Witam,
bez zbędnego owijania w bawełnę przyznam, że szukam rzetelnych opinii na temat Szkoły Pływania Nurkowania i Ratownictwa Argonaut w Gdańsku, a także prowadzącego kursów pana Tomasza Dobroczek. W chwili obecnej ceny kursów są zadziwiająco niskie, więc liczę ta to, że ktoś wypowie się na temat ich jakości. http://www.argonaut.gda.p...i_gdanskiej.php
"
Przedstawiamy Państwu ceny promocyjne Kursu Nurkowania dla Początkujących i Zaawansowanych ARGONAUT w Gdańsku obowiązujące do 30.04.13r. :
Witam,
bez zbędnego owijania w bawełnę przyznam, że szukam rzetelnych opinii na temat Szkoły Pływania Nurkowania i Ratownictwa Argonaut w Gdańsku, a także prowadzącego kursów pana Tomasza Dobroczek.
nie mam pojęcia who is Tomasz Dobroczek,
ale w Gdańsku masz wielu dobrych instruktorów, np. Paweł Poręba, Krzysiek Wnorowski etc.
pytanie tylko czy chcesz się nauczyć nurkować czy tylko posiadać plastik
bo jak to pierwsze to z pewnością OWD nie będzie kosztowało 800 zł
mojemu koledze żona kupiła na znanym portalu zniżkowym kurs aowd u tego Pana.
Pan na pierwszym spotkaniu przechwalał się jaki to on jest najlepszy i jechał po konkurencji bardzo nie ładnie. W późniejszych kontaktach robił wszystko aby do kursu nie doszło i grał na zwłokę w bardzo "niegrzeczny" sposób. Jak kolega sie poskarżył na Pana Dobroczka zacząłem o niego pytać i niestety w 3-mieście z dobrej strony mało kto go zna, a pamiętaj że instruktor ma Cie nauczyć nurkować, ale też powinien być przykładem dobrej postawy, klasy i dobrych praktyk nurkowych- a z tym coraz gorzej.
Z całym szacunkiem do "starych" trójmiejskich instruktorów ja proponował bym pójść do młodego instruktora którego machina komercji jeszcze za mocno nie wciągnęła.
Proponował bym Tymka - centrum DiveSpot w Gdyni, szkoli razem z Sebastianem Popkiem będziesz zadowolony.
Oczywiście cena zazwyczaj jest obrazem zaangażowania instruktora- nie daj się wciągnąć w te sztuczki.
pozdrawiam/ Maciek
p.s. opisywany kurs się nie odbył a kasa przepadła
Dobrze mowia, idz do ludzi, ktorzy maja marke - Poreby czy ww. Tymka Podgorczyka albo Sebastiana. Daj sobie spokoj z Gruponami - jak lykniesz bakcyla, na sprzet, szkolenia i wyjazdy nurkowe i tak wydasz krocie.
KasiaK, daj spokój, przecież widać że reklama i meadow nie obchodzi co tu kto napisze.
jak widzisz z rozmowy powyżej, to jednak się antyreklama zrobiła
[ Dodano: 02-04-2013, 09:47 ]
macka5 napisał/a:
Z całym szacunkiem do "starych" trójmiejskich instruktorów ja proponował bym pójść do młodego instruktora którego machina komercji jeszcze za mocno nie wciągnęła.
Proponował bym Tymka - centrum DiveSpot w Gdyni, szkoli razem z Sebastianem Popkiem będziesz zadowolony.
z całym szacunkiem zarówno do Tymka, jak i Sebika, do Ciebie oczywiście także, ale ich komercja już dawno wciągnęła i szkolą też nie od wczoraj, więc nie zaliczyłabym ich do młokosów, tylko właśnie do "starych"
co oczywiście jest in plus
a że komercyjnie? cóż, biznes jest biznes, ale dobrego warsztatu im odebrać nie można, więc spokojnie polecam także.
Przedstawiamy Państwu ceny promocyjne Kursu Nurkowania dla Początkujących i Zaawansowanych ARGONAUT w Gdańsku obowiązujące do 30.04.13r. :
1) OWD / 859 zł poprzednia cena 1650zł
2) AOWD / 499 zł poprzednia cena 1100zł
3) RESCUE / 499 zł poprzednia cena 1100zł "
Zerżnęli od nas - a jak wiadomo, naśladownictwo jest najwyższą formą uznania
Mamy nadzieję, że dzięki takim ruchom nurkowanie będzie sportem jeszcze bardziej dostępnym
@meadow - cena nie jest ani jedynym ani głównym wyznacznikiem. Liczy się jakość! a to, że instruktorzy chcą szkolić darmo lub prawie darmo... co w tym złego?
a to, że instruktorzy chcą szkolić darmo lub prawie darmo... co w tym złego?
hm, Piotrze? Bo nie ma podpisu, a Jacek się podpisuje
no złego nic nie ma, tak ogólnie, ale po prostu każdy szuka w tym haczyka, co jest naturalne.
Jak jogurt jest za tani to ja też patrzę na skład, jak to jest możliwe.
i powiem tak - gdyby mi Poręba powiedział, że mi teraz cave'a zrobi za 1000 zł to bym sią zapytała
- co ode mnie chce
- czy dobrze się czuje
- czy pożyczyć mu na jedzenie bo to może brak pieniędzy
etc.
rozumiesz? nie wierzę, że można coś robić solidnie, tanio i ....ciągle.
Bo jednorazowa akcja marketingowa i kurs po 800zł rozumiem, ale żeby tak cały czas?
No jakoś w to nie wierzę.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-04-2013, 14:11
KasiaK napisał/a:
rozumiesz? nie wierzę, że można coś robić solidnie, tanio i ....ciągle.
Bo jednorazowa akcja marketingowa i kurs po 800zł rozumiem, ale żeby tak cały czas?
Ciekawa lektura:
Chris Anderson - "Za darmo. Przyszłość najbardziej radykalnej z cen."
Ciekawa lektura:
wydawać na to kasy to nie mam chęci, ale jakby ktoś miał pożyczyć to chętnie przejrzę:)
tylko wiesz, i tak jestem sceptyczna, ponieważ w sprzedaży pracuję od lat 12 i jakoś nigdy, za cholerę, nic nie chciało być nic za darmo:)
od 6 lat pracuję w mediach, aktualnie w jednym z największych portali biznesowych w Polsce i tu też słabo z tym "za darmo". Bo że coś jest w "gratisie" to rozumiem doskonale jak działa
ptja [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2013, 14:48
KasiaK napisał/a:
wydawać na to kasy to nie mam chęci, ale jakby ktoś miał pożyczyć to chętnie przejrzę:)
Jednak muszę skorygować. Rescue mają sporo drożej, bo u nas w tej cenie jest razem z kursem CPROX_1st_AED.
Mam pytanie do meadow: co wchodzi w cenę kursu OWD? Bo u nas w cenie 850zł jest 6 godzin zajęć basenowych, minimum 4 nurkowania w wodach otwartych, wstęp na basen, bazy nurkowe, gazy, sprzęt i certyfikat - niestety, to tylko na Śląsku.
KasiaK napisał/a:
no baaaaałdzo śmieszne oczywiście że znam, tylko że oni zarabiają na czym innym i tak naprawdę dopiero gdy zaczęłam pracować "w internecie" zrozumiałam na czym konkretnie i w jaki sposób.
tylko, że w omawianym przypadku mówimy o usłudze, która wymaga pracy własnej, czasu własnego, wiedzy własnej i....ogólnie sporych nakładów wszystkiego.
dla google'a pracują wszyscy więc porównanie nietrafione moim zdaniem.
w sprzedaży pracuję od lat 12 ... od 6 lat pracuję w mediach, aktualnie w jednym z największych portali biznesowych w Polsce
A toś zepsuta do szpiku kości
spadówa
Voltek napisał/a:
KasiaK napisał/a:
jak widzisz z rozmowy powyżej, to jednak się antyreklama zrobiła
Powinnaś jednak wiedzieć, że nie ważne co i jak się mówi, w reklamie najważniejsze jest by się mówiło.
no nie do końca tak jest
ale faktem jest, że jak jakieś kilka lat temu, wiele osób "wiedziało" bardzo wiele na mój temat, a w kwestii mojego nurkowania byli wręcz specami, nie widząc mnie nawet pod wodą, to też wychodziłam z założenia "niech se mówią, byle nazwiska nie przekręcali"
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 02-04-2013, 15:44, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 02-04-2013, 16:09
BitPump napisał/a:
Ciekawa lektura:
Rozumiem , że autor też napisał ją za darmo i nie pobiera żadnych tantiem ??
Ale jak na razie widzę cenę 52 zł
Uwielbiam takie pozycje które uczą jak robić dobre interesy , najlepszym z nich jest ..... dawanie rad innym jak to robić , oczywiście odpłatnie
KasiaK napisał/a:
tylko wiesz, i tak jestem sceptyczna,
Spójrz na to z innej strony , po prostu realnie patrzysz na świat .
Ale jakoś tak ten świat jest ustawiony , że wymiana usług opiera się na pieniądzu .
Chyba, że przypadki typu np. AN będą funkcjonowały na zasadzie ja tobie za darmo kurs nurkowania , ty mi za darmo uszyjesz buty , albo położysz kafelki w łazience , tudzież odpalisz bochen chleba . Tylko że to już było ... i poszło w innym kierunku .
Rozumiem że to taka walka na drodze ewolucji ??
Chyba, że przypadki typu np. AN będą funkcjonowały na zasadzie ja tobie za darmo kurs nurkowania , ty mi za darmo uszyjesz buty , albo położysz kafelki w łazience , tudzież odpalisz bochen chleba . Tylko że to już było ... i poszło w innym kierunku .
hm, chyba nie do końca poszło w innym kierunku i w zaufanych kręgach nadal działa
o mam pomysł - jestem gotowa się umówić się na usługi wymienne - codzienne obiady za kurs CCR obiady mogą być zamiennie z wekami czy tam innymi szitami kuchennymi
PS ale nie prasuję nic a nic!!!!!!
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2013, 16:18
KasiaK napisał/a:
o mam pomysł - jestem gotowa się umówić się na usługi wymienne - codzienne obiady za kurs CCR obiady mogą być zamiennie z wekami czy tam innymi szitami kuchennymi
PS ale nie prasuję nic a nic!!!!!!
Z mężem będzie najłatwiej załatwić taki giszeft
Ty mu obiadki on Ci kasę na kurs?
Co nie, nieźle sobie to wymyśliłem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko