BitPumpkorzystam z tego rozwiązania (lewy d-ring) ale teoretyzując widzę jedną poważna wadę, a reszta to raczej same zalety, oczywiście w teorii.
Wady:
- wymaga standardowej długości węża inflatora, jak ktoś woli krótsze może o czymś takim zapomnieć;
Zalety:
- bardzo szybki dostęp do wskazań manometru (nie traci się czasu na wypięcie i wpięcie);
- krótszy wężyk HP;
- wyeliminowanie potencjalnej pętli o która mogę o coś zaczepić;
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-11-2009, 20:54
train napisał/a:
widzę jedną poważna wadę, a reszta to raczej same zalety, oczywiście w teorii
Spotkałem się jeszcze z czymś takim, że manometr przypięty do lewego d-ringa jest lekko obrócony tak, że partner może zerknąć na wskazanie manometru partnera, bez konieczności "rozmowy". Ot takie, dodatkowe sprawdzenie, że u partnera z gazem jest OK.
~BitPump
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 27-11-2009, 22:41
BitPump napisał/a:
Spotkałem się jeszcze z czymś takim, że manometr przypięty do lewego d-ringa jest lekko obrócony tak, że partner może zerknąć na wskazanie manometru partnera, bez konieczności "rozmowy". Ot takie, dodatkowe sprawdzenie, że u partnera z gazem jest OK.
... bo się już pogubiłem. Do lewego d-ringa wpiety z inflatorem?
nurkot napisał/a:
istnieje ktoś, kto lubi?
Tak! Do tego bez płetw i do tego myśli, że wszyscy tak lubią
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-11-2009, 22:54
jacekplacek napisał/a:
Do lewego d-ringa wpiety z inflatorem?
Lewego d-ringa biodrowego
~BitPump
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 27-11-2009, 23:03
Sztuczka z odchylaniem manometru bardzo fajna. Majki zrobił nam to na warsztatach podlodowych. Pół dnia się głowiłem, skąd On tak dokładnie wie ile kto ma powietrza. A spryciula poobracał nam te manometry tak, że nie wiedzieliśmy kiedy. W sumie, od tej pory staram się, żeby moi partnerzy właśnie tak je obracali: wygodna sprawa. Mimo to, co jakiś czas pytam o ilość gazu i sam jestem pytany: taka delikatna forma nacisku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko