Czy jedna pianka 7mm (ubieralna - chyba??) , np. BODY GLOVE Exo 7mm to dobre rozwiązanie przed tym, żeby pod woda nie złapała mnie twardymi niczym poręcze w miejskim autobusie i jak one równie zimnymi łapami pani Kostucha ??
Czy jedna pianka 7mm (ubieralna - chyba??) , np. BODY GLOVE Exo 7mm to dobre rozwiązanie przed tym, żeby pod woda nie złapała mnie twardymi niczym poręcze w miejskim autobusie i jak one równie zimnymi łapami pani Kostucha ??
Hej ..Mi podpowiadają to i ja zabiorę głos.
Sam nuram w piance 5 mm(henderson) i sobie chwalę we wrześniu na 12 m byłem bez docieplacza ( 45min spokojnie wytrzymałem i nie powiem żebym zmarzł)
W listopadzie już było mi zimno i założyłem ocieplacz 5mm z tym ,że ocieplacz przypominał bardziej krótką piankę ( nogawki przypominające szorty i krótki rękawek).
Co muszę przyznać i co jest w tym bardzo zabawne od początku marzły mi stopy .
Co podyktowało zakup butów 6,5 mm , i teraz jest ok
Moim zdaniem pierwszą piankę kup dobrą 5 mm , w razie czego będzie na ciepłe wody i wypady letnie .
Docieplaczy jest cała masa od 3 do 7 mm , ostatnio gdzieś widziałem nawet 9 mm i zastanawiam się czy takie naprawde są , czy ktoś chciał zabłysnąć
Dokladnie tak, puki nie ma mrozu, puki nie nurkujesz głębiej niż około 15-20 metrów 5,5+5mm jest wystarczające, nie krępuje, ładnie wygląda i można nawet pomachać ładnej koleżance, 7+7 podobno można używać jako zamiennika dla gipsu.
Co to obciążenia, mnie na samym początku potrzebne było 8kg z ocieplaczem, teraz również z ocieplaczem (to wyciąg z logbook'a) daje rade z okolo 5kg. waze okolo 80kg przy mniej niz 180cm wzrostu.
Witam
Ja sugeruje dluga pianke 7mm ( do tego osobny kaptur ) i ocieplacz 5mm ( ze zintegrowanym kapturem ). Uzywam takiego zestawu i mo on bardzo odpowiada. Jak sie juz ociepli to mozna jej uzywac bez ocieplacza na plytkie nurki w PL oraz wyjazdy zagraniczne ( spokojnie ogarnia sie w niej nurki grudniowo-styczniowe w egipcie ). Swoboda ruchow jest dobra nic nie krepuje. Do samej 7 mam 5kg do zestawu 7+5 uzywam 7kg. Pamietaj ze wazne aby byla dobrze dopasowana bo jak bedzie za duza to nawet w 10mm bedzie zimno
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko