Nurkuje w Maresie i nie narzekam.Do moich nurków rec wystarczy.W Scuba nie nurkowałem ale to też dobra firma.Nie doradze ci który lepszy bo jest to bardzo trudne.Kupując markowej firmy masz szanse na dobre materiały i wykonanie,najlepiej jak możesz to przymierz na grzbiet w którym ci wygodnie.A te dwa sa dobrych i znanych firm.
Wysłany: 21-10-2008, 16:01
cześć ,
zastanów się dobrze czy Ci potrzebny ten super "AirTrim" , no i MRS PLUS . Moja partnurka pływała na jackecie Maresa i 2 razy zgubiła balast (na szczęście mała głębokość) , tam był MRS - może MRS Plus jest pewniejszy ? No chyba że korzystasz z pasa balastowego.
Wysłany: 21-10-2008, 16:35
, lepiej Ranger ! Pływam w uprzęży Zeagle911+worek Ranger a moja Pani w Ranger i po kilku "przerobionych" jacketach (oj bolało portfel,bolało) zostajemy przy nich !
Różnica w stosunku do Scouta - brak gumek na skrzydle ( a tak na prawdę zintegrowany balast)
A poważnie Zeagle jest nie do za... bicia dla nurka typu REC .
Ostatnio zmieniony przez rhino 21-10-2008, 18:36, w całości zmieniany 2 razy
zdecydowanie tak... takie pseudoskrzydełko bez zbędnych udziwnień.
fajny był też mares syncro power ale w pierwszej wersji z kieszonkami trymującymi z tyłu (dwójki unikaj jak ognia)
pzdr
Ja mogę CI polecić T -FORCE bo na nim pływam. Jak dla mnie bomba. Ergonomiczny, posiada kieszenie trymujące na plecach. Mozna spokojnie 2 x po 2kg włozyć. Normalne kieszenie balastowe. Jak dla mnie jest super. Choć posiadam także skrzydło. Dlatego niebede obiekywny bo na t sporcie nie plywalem T FORCE dla mnie pasuje exra hociaz jest jeszce T BLACK ale z ego co pamitam jest droższy
Pewnie niczym nie zabłysnę, ale zastanów się nad rozwiązaniem worek pod singla + płyta + uprząż. Sorki, że nie na temat..
I tak wymieni kiedys na plyte i worek a jacket bedzie lezal w koncie jak moj bo przytylem :)majac uprzaz Dir moge dalej jesc albo chudnac zawsze bedzie wszystko pasowac
Ostatnio zmieniony przez hazi 02-01-2010, 10:05, w całości zmieniany 1 raz
zastanów się dobrze czy Ci potrzebny ten super "AirTrim" , no i MRS PLUS . Moja partnurka pływała na jackecie Maresa i 2 razy zgubiła balast (na szczęście mała głębokość) , tam był MRS - może MRS Plus jest pewniejszy ? No chyba że korzystasz z pasa balastowego.
Air Trim jak dla mnie super sprawa tak samo jak mrs plus,chociaz tez raz zgubilem jedna kieszen(kolega 2 razy zgubil) ale w 99% jest to wina uzytkownika.po kazdym nurkowaniu powinno sie dokladnie wyplukac klamre kieszeni.,poniewaz dostaje sie tam piasek lub inne tego typu ustrojstwo.jak dla mnie MRS PLUS to najlatwiejszy system zrzucania balastu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko