Dziękuję za podpowiedź,jednak zostanę przy tym modelu rozumiem,że ma Pan na sprzedaż modele BARE w fajnych cenkach,jednak tu mam też dość fajną propozycję wraz z kursem i wszystko w dobrych pieniądzach i na miejscu. Ponadto zostanę przy tym modelu,gdyż wizualnie wygląda fajnie i jest w rozsądnej cenie,a to,że jego materiał jest gorszy...Przy takiej ilości nurkowań,jakie robię w ciągu roku(może dzięki temu,że będę w posiadaniu skafandra suchego, to ich ilość się zwiększy,choć nieznacznie..),to myślę,że ten model w pełni zaspokoi moje potrzeby A jak to mówią, "jak się dba,to się ma", więc mam nadzieje, że nie stracę go po 3 nurku Jak już nauczę się nurkować w suchym i będę mógł sobie pozwolić finansowo na coś lepszego i droższego,to z pewnością to zrobię. Póki co,na moją studencką kieszeń,ten model powinien przetrwać moje próby odkrywania świata pod wodą w "ciepełku"
Także bardzo dziękuję wszystkim za porady i pomoc w wyborze,chociaż z żadnej nie skorzystałem,to i tak dziękuję
lukpep napisał/a:
Imho wszystkie wody obskoczysz w sucharze regulujac cieplote tym co masz pod spodem.
Tylko do pewnego momentu. Ja przy temperaturze wody ok. 20*C mam na sobie bieliznę + cieniutki polar, przy 26-28*C nawet sama bielizna to było by ciepło. Do tego dochodzi temperatura na zewnątrz i odległości pomiędzy miejscem gdzie się przebierasz a miejscem nurkowania. Egipt technicznie lub zimą
będzie OK, latem na rafie już nieco perwersyjnie, na rafach na Malediwach czy Filipinach chmm... Szczególnie jak się płynie małą łodzią i trzeba się przebrać w bazie...
Albo ubrać się w bazie i iść 200-300 m w upale do wody lub ubrany jechać busem do przystani 15 min. Radzę jednak pianki nie sprzedawać i mieć dwa skafandry na różne okazje....
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 21-12-2015, 08:36
Ja sprzedałem piankę która miała zastąpić suchego. Obecnei jeśli pianeczka to 3-5mm jednoczęściowa (długi rękaw i nogawki). Jeśli coś wymaga grubszej pianki, to już siedzę w suchym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko