wiem ze nie ladnie tak oceniac innych podczas ich nie obecnosci...i moze jestem w bledzie a jezeli tak to prosze mnie upomniec i mi wytlumacczyc...przeczytalem caly temat z linku i musze przyznac ze niektorzy takie herezje tam wypisuja ze az zal....
przepraszam ale co ma nos z uchem....prosze mi wytlumaczyc?!
zgodze sie ze ucho srodkowe dokladniej jama bedenkowa jest polaczona z gardlem dokladniej gorna jego czescia ale dalej nie widze zwiazku zatoki-ucho:P
zastanawiam sie czy nie zaprosic "eksperta" z tej dziedziny do tego watku bo naprawde ciekawia mnie te nowe teorie i drogi zakazen.
wiem ze w mysl idei ze wszystko jest mozliwe jest jakis stopien prawdopodobienstwa przejscia bakteri z wydzieliny nosa do gornej czesci gardla akurat w tym momencie kiedy bedzie sie zmienialo cisnienie i napnie sie miesien napinacz podniebienia miekkiego i udrozni sie ten przewod...itd...
moze tez jutro wygram w totka:D
co innego jest kiedy mamy zapalenie zatok i ciagly wysiew bakteri i zapalenie ucha jest skutkiem "dzialanosci" bakteri ale to inna bajka- mowimy przeciez o codzinnym czyszczeniu zatok a nie w przypadku przewleklego zapalenia zastok.
cos gdzies ktos wie ale nic konkretnego:) proponuje na poczatek kolezance rozroznic patologie ktora "rodzi" kolejna patologie od fizjologi z ktorej nagle powstaje patologia.
aaaaa.... i ciekawi mnie jak te wydzieliny z nosa przenikaja do ucha??? przeciez nasza kolezanka twierdzi ze tak latwo...bardzo mnie to interesuje...powiem ze z utesknieniem czekam na teorie... moze jakis nowy kanal??albo istnieje cos na wzor trabki eustachiusza tylko 3ciej specjalnej dla powstawania zakazen
anatomia czlowieka i zawatosc ksiazek nie zmienila sie w ciagu 70 lat a tu nagle taaaaaki postep od kiedy ja ostatnio kilka lat temu czytalem....ale ten czas szybko leci
[ Dodano: 15-07-2008, 10:48 ]
jacekplacek napisał/a:
James napisał/a:
zobacz więcej w tym wątku
Poczytałem. Ciekawe jak po roku stosowania?
tez jestem ciekawy czy pomaga??
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 15-07-2008, 11:17
Soul: w wątku o jala neti podjąłeś dyskusje z kimś z zupełnie innego wątku. Warto umieścić link i cytat z którym polemizujesz. Bo na razie, to wyskoczyłeś jak niejaki Filip.
Wysłany: 16-07-2008, 00:36 Re: Na zatoki: jala neti
James napisał/a:
jacekplacek napisał/a:
Ciekawe jak to działa? Pomaga, zmniejsza ilość infekcji w roku, uodparnia?
mi pomaga, szczególnie zimą. spadła też ilość infekcji
zobacz więcej w tym wątku
kolega zalaczyl linka:) przeczytalem i zeby ustrzec was kolegow przed tymi teoriami stwierdzilem ze napisze kilka slow....glownie byly kierowane do uzytkownika Justa.
jezeli taki mega oftopik:P to sorki
co do zaproszenia to myslalem zeby zaprosic wlasnie Juste do tego tematu
[ Dodano: 16-07-2008, 00:37 ]
przyznam ze jestem bardzo ciekawy niektorych odpowiedzi:) bardzo wrecz dodam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko