Wysłany: 31-03-2014, 09:01 Re: Co pierwsze - ocieplacz czy SS?
grzstr napisał/a:
A może polecacie z doświadczenia inne rozwiązania, które lepiej się sprawdzą, ma jakieś dodatkowe ukryte właściwości? No i co sądzicie o tym Kwarku NAVY i bieliźnie NG, może ktoś używa i podzieli się opinią o nich.
Grzegorz,
najpierw okresl sobie kilka wytycznych: w jakich wodach bedziesz uzywal zestawu, w jakiej minimalnej/ maksymalnej temperaturze, jak bardzo zmarzluchem jestes. Po odpowiedzi na te pytania, mozna sprobowac dobrac gramature ocieplacza. Jak juz dobierzesz gramature ocieplacza, to mozesz smialo mierzyc suchara na ocieplacz jakiejkolwiek firmy o wybranej gramaturze (dotyczy nowego ocieplacza - uzywany bedzie cienszy, a trudno okreslic o ile cienszy). I tym sposobem mozesz kupic najpierw suchara a potem ocieplacz...
Natomiast warto jeszcze sobie odpowiedziec na takie pytania:
czy szukasz okazji, czy kupujesz nowe produkty, czy musisz rozlozyc zakupy w czasie? Bo tak najprosciej ujmujac to:
1) kupujesz nowe produkty razem - warto zmierzyc wszystko na docelowych zakupach zanim za nie zaplacisz (fajnie kupowac komplety w jedenj firmie, teraz to wszystko jest coraz bardziej kompatybilne)
2) wyczekujesz okazji i liczysz pieniadze - po okresleniu gramatury docelowego ocieplacza - najpierw kupujesz suchara i juz go uzywasz korzystajac z ciuchow, ktore masz i cieszac sie, ze nie zakladasz zimnej, mokrej pianki
A co do konkretnej bielizny, to ja polecam welny z merynosow Devolda. Odprowadza wilgoc i dobrze grzeje, mozna ubrac sie na cebulke i te warstwy rzeczywiscie dzialaja. Jestem zmarzluchem. Do kilku warstw merynosow uzywam ogrzewania i jest calkiem dobrze, powodzenia
a ja mam taką myśl... wczoraj bawiliśmy się na Wiśle w podejmowanie ludzika z wody na łódź. Najpierw ćwiczyliśmy z boją, a później założyłem suchara na zwykłe ubrania i wpadłem do wody
Wiem - to nie nurkowanie, ale myślę że skoro powoli robi się cieplej to śmiało można założyć zwykłą grubszą bieliznę i jakiś dresik i też będzie ok ...na początek oczywiście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko