Wysłany: 25-10-2013, 23:58 Nurkowanie na Nitroxie a potencja.
Dzisiejsza dyskusja z moją żoną, będącą na wykładzie dotyczącym m.in. wpływu tlenku azotu na rozkurczanie tętnic, sprowokowała mnie do zadania męskiej części tego Forum pytania - czy po nurkowaniu na Nitroxie obserwujecie wzmożenie potencji ?
Tak sobie wykombinowałem, że Nitrox zawiera więcej tlenku azotu niż powietrze, dodatkowo podawany jest w warunkach hiperbarii, czyli powinien teoretycznie powodować efekty podobne do Viagry. W każdym razie moją żona nie narzeka na wyjazdach nurkowych.
A jakie są Wasze spostrzeżenia - powietrze vs Nitrox?
Ostatnio zmieniony przez beroduar 25-10-2013, 23:59, w całości zmieniany 1 raz
Don Gregor [Usunięty]
Wysłany: 26-10-2013, 00:44
beroduar napisał/a:
A jakie są Wasze spostrzeżenia - powietrze vs Nitrox?
Wysłany: 26-10-2013, 06:21 Re: Nurkowanie na Nitroxie a potencja.
beroduar napisał/a:
Dzisiejsza dyskusja z moją żoną, będącą na wykładzie dotyczącym m.in. wpływu tlenku azotu
A skąd w nitroksie tlenek azotu? Jest w nim tylko więcej tlenu niż w powietrzu normalnym. A większa ilość tlenu podobno ma wpływ na naszą sprawność. Działanie te wzmaga się gdy zwiększamy ciśnienie stosowania. Ja osobiście nie zaobserwowałem.
Na nitroksie zrobisz sobie nura,
Masz jak w banku cały tydzień sztywna rura,
Lecz to stanowczo za krótko kolego,
Natychmiast rób nitroksa zaawansowanego,
Poziom wzrośnie twego nurkowanka,
Jazda każdej nocy aż do poranka.
Ostatnio zmieniony przez macherros 26-10-2013, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
Kurs zrobiłem w czerwcu,
i tylko raz nabiłem nitroksem głupi.A już może bym się bardziej cieszył życiem...:-)
Nie mów hop, bo jeszcze nie ustaliliśmy, jaki jest mechanizm działania. Mnie na przykład brakuje w tej historii informacji, czy to kolega puka na nitroksie czy to jego żona nitroksu używa - bo może to po prostu o to chodzi, że jak kobieta jest lepiej dotleniona, to na chłopa mocniej idziała - i stąd ta cała historia. Sam bym to sprawdził za dwa dni jak wróci żona, ale mi jakoś głupio ją prosić, żeby wieczorem przez godzinę oddychała w kuchni z twina - no po prostu nie mogę znaleźć pretekstu...
Ciekawe jest też, co daje zrobienie w takiej sytuacji AdvEan+deco. Chodzą słuchy, że jak się po stosunku regenerować na tlenie, to przerwa powierzchniowa może być krótsza
makalu [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2013, 19:42
Ja bym robił AdvEan+Deep.Myślę ,że wtedy można dłużej i głębiej.A to przecież każdy lubi....Jak tak dalej pójdzie to na posty wejdzie cenzor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko