Jutro będę rano na Zakrzówku, jak chcesz zrobić przypominające nurkowanie, zapytam u znajomego instruktora, ile to kosztuje i czy będzie miał czas.
Jest ciekawy używany automat w komisie na Facebook, Aqualung Glacia, za 900 zł, przegląd w kwietniu, więc nie wymaga serwisu.
https://www.facebook.com/groups/komis.nurkowy/
Trzeba tylko upewnić się, czy I stopień posiada ACD, ale jest "śnieżynka", więcraczej tak.
Aqualung Glacia + Octopus + manometr
900 zł
Poznań
Automat Legend Glacia został zaprojektowany, aby mógł spełniać wymagania osób, które nurkują w ekstremalnych warunkach
posiada takie cechy jak:
-jest pneumatycznie odciążony
-wyposażony w ustnik Comfo-bite, który eliminuje zmęczenie szczęki oraz ocieplacz na usta
-regulacja oporów oddechowych
-przeznaczony na zimne wody norma E250
-posiada 3 wymienniki ciepła na pierwszym stopniu, na drugim oraz dodatkowy zlokalizowany w wężu automatu
-serwisowane w Kwietniu 2016 zestaw nie wymaga wkładu finansowego
Więcej pod numerem 536-380-428
Nie no na razie praca nie pozwala mi na odnowienie ale jakbyś mógł to zapytaj proszę ile takie coś kosztuje
A co do automatu to rozmawiałem z jednym z użytkowników na forum i mi ma coś złożyć ciekawego z tym że to dopiero po odnowieniu będę kompletował resztę sprzętu
Cena jest podana 900 zł, a cenę nowego sprawdź w sklepie, np. na divezone, 2623 zł.
Ktoś inny wystawił podobny zestaw za 1200 zł.
Twoja sprawa czy kupisz ten czy jakiś inny, ale uważaj na różne składaki, jeśli nowy, to lepiej ze sklepu z paragonem i gwarancją.
- są w bardzo dobrym lub przynajmniej dobrym stanie
- niezależnie od tego, co twierdzi kupujący, i tak zawsze robisz im od razu serwis
- masz zaufane miejsce, które ten serwis zrobi, kogoś o kim wiesz, że zrobi to dobrze a nie tylko wierzysz, że się zna
- serwisując wymienisz wszystkie części eksploatacyjne, a nie np. tylko te o-ringi, które wyglądają na używane
- koszt używek łącznie z kosztem serwisu wychodzi Ci w okolicach (tak wg. mnie) 60-70% ceny nowego
- podchodzisz do sprzętu praktycznie a nie kolekcjonersko, nie boli Cię, że jest coś obtarte czy porysowane, byle super działało
Zrozumiałem, że chcesz kupić automat, bo jacket już masz, zauważyłem okazję na FB, więc podesłałem. Czy kupisz ten, czy inny, twoja sprawa. Nie zamierzam nikogo przekonywać.
900 zł vs 2600 zł, nie opłaca się? Podejrzewam też, że ten automat za 900 zł już został sprzedany, okazje szybko znikają.
W przypadku automatów po serwisie, zażądaj książeczki serwisowej oraz które części były wymienione (czy tylko serwis kity czy coś więcej).
W przypadku używanych bez serwisu, profilaktycznie serwis i modlitwa, żeby koszt serwisu nie przekroczył wartości nowego zestawu. Musisz to dobrze skalkulować.
Koszt standardowego serwisu np. Apeksa (DS4+2xATX40) to ok. 240 zł. Czyli wymienia się, to co znajduje się w zestawach serwisowych. Jeżeli wyjdzie coś więcej, to oczywiście koszt serwisu wzrośnie.
To w takim razie przepraszam. Tak dokładnie chodziło mi o kupienie automatu z tym że, nie wiem czy używka jest bezpieczna. Teraz dzięki Twojej wypowiedzi będę już wiedział na co zwrócić uwagę
Automat został sprzedany, to była tzw. okazja cenowa.
Jeżeli chcesz używkę, możesz rozejrzeć się na ebay, często są starsze automaty za kilkaset zł, ale do serwisu.
W przypadku starszych automatów, może być problem z dostępnością części (nie piszę o serwis kitach). Kiedyś nie mogłem dokupić plastikowej zaślepki do II stopnia Aqualung Spiro, trzeba było zamówić u tokarza. Usłyszałem u autoryzowanego dealera, że taka jest polityka Aqualunga, nie produkują części do starych automatów.
Osobiście zdecydowałem się na nowy, wybór padł na Apeks DS4+ATX40, nie narzekam.
Gdybym miał kupić używany, to różnica cenowa między nowym a używanym musiała by być spora. Ew. używany ze znanego źródła.
Powodzenia.
P.S. Należy uważać na zakupy, ostatnio było kilka sytuacji, że ktoś nie otrzymał towaru. Dlatego np. transakcja face-to-face lub przez Allegro, ew. przesyłka za pobraniem.
Z tego względu również wolę kupić nowy sprzęt, jeżeli to jest jakaś większa kwota.
Przesyłka tylko rejestrowana: polecona, paczka, kurier, paczkomat itd.
Ostatnio zmieniony przez juwisz 29-06-2016, 21:14, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko