Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Raport WSI
Autor Wiadomość
jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-02-2007, 22:54   Raport WSI

Jest tutaj -> http://i.wp.pl/a/f/pdf/11...ny_16022007.pdf

Tutaj kilkustronicowa analiza WP, ciekawe -> http://www.wp.pl/r/UM205

Mną trochę wstrząsnęło.

Jak ktoś uważa że żyliśmy od 1989 w wolnej niepodległej Polsce i PRL/PZPR/SLD/SB nie była taka zła, niech poczyta chociaż to ...

Cytat:
"Jak stwierdza raport, do prokuratury skierowano doniesienia o popełnieniu przestępstwa w następujących sprawach:

- penetracji rosyjskiej Wojskowych Służb Informacyjnych i zaniechania podjęcia stosowanych działań zmierzających do neutralizacji zagrożenia;

- przekroczenia uprawnień oraz przejęcia majątku państwowego w celu nielegalnego zdobycia środków na finansowanie służb specjalnych;

- nielegalnego handlu bronią, a także ukrywania dokumentów;

- działania na szkodę Skarbu Państwa oraz bezpieczeństwa państwa poprzez uprzywilejowanie firmy Siltec w przetargach organizowanych dla WP;

- stworzenia rezydentury, której funkcjonariusze podejmowali nielegalne działania przy współudziale byłych, nie zweryfikowanych pracowników Służby Bezpieczeństwa;

- nieprawidłowości związanych z gospodarowaniem funduszem operacyjnym w krakowskim oddziale WSI oraz przywłaszczania lokali operacyjnych;

- wprowadzenia w błąd polskich organów państwowych przez udzielanie fałszywych wiadomości mających istotne znaczenie dla Rzeczypospolitej Polskiej oraz niedopełnienia obowiązków;

- nieprawidłowości związanych ze sprawą przetargu na Kołowy Transporter Opancerzony;

- nielegalnej inwigilacji partii politycznych;

- prowadzenia działalności szpiegowskiej przeciwko interesom obronności Rzeczypospolitej Polskiej i jej Siłom Zbrojnym;

- ujawniania w zamian za korzyści majątkowe poufnych informacji przez pracowników polskich ministerstw oraz nie przekazania przez WSI informacji o zagrożeniu energetycznym państwa właściwym organom;

- ujawnienia tajemnicy państwowej oraz stosowania bezprawnych gróźb."

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 23:08   

dlatego nie nalezy ufac byłym trepom milicjantom esbekom ormowcom zomowcom nawet tym zwiazanym z nurkowaniem.

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-02-2007, 23:11   

scaner napisał/a:
dlatego nie nalezy ufac byłym trepom milicjantom esbekom ormowcom zomowcom nawet tym zwiazanym z nurkowaniem.

hehe
licz sie ze słowami :razz:

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 23:12   

KasiaK napisał/a:
scaner napisał/a:

hehe
licz sie ze słowami :razz:

a to niby czemu he :mrgreen: ?

po chwili UPS!!! nie dotyczy młodych ambitnych policjantów oddanych społeczeństwu i forumowiczom :22:

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-02-2007, 10:41   

scaner napisał/a:
byłym trepom
dzięki! :mrgreen:
jcsjacekj napisał/a:
wolnej niepodległej Polsce
coś takiego w przeyrodzie nie występuje od czasów rozbiorów
jcsjacekj napisał/a:
wstrząsnęło.
wywiad tak działa-wszędzie,na całym świecie.Ludziska nie chcą wiedzieć pewnych rzeczy-i chyba lepiej,żeby nie wiedzieli

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-02-2007, 11:18   

Jacek
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa. Wszystkie przedstawione w nim "afery" byly szeroko opisywane i wyciagane przez dziennikarzy.
Nie ma tez nic, o czym tzw miasto by nie mowilo wczesniej.

Jest za to kilka nazwisk, a w zasadzie 2, znanych dziennikarzy, ktorzy zreszta zaprzeczaja rewelacjom podanym w raporcie.

Ze WSI dzialalo na granicy prawa wiadomo od wielu lat. Bo - Andrzej ma racje - sluzby specjalne zawsze dzialaja na granicy prawa. Taka ich natura.

Nie warto podniecac sie czyms, co jest tylko i wylacznie narzedziem politycznej walki jednych z drugimi.

Mania
PS. A juz pusty smiech mnie ogarnal, jak sie okazala, ze na opinie publiczna mialy wplywac gazety typu "Gromada - Rolnik Polski" czy "Nowiny". Miales ktorakolwiek z nich kiedykolwiek w reku?

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2007, 11:32   

Mania napisał/a:

Mania
PS. A juz pusty smiech mnie ogarnal, jak sie okazala, ze na opinie publiczna mialy wplywac gazety typu "Gromada - Rolnik Polski" czy "Nowiny". Miales ktorakolwiek z nich kiedykolwiek w reku?

Ale ci co mieli paraliżowali kraj blokadami na drogach :mrgreen:

[ Dodano: 17-02-2007, 11:33 ]
Mania napisał/a:
Jacek
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa. Wszystkie przedstawione w nim "afery" byly szeroko opisywane i wyciagane przez dziennikarzy.
Nie ma tez nic, o czym tzw miasto by nie mowilo wczesniej.

Ale są też tacy którzy nie twierdzą co innego Komorowski

[ Dodano: 17-02-2007, 11:36 ]
Andrzej Kosko napisał/a:
dzięki! :mrgreen:

Spoko nie każdy były trep taki straszny jak go scaner maluje :22:

Przemo_C 
Moderator Grupy

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 17-02-2007, 11:46   

W normalnym kraju władza pozamiatałaby po cichu tych oficerów do ktorych są zastrzeżenia i wywiad działałby dalej. U nas trzeba do kibla wrzucić granat, trzeba ubabrać wszystkich w gównie. O wiarygodności raportu śwaiadczy fakt, że wymieniono w nim wszstkich ministrów MON oprócz Parysa i Szeremietriewa.
Moim skromnym zdaniem w raporcie nie ma nic, co uzasadniałoby zorganizowanie wokół niego takiej zadymy.
PiS zapłaci za to wtedy gdy nasi żołnierze zaczną wracać z Afganistanu w workach, opozycja i prasa ich zajeździ podnosząc argument braku osłony kontrwywiadowczej.

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-02-2007, 11:54   

NO coz - wrzucanie granatu do szamba bez zabezpieczenia to standardowy sposob dzialania Macierewicz. Popatrzcie mu gleboko w oczy - toz tam widac szalenstwo. I to na miare szpitala z drzwiami bez klamek
:mrgreen:

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-02-2007, 12:38   

jcsjacekj napisał/a:
Jak ktoś uważa że żyliśmy od 1989 w wolnej niepodległej Polsce i PRL/PZPR/SLD/SB nie była taka zła, niech poczyta chociaż to ...

Nie podniecaj się tak bardzo wszystkim. Nie powtarzaj sloganów.. Wyluzuj, zanuraj... :mrgreen:

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2007, 18:10   

scaner napisał/a:
nawet tym zwiazanym z nurkowaniem.

Dzięki temu, że byłem na zwiadzie przemysłowym u Kłosa i Skrzyńskiego, zdobyłem kilka informacji, (dobrze wiem o czym). Są dosyć mało znane, co potwierdziło się na FN.

Mania napisał/a:
I to na miare szpitala z drzwiami bez klamek
Mr. Green

Fajna recenzja absolwentów liceum im T. Reytana.

pozdrawiam rc

Andrzej Kosko 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-02-2007, 22:09   

Smok napisał/a:
liceum im T. Reytana.
to tam czubków nie było-znaczy,produkcja geniuszy?Ejże...
scaner napisał/a:
nie każdy były trep taki straszny
ja byłem gorszy :22:
Przemo_C napisał/a:
nasi żołnierze zaczną wracać z Afganistanu w workach
wolałbym,aby tam wcale nie jechali

nurkus 28 

Stopień: cmas *,
Wysłany: 17-02-2007, 23:12   

scaner ..........czy TY należysz do gangu PiS-iorów ????? to współczuje :-D

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 00:20   

nurkus 28 napisał/a:
scaner ..........czy TY należysz do gangu PiS-iorów ????? to współczuje :-D

ze wszystkich partii,organizacji i związków oraz ruchów najbardziej cenię sobie ruch robaczkowy jelit i uczucie wypróżniania :22: ... to by bylo na temat polityki

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 17:40   

Andrzej Kosko napisał/a:
to tam czubków nie było-znaczy,produkcja geniuszy?Ejże...

Kolega prowadził zimowisko "Czarnej Jedynki" (jakąś wywrotową działalność szkoleniową prowadził) beztrosko Macierewicz przyjechał z ogonem. Od dawna miał mało rozważne posunięcia.
Ludwiczek Dorn to też Reytaniak, ja też.

pozdrawiam rc

D@rek 

Stopień: instruktor SDI/TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-02-2007, 17:44   

Mania napisał/a:
"Gromada - Rolnik Polski" czy "Nowiny". Miales ktorakolwiek z nich kiedykolwiek w reku?

No pewnie przecież wszystkie te periodyki dedykowane są dla WSI i u nas na tejże Wsi nic innego nie czytamy :) no może z malutkimi wyjątkami :mrgreen:

Andrzej Kosko 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-02-2007, 10:59   

Smok napisał/a:
Ludwiczek Dorn to też Reytaniak, ja też.
to wiele wyjaśnia...

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 11:35   

Andrzej Kosko napisał/a:
to wiele wyjaśnia...

A i owszem. Reytan rwie szaty i utrudnia. To samo robi Antoni M.
A odbiór obrazu przez ludzi z poza Polskiego kręgu kulturowego, to upił się Reytan i rozrabia.
Czyli dokładnie tak samo jak patrzymy na Antoniego M. ("Jest w tym sens, albo bezsens głębszy" Witkacy) Na razie to Rosjanie się cieszą, że odsłoniliśmy się za darmo.

pozdrawiam rc

jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-02-2007, 11:47   

Andrzej Kosko napisał/a:
coś takiego w przeyrodzie nie występuje od czasów rozbiorów

No na ja się nie znam na historii (miałem 3) ale mówili mi że od jakiegoś czasu w Polsce jest wolność i demokracja no i III RP, się kurcze nabrałem :(

Andrzej Kosko napisał/a:
ywiad tak działa-wszędzie,na całym świecie.

No pewnie, tylko czemu Polskie WSI działało dużo na szkodę RP i głównie w intersie sowietów ? To Cię nie intryguje ?

Rozmiem że FBI,CIA,MOSAD,GRU,KGB + wiele innych o których nie słyszałem działają na różnych frontach, tylko one chyba działają na rzecz swoich krajów, nie obcych.

Mania napisał/a:
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa.

Przyznaję - poza informatyką czytam bardzo mało i sporadycznie prasę :(

Mania napisał/a:
Nie warto podniecac sie czyms, co jest tylko i wylacznie narzedziem politycznej walki jednych z drugimi.
Mania

Widzisz Marysiu, pewnie jest tak że ty miałaś dużo większą świadomość/wiedzę na temat działań WSI i dla Ciebie to nie jest szok. U mnie delta (różnica) wiedzy jest duża więc może dlatego. Ale ja się nie podniecam bardzo nie denerwują, poprostu się mocno zdziwiłem.

wiesiek01 napisał/a:
Nie powtarzaj sloganów..

Co sloganem ?
Że inne kraje dokonały lustracji a my nie ?

scaner napisał/a:
ze wszystkich partii,organizacji i związków oraz ruchów najbardziej cenię sobie ruch robaczkowy jelit i uczucie wypróżniania

Też tak kiedyś miałem ;)

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-02-2007, 14:10   

Jacek
Z zadziwieniem czytam to co piszesz - bo jest to powtorzenie Kaczorowej propagandy bez nawet proby oceny tejze.
A mialam Cie za inteligentnego faceta.

Nie mow mi, ze wierzysz w to ze w III RP dzialano na szkode Panstwa, blagam....

Mania
PS. Jacku - czy przeczytales ten raport czy tylko swoja iwedze opierasz na doniesieniach rezimowych mediow? Ja proponuje przeczytac go. Wtedy mozemy dalej pogadac....

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu