkujących i Zaawansowanych ARGONAUT w Gdańsku obowiązujące do 30.04.13r. :

1) OWD / 859 zł poprzednia cena 1650zł

2) AOWD / 499 zł poprzednia cena 1100zł

3) RESCUE / 499 zł poprzednia cena 1100zł "

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-04-2013, 23:59   Re: kurs OWD, Trójmiasto, Argonaut

meadow napisał/a:
Witam,
bez zbędnego owijania w bawełnę przyznam, że szukam rzetelnych opinii na temat Szkoły Pływania Nurkowania i Ratownictwa Argonaut w Gdańsku, a także prowadzącego kursów pana Tomasza Dobroczek.

nie mam pojęcia who is Tomasz Dobroczek,
ale w Gdańsku masz wielu dobrych instruktorów, np. Paweł Poręba, Krzysiek Wnorowski etc.
pytanie tylko czy chcesz się nauczyć nurkować czy tylko posiadać plastik ;-)
bo jak to pierwsze to z pewnością OWD nie będzie kosztowało 800 zł :)

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 02-04-2013, 06:59   

KasiaK, daj spokój, przecież widać że reklama i meadow nie obchodzi co tu kto napisze.

macka5 

Stopień: full tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 07:41   

mojemu koledze żona kupiła na znanym portalu zniżkowym kurs aowd u tego Pana.
Pan na pierwszym spotkaniu przechwalał się jaki to on jest najlepszy i jechał po konkurencji bardzo nie ładnie. W późniejszych kontaktach robił wszystko aby do kursu nie doszło i grał na zwłokę w bardzo "niegrzeczny" sposób. Jak kolega sie poskarżył na Pana Dobroczka zacząłem o niego pytać i niestety w 3-mieście z dobrej strony mało kto go zna, a pamiętaj że instruktor ma Cie nauczyć nurkować, ale też powinien być przykładem dobrej postawy, klasy i dobrych praktyk nurkowych- a z tym coraz gorzej.
Z całym szacunkiem do "starych" trójmiejskich instruktorów ja proponował bym pójść do młodego instruktora którego machina komercji jeszcze za mocno nie wciągnęła.
Proponował bym Tymka - centrum DiveSpot w Gdyni, szkoli razem z Sebastianem Popkiem będziesz zadowolony.
Oczywiście cena zazwyczaj jest obrazem zaangażowania instruktora- nie daj się wciągnąć w te sztuczki.

pozdrawiam/ Maciek

p.s. opisywany kurs się nie odbył a kasa przepadła

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 08:53   

Dobrze mowia, idz do ludzi, ktorzy maja marke - Poreby czy ww. Tymka Podgorczyka albo Sebastiana. Daj sobie spokoj z Gruponami - jak lykniesz bakcyla, na sprzet, szkolenia i wyjazdy nurkowe i tak wydasz krocie.

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 09:44   

Voltek napisał/a:
KasiaK, daj spokój, przecież widać że reklama i meadow nie obchodzi co tu kto napisze.

jak widzisz z rozmowy powyżej, to jednak się antyreklama zrobiła :)

[ Dodano: 02-04-2013, 09:47 ]
macka5 napisał/a:

Z całym szacunkiem do "starych" trójmiejskich instruktorów ja proponował bym pójść do młodego instruktora którego machina komercji jeszcze za mocno nie wciągnęła.
Proponował bym Tymka - centrum DiveSpot w Gdyni, szkoli razem z Sebastianem Popkiem będziesz zadowolony.

z całym szacunkiem zarówno do Tymka, jak i Sebika, do Ciebie oczywiście także, ale ich komercja już dawno wciągnęła i szkolą też nie od wczoraj, więc nie zaliczyłabym ich do młokosów, tylko właśnie do "starych" :)
co oczywiście jest in plus ;-)
a że komercyjnie? cóż, biznes jest biznes, ale dobrego warsztatu im odebrać nie można, więc spokojnie polecam także.

AkademiaNurkowania 

Stopień: TDI/SDI Instruktorzy
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 13:00   

meadow napisał/a:
Przedstawiamy Państwu ceny promocyjne Kursu Nurkowania dla Początkujących i Zaawansowanych ARGONAUT w Gdańsku obowiązujące do 30.04.13r. :

1) OWD / 859 zł poprzednia cena 1650zł

2) AOWD / 499 zł poprzednia cena 1100zł

3) RESCUE / 499 zł poprzednia cena 1100zł "

Zerżnęli od nas - a jak wiadomo, naśladownictwo jest najwyższą formą uznania :)
Mamy nadzieję, że dzięki takim ruchom nurkowanie będzie sportem jeszcze bardziej dostępnym :beer3:
@meadow - cena nie jest ani jedynym ani głównym wyznacznikiem. Liczy się jakość! a to, że instruktorzy chcą szkolić darmo lub prawie darmo... co w tym złego?

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 13:09   

AkademiaNurkowania napisał/a:
a to, że instruktorzy chcą szkolić darmo lub prawie darmo... co w tym złego?

hm, Piotrze? Bo nie ma podpisu, a Jacek się podpisuje ;-)

no złego nic nie ma, tak ogólnie, ale po prostu każdy szuka w tym haczyka, co jest naturalne.
Jak jogurt jest za tani to ja też patrzę na skład, jak to jest możliwe.

i powiem tak - gdyby mi Poręba powiedział, że mi teraz cave'a zrobi za 1000 zł to bym sią zapytała
- co ode mnie chce ;)
- czy dobrze się czuje
- czy pożyczyć mu na jedzenie bo to może brak pieniędzy
etc.

rozumiesz? nie wierzę, że można coś robić solidnie, tanio i ....ciągle.
Bo jednorazowa akcja marketingowa i kurs po 800zł rozumiem, ale żeby tak cały czas?
No jakoś w to nie wierzę.

Yavox 

Stopień: T1 (GUE nTmx)
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 13:18   

Zerżnęli od nas

Jesteś pewien? Zobacz, co mają na stronie:

"ARGONAUT - My wyznaczamy standardy, a inni nas tylko naśladują."

Przyznaj się lepiej, skąd zgapiliście te Wasze darmowe kursy. :)

juwisz 

Stopień: AOWD, EAN
Kraj:
Ukraine

Wysłany: 02-04-2013, 14:05   

I nie zmienili nazwy na "Akademia Argonautów" :)

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 14:11   

KasiaK napisał/a:
rozumiesz? nie wierzę, że można coś robić solidnie, tanio i ....ciągle.
Bo jednorazowa akcja marketingowa i kurs po 800zł rozumiem, ale żeby tak cały czas?

Ciekawa lektura:
Chris Anderson - "Za darmo. Przyszłość najbardziej radykalnej z cen."

http://www.znak.com.pl/ka...a,2654,Za-darmo

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 14:20   

BitPump napisał/a:

Ciekawa lektura:

wydawać na to kasy to nie mam chęci, ale jakby ktoś miał pożyczyć to chętnie przejrzę:)

tylko wiesz, i tak jestem sceptyczna, ponieważ w sprzedaży pracuję od lat 12 i jakoś nigdy, za cholerę, nic nie chciało być nic za darmo:)
od 6 lat pracuję w mediach, aktualnie w jednym z największych portali biznesowych w Polsce i tu też słabo z tym "za darmo". Bo że coś jest w "gratisie" to rozumiem doskonale jak działa ;)

ptja
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2013, 14:48   

KasiaK napisał/a:
wydawać na to kasy to nie mam chęci, ale jakby ktoś miał pożyczyć to chętnie przejrzę:)

jak sobie radzisz z narzeczem Brytów? Tutaj chyba to jest.

KasiaK napisał/a:
tylko wiesz, i tak jestem sceptyczna, ponieważ w sprzedaży pracuję od lat 12 i jakoś nigdy, za cholerę, nic nie chciało być nic za darmo:)

A widziałaś tę stronę? :-)

AkademiaNurkowania 

Stopień: TDI/SDI Instruktorzy
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 15:22   

Zerżnęli od nas

Jednak muszę skorygować. Rescue mają sporo drożej, bo u nas w tej cenie jest razem z kursem CPROX_1st_AED.
Mam pytanie do meadow: co wchodzi w cenę kursu OWD? Bo u nas w cenie 850zł jest 6 godzin zajęć basenowych, minimum 4 nurkowania w wodach otwartych, wstęp na basen, bazy nurkowe, gazy, sprzęt i certyfikat - niestety, to tylko na Śląsku.

KasiaK napisał/a:

Akcja jest na cały sezon. Pozdrawiam, Jacek :)

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 15:28   

ptja napisał/a:
KasiaK napisał/a:

jak sobie radzisz z narzeczem Brytów? Tutaj chyba to jest.

pewnie bym dała radę, ale nie cierpię czytać książek z kompa/kundla czy innego syfa.

tak, tak, wiem, jak się chce to się powód zawsze znajdzie, żeby czegoś nie zrobić ;)

ptja napisał/a:

KasiaK napisał/a:

A widziałaś tę stronę? :-)

no baaaaałdzo śmieszne ;-) oczywiście że znam, tylko że oni zarabiają na czym innym i tak naprawdę dopiero gdy zaczęłam pracować "w internecie" zrozumiałam na czym konkretnie i w jaki sposób.

tylko, że w omawianym przypadku mówimy o usłudze, która wymaga pracy własnej, czasu własnego, wiedzy własnej i....ogólnie sporych nakładów wszystkiego.

dla google'a pracują wszyscy więc porównanie nietrafione moim zdaniem.

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 02-04-2013, 15:40   

KasiaK napisał/a:
w sprzedaży pracuję od lat 12 ... od 6 lat pracuję w mediach, aktualnie w jednym z największych portali biznesowych w Polsce

A toś zepsuta do szpiku kości :-P
KasiaK napisał/a:
jak widzisz z rozmowy powyżej, to jednak się antyreklama zrobiła

Powinnaś jednak wiedzieć, że nie ważne co i jak się mówi, w reklamie najważniejsze jest by się mówiło.

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 15:44   

Voltek napisał/a:
KasiaK napisał/a:
w sprzedaży pracuję od lat 12 ... od 6 lat pracuję w mediach, aktualnie w jednym z największych portali biznesowych w Polsce

A toś zepsuta do szpiku kości :-P

:P spadówa

Voltek napisał/a:

KasiaK napisał/a:
jak widzisz z rozmowy powyżej, to jednak się antyreklama zrobiła

Powinnaś jednak wiedzieć, że nie ważne co i jak się mówi, w reklamie najważniejsze jest by się mówiło.

no nie do końca tak jest :)

ale faktem jest, że jak jakieś kilka lat temu, wiele osób "wiedziało" bardzo wiele na mój temat, a w kwestii mojego nurkowania byli wręcz specami, nie widząc mnie nawet pod wodą, to też wychodziłam z założenia "niech se mówią, byle nazwiska nie przekręcali" ;)
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 02-04-2013, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 16:09   

BitPump napisał/a:
Ciekawa lektura:

Rozumiem , że autor też napisał ją za darmo i nie pobiera żadnych tantiem ?? :) :)
Ale jak na razie widzę cenę 52 zł :)
Uwielbiam takie pozycje które uczą jak robić dobre interesy , najlepszym z nich jest ..... dawanie rad innym jak to robić , oczywiście odpłatnie :) :)

KasiaK napisał/a:
tylko wiesz, i tak jestem sceptyczna,

Spójrz na to z innej strony , po prostu realnie patrzysz na świat .
Ale jakoś tak ten świat jest ustawiony , że wymiana usług opiera się na pieniądzu .
Chyba, że przypadki typu np. AN będą funkcjonowały na zasadzie ja tobie za darmo kurs nurkowania , ty mi za darmo uszyjesz buty , albo położysz kafelki w łazience , tudzież odpalisz bochen chleba . Tylko że to już było ... i poszło w innym kierunku .
Rozumiem że to taka walka na drodze ewolucji ?? :) :)

Pozdrawiam Piotr

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-04-2013, 16:14   

piotrkw napisał/a:

Chyba, że przypadki typu np. AN będą funkcjonowały na zasadzie ja tobie za darmo kurs nurkowania , ty mi za darmo uszyjesz buty , albo położysz kafelki w łazience , tudzież odpalisz bochen chleba . Tylko że to już było ... i poszło w innym kierunku .

hm, chyba nie do końca poszło w innym kierunku i w zaufanych kręgach nadal działa :)

o mam pomysł - jestem gotowa się umówić się na usługi wymienne - codzienne obiady za kurs CCR ;) obiady mogą być zamiennie z wekami czy tam innymi szitami kuchennymi ;-)

PS ale nie prasuję nic a nic!!!!!! :ping:

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2013, 16:18   

KasiaK napisał/a:
o mam pomysł - jestem gotowa się umówić się na usługi wymienne - codzienne obiady za kurs CCR ;) obiady mogą być zamiennie z wekami czy tam innymi szitami kuchennymi ;-)

PS ale nie prasuję nic a nic!!!!!! :ping:

Z mężem będzie najłatwiej załatwić taki giszeft :)
Ty mu obiadki on Ci kasę na kurs?
Co nie, nieźle sobie to wymyśliłem?
:)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu