Ze szkoly jezeli robiles jakis kurs itp.
W bazie nurkowej moze sie podpisac przewodnik lub partnur - jak wolisz,
albo obie osoby lub cala grupa
A jezeli nurkujesz w parze na wlasna reke, to podpisuje Ci sie twoj partnur.
EDIT:
tak jak napisali Nadnaturalista i Nuroslaw, wpisy do ksiazki robisz sam, a podpisuje sie ktos inny,
chyba ze nurkujesz solo
Ostatnio zmieniony przez dziubek72 08-11-2014, 22:14, w całości zmieniany 4 razy
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 08-11-2014, 21:19
jeśli nie ma kto, wpisuj sam. Komputer też ma ograniczoną pamięć.
Wysłany: 09-11-2014, 01:53
Cześc! Sam wpisujesz i to wiadomości, które są dla Ciebie istotne. Ja zaczynałem od "mega super" logbooka z masą nie zawsze ważnych informacji. Bo niby po co kolejny raz zaznaczać czy masz mokry, czy suchy skafander, jak i tak nurkujesz w jednym? Teraz mam zeszyt gdzie wpisuję to co jest mi potrzebne. Czasami jest to "weekend z kursem OWD na Zakrzówku" gdzie piszę tylko numery nurkowań i dartę, czasami bardzo dokładny opis z uwzględnieniem zużycia powietrza, dekompresji, ilopści balastu albo nawet tego, że w zielonych kalesonach było mi ciepło w wodzie mającej 6 stopni .
PS. Pieczątki i podpisy zbieraj (te drugie także od partnurów, nie tylko instruktorów).
Wiek: 54 Dołączył: 13 Maj 2011 Posty: 425 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 19-11-2014, 01:14
Yavox napisał/a:
..."obecnych przepisów"...
Ustawa z dnia 14 maja 2014 r. o uprawianiu płetwonurkowania
"art. 23 par. 2 Po wykonanym nurkowaniu, płetwonurek zobowiązany jest do zapisania parametrów nurkowania określonych w par. 6, w osobistej książce nurkowań. Wykonanie nurkowania potwierdza partner nurkowy własnoręcznym podpisem."
jak widać w przepisach nie ma mowy o okrągłej pieczątce
Ustawa z dnia 14 maja 2014 r. o uprawianiu płetwonurkowania
"art. 23 par. 2 Po wykonanym nurkowaniu, płetwonurek zobowiązany jest do zapisania parametrów nurkowania określonych w par. 6, w osobistej książce nurkowań. Wykonanie nurkowania potwierdza partner nurkowy własnoręcznym podpisem."
jak widać w przepisach nie ma mowy o okrągłej pieczątce
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 19-11-2014, 09:18
Antoni,
Ksiazeczke traktuj jako pamietnik - wpisz co ci sie podobalo, co bylo nie tak. Np.p jak nurkowanie bylo do (_!_) to wpisujesz "nigdy wiecej z Wieskiem", a jak partnurka ladna to jej numer telefonu. Wczescniej lub pozniej nastepuje moment, w ktorym logbook odchodzi w niepamiec, u mnie po ok 300 nurkowaniach.
Masz chęć? Wpisujesz! Nie masz chęci? Nie wpisujesz! Przez ok 350 wpisów nikt ich nie chciał oglądać a na wyjazdach czasem pytają ile nurkowań około zrobiłeś. Traktuj to więc bardziej jako pamiętnik. Ciekawsze nury z kompa się zrzuca i można sobie wykresy analizować. Ot co.
Wiek: 54 Dołączył: 13 Maj 2011 Posty: 425 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 19-11-2014, 15:26
steve1973 napisał/a:
...Jaja se robicie a to dział dla początkujących!...
myślisz, że jak ktoś jest początkujący, to jest upośledzony i nie potrafi zrozumieć żartu?
nawet, jeżeli ktoś to przyjmie za prawdę, to jak powiedział filmowy Pawlak: "w kosmos nie poleciał". Na forum można znaleźć bardziej niebezpieczne porady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko