Mam zestaw jak wyżej i trzy podstawowe problemy. Acha - zestaw podobno jest kompletny.
Problem 1: Jak podłączyć światłowód od strony aparatu? (Są wprawdzie rzepy, ale naklejenie ich będzie wpływać na światło, gdy lampa zewnętrzna nie jest używana).
Problem 2: Jak zamocować czarną płytkę zasłaniającą lampę wbudowaną? (Ta czarna nigdzie się nie mieści - jest za duża i za gruba).
Problem 3: Jak podłączyć dolne mocowanie (płytę) do obudowy, aby nie latała lewo-prawo? (Może w wodzie nie będzie latało, ale na powierzchni jest tragedia).
Albo ja jestem pierdoła totalna, albo to nie do końca są elementy do tej obudowy.
Ma ktoś ochotę na piwo w Warszawie i przy okazji pomóc mi w tym temacie?
Pozdrawiam,
~BitPump
P.S. A może jakieś linki ze zdjęciami, itp. To co wygooglałem to tylko marketingowe papki.
Z podłączeniem nie powinno być problemu, z tego co pamiętam od strony obudowy aparatu kabelek mocuje się do zacisku, a zacisk przykręca się do ramki znajdującej się przed lampa błyskową.
Zobacz http://www.pstryk.pl/opis.php/3240
Problem 3: Jak podłączyć dolne mocowanie (płytę) do obudowy, aby nie latała lewo-prawo? (Może w wodzie nie będzie latało, ale na powierzchni jest tragedia).
Nie może się przesuwać, dosuń płytę do dolnej krawędzi aparatu i dokręć śrubę mocującą.
Problem 1: Jak podłączyć światłowód od strony aparatu? (Są wprawdzie rzepy, ale naklejenie ich będzie wpływać na światło, gdy lampa zewnętrzna nie jest używana).
A jaki miałby mieć wpływ na światło taki rzep, gdy lampa zewnętrzna nie jest używana ?
Przecież lampy wbudowanej i tak nie będziesz używał w środowisku wodnym, jako źródła oświetlenia.
Rzepa przyklejasz do dyfuzora, a do niego mocowana jest kostka ze światłowodem.
BitPump napisał/a:
Problem 2: Jak zamocować czarną płytkę zasłaniającą lampę wbudowaną? (Ta czarna nigdzie się nie mieści - jest za duża i za gruba).
Prawdopodobnie chodzi Ci o płytkę, która powinna być mocowana w dyfuzorze.
Jeżeli płytka jest dostosowana do właściwej obudowy, to po wyciągnięciu oryginalnej białej płytki dyfuzora, powinieneś w jej miejsce umieścić czarną płytkę.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2006, 23:20 Nie jestem pierdołą :-)
No więc, nie jestem aż taką pierdołą. Dziś w Pstrku.pl zanabyłem brakujące części.
Po prostu brakowało mi elementów i dlatego nie składało się.
Dziś na basenie całość zdała egzamin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko