Wysłany: 10-11-2008, 20:19 Gdzie robić kurs w Warszawie?
Witam wszystkich
Ostatnio zacząłem się poważnie zastanawiać nad zrobieniem kursu nurkowego. Przejrzałem internet, ale szkół w Warszawie jest cała masa. Ja nie wiem na co patrzeć, nie mam żadnych doświadczeń, ani znajomych którzy mogliby coś podpowiedzieć w tej sprawie.
Stąd moja wielka prośba o wskazanie jakiegoś dobrego kursu w Warszawie, lub choćby podpowiedź na co zwracać uwagę przy wyborze.
podepne sie pod temat ale y innej beczki troche
moj kolega, z ktorym ostatnio nurkowalem (btw ma p3) stwierdzil, ze wg niego najlepiej jest robic kolejne stopnie w roznych federacjach. mam owd w padi i uwaza, ze jakbym mial robic wyzsze uprawnienia, to p2. czy cos takiego w ogole jest mozliwe? na stronach kilku centrow poczytalem wymagania na p2 i wszedzie wymagane jest p1 bez dopisku "lub odpowiedniki innych federacji". i czy zgadzacie sie z jego koncepcja? i tak robienie kursu zostawiam raczej na przyszly rok, w tym chce sobie poplywac rekreacyjnie
Wiek: 49 Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1731 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-07-2009, 11:58
Bero napisał/a:
podepne sie pod temat ale y innej beczki troche
moj kolega, z ktorym ostatnio nurkowalem (btw ma p3) stwierdzil, ze wg niego najlepiej jest robic kolejne stopnie w roznych federacjach. mam owd w padi i uwaza, ze jakbym mial robic wyzsze uprawnienia, to p2. czy cos takiego w ogole jest mozliwe? na stronach kilku centrow poczytalem wymagania na p2 i wszedzie wymagane jest p1 bez dopisku "lub odpowiedniki innych federacji". i czy zgadzacie sie z jego koncepcja? i tak robienie kursu zostawiam raczej na przyszly rok, w tym chce sobie poplywac rekreacyjnie
p2 można zrobić po OWD, o ile instruktor uzna że kandydat spełnia wymagania. Służę namiarem na dobrego instruktora CMAS w razie czego.
Jest coś w tym żeby zmieniać federacje i instruktorów i jest to jak najbardziej możliwe, jednakże nie ma co przesadzać z tym i skakać z przysłowiowego kwiatka na kwiatek. Najlepiej uzależnić to od "specjalizacji" danego instruktora. Przykładowo kursy technicznie i "głębokie" u takiego który często tak nurkuje i szkoli, kursy wrakowe u takiego co nurkuje często na wrakach, itp.
kozarynk [Usunięty]
Wysłany: 27-07-2009, 12:29
A ja ze swojej strony polecam kursy OWD nad Bałtykiem.
Spam wydzielony - Martin
Wiek: 42 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 395 Skąd: Września/Poznań
Wysłany: 27-07-2009, 14:31
kozarynk napisał/a:
A ja ze swojej strony polecam kursy OWD nad Bałtykiem. W Hotelu Senator w Dźwirzynie zrobiłem sobie kurs PADI - nauka indywidualna, najpierw w basenie, a potem nurkowanie na Bałtyku w pełnym sprzęcie. Całość wyrabia się w tydzień, no i przy okazji masz wakacje, więc przemyśl czy nie zrobić tego sobie w ramach np. urlopu.
Podobno jak się na Bałtyku poćwiczy, to potem inne morza już nie straszne
Kolego musisz być bardzo zadowolony bo w każdym poście już to chyba ze swojej strony poleciłeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko