Jak ktoś uważa że żyliśmy od 1989 w wolnej niepodległej Polsce i PRL/PZPR/SLD/SB nie była taka zła, niech poczyta chociaż to ...
Cytat:
"Jak stwierdza raport, do prokuratury skierowano doniesienia o popełnieniu przestępstwa w następujących sprawach:
- penetracji rosyjskiej Wojskowych Służb Informacyjnych i zaniechania podjęcia stosowanych działań zmierzających do neutralizacji zagrożenia;
- przekroczenia uprawnień oraz przejęcia majątku państwowego w celu nielegalnego zdobycia środków na finansowanie służb specjalnych;
- nielegalnego handlu bronią, a także ukrywania dokumentów;
- działania na szkodę Skarbu Państwa oraz bezpieczeństwa państwa poprzez uprzywilejowanie firmy Siltec w przetargach organizowanych dla WP;
- stworzenia rezydentury, której funkcjonariusze podejmowali nielegalne działania przy współudziale byłych, nie zweryfikowanych pracowników Służby Bezpieczeństwa;
- nieprawidłowości związanych z gospodarowaniem funduszem operacyjnym w krakowskim oddziale WSI oraz przywłaszczania lokali operacyjnych;
- wprowadzenia w błąd polskich organów państwowych przez udzielanie fałszywych wiadomości mających istotne znaczenie dla Rzeczypospolitej Polskiej oraz niedopełnienia obowiązków;
- nieprawidłowości związanych ze sprawą przetargu na Kołowy Transporter Opancerzony;
- nielegalnej inwigilacji partii politycznych;
- prowadzenia działalności szpiegowskiej przeciwko interesom obronności Rzeczypospolitej Polskiej i jej Siłom Zbrojnym;
- ujawniania w zamian za korzyści majątkowe poufnych informacji przez pracowników polskich ministerstw oraz nie przekazania przez WSI informacji o zagrożeniu energetycznym państwa właściwym organom;
- ujawnienia tajemnicy państwowej oraz stosowania bezprawnych gróźb."
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 16-02-2007, 23:08
dlatego nie nalezy ufac byłym trepom milicjantom esbekom ormowcom zomowcom nawet tym zwiazanym z nurkowaniem.
Jacek
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa. Wszystkie przedstawione w nim "afery" byly szeroko opisywane i wyciagane przez dziennikarzy.
Nie ma tez nic, o czym tzw miasto by nie mowilo wczesniej.
Jest za to kilka nazwisk, a w zasadzie 2, znanych dziennikarzy, ktorzy zreszta zaprzeczaja rewelacjom podanym w raporcie.
Ze WSI dzialalo na granicy prawa wiadomo od wielu lat. Bo - Andrzej ma racje - sluzby specjalne zawsze dzialaja na granicy prawa. Taka ich natura.
Nie warto podniecac sie czyms, co jest tylko i wylacznie narzedziem politycznej walki jednych z drugimi.
Mania
PS. A juz pusty smiech mnie ogarnal, jak sie okazala, ze na opinie publiczna mialy wplywac gazety typu "Gromada - Rolnik Polski" czy "Nowiny". Miales ktorakolwiek z nich kiedykolwiek w reku?
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 17-02-2007, 11:32
Mania napisał/a:
Mania
PS. A juz pusty smiech mnie ogarnal, jak sie okazala, ze na opinie publiczna mialy wplywac gazety typu "Gromada - Rolnik Polski" czy "Nowiny". Miales ktorakolwiek z nich kiedykolwiek w reku?
Ale ci co mieli paraliżowali kraj blokadami na drogach
[ Dodano: 17-02-2007, 11:33 ]
Mania napisał/a:
Jacek
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa. Wszystkie przedstawione w nim "afery" byly szeroko opisywane i wyciagane przez dziennikarzy.
Nie ma tez nic, o czym tzw miasto by nie mowilo wczesniej.
Ale są też tacy którzy nie twierdzą co innego Komorowski
[ Dodano: 17-02-2007, 11:36 ]
Andrzej Kosko napisał/a:
dzięki!
Spoko nie każdy były trep taki straszny jak go scaner maluje
W normalnym kraju władza pozamiatałaby po cichu tych oficerów do ktorych są zastrzeżenia i wywiad działałby dalej. U nas trzeba do kibla wrzucić granat, trzeba ubabrać wszystkich w gównie. O wiarygodności raportu śwaiadczy fakt, że wymieniono w nim wszstkich ministrów MON oprócz Parysa i Szeremietriewa.
Moim skromnym zdaniem w raporcie nie ma nic, co uzasadniałoby zorganizowanie wokół niego takiej zadymy.
PiS zapłaci za to wtedy gdy nasi żołnierze zaczną wracać z Afganistanu w workach, opozycja i prasa ich zajeździ podnosząc argument braku osłony kontrwywiadowczej.
NO coz - wrzucanie granatu do szamba bez zabezpieczenia to standardowy sposob dzialania Macierewicz. Popatrzcie mu gleboko w oczy - toz tam widac szalenstwo. I to na miare szpitala z drzwiami bez klamek
Jak ktoś uważa że żyliśmy od 1989 w wolnej niepodległej Polsce i PRL/PZPR/SLD/SB nie była taka zła, niech poczyta chociaż to ...
Nie podniecaj się tak bardzo wszystkim. Nie powtarzaj sloganów.. Wyluzuj, zanuraj...
Smok [Usunięty]
Wysłany: 17-02-2007, 18:10
scaner napisał/a:
nawet tym zwiazanym z nurkowaniem.
Dzięki temu, że byłem na zwiadzie przemysłowym u Kłosa i Skrzyńskiego, zdobyłem kilka informacji, (dobrze wiem o czym). Są dosyć mało znane, co potwierdziło się na FN.
Mania napisał/a:
I to na miare szpitala z drzwiami bez klamek
Mr. Green
scaner ..........czy TY należysz do gangu PiS-iorów ????? to współczuje
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 18-02-2007, 00:20
nurkus 28 napisał/a:
scaner ..........czy TY należysz do gangu PiS-iorów ????? to współczuje
ze wszystkich partii,organizacji i związków oraz ruchów najbardziej cenię sobie ruch robaczkowy jelit i uczucie wypróżniania ... to by bylo na temat polityki
Smok [Usunięty]
Wysłany: 18-02-2007, 17:40
Andrzej Kosko napisał/a:
to tam czubków nie było-znaczy,produkcja geniuszy?Ejże...
Kolega prowadził zimowisko "Czarnej Jedynki" (jakąś wywrotową działalność szkoleniową prowadził) beztrosko Macierewicz przyjechał z ogonem. Od dawna miał mało rozważne posunięcia.
Ludwiczek Dorn to też Reytaniak, ja też.
A i owszem. Reytan rwie szaty i utrudnia. To samo robi Antoni M.
A odbiór obrazu przez ludzi z poza Polskiego kręgu kulturowego, to upił się Reytan i rozrabia.
Czyli dokładnie tak samo jak patrzymy na Antoniego M. ("Jest w tym sens, albo bezsens głębszy" Witkacy) Na razie to Rosjanie się cieszą, że odsłoniliśmy się za darmo.
coś takiego w przeyrodzie nie występuje od czasów rozbiorów
No na ja się nie znam na historii (miałem 3) ale mówili mi że od jakiegoś czasu w Polsce jest wolność i demokracja no i III RP, się kurcze nabrałem
Andrzej Kosko napisał/a:
ywiad tak działa-wszędzie,na całym świecie.
No pewnie, tylko czemu Polskie WSI działało dużo na szkodę RP i głównie w intersie sowietów ? To Cię nie intryguje ?
Rozmiem że FBI,CIA,MOSAD,GRU,KGB + wiele innych o których nie słyszałem działają na różnych frontach, tylko one chyba działają na rzecz swoich krajów, nie obcych.
Mania napisał/a:
W tym raporcie nie ma nic, o czym od lat nie pisalaby prasa.
Przyznaję - poza informatyką czytam bardzo mało i sporadycznie prasę
Mania napisał/a:
Nie warto podniecac sie czyms, co jest tylko i wylacznie narzedziem politycznej walki jednych z drugimi.
Mania
Widzisz Marysiu, pewnie jest tak że ty miałaś dużo większą świadomość/wiedzę na temat działań WSI i dla Ciebie to nie jest szok. U mnie delta (różnica) wiedzy jest duża więc może dlatego. Ale ja się nie podniecam bardzo nie denerwują, poprostu się mocno zdziwiłem.
wiesiek01 napisał/a:
Nie powtarzaj sloganów..
Co sloganem ?
Że inne kraje dokonały lustracji a my nie ?
scaner napisał/a:
ze wszystkich partii,organizacji i związków oraz ruchów najbardziej cenię sobie ruch robaczkowy jelit i uczucie wypróżniania
Jacek
Z zadziwieniem czytam to co piszesz - bo jest to powtorzenie Kaczorowej propagandy bez nawet proby oceny tejze.
A mialam Cie za inteligentnego faceta.
Nie mow mi, ze wierzysz w to ze w III RP dzialano na szkode Panstwa, blagam....
Mania
PS. Jacku - czy przeczytales ten raport czy tylko swoja iwedze opierasz na doniesieniach rezimowych mediow? Ja proponuje przeczytac go. Wtedy mozemy dalej pogadac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko