Jak w temacie mam mały dylemat jakie skrzydełko wybrać.Interesują mnie tylko opinie ludzi którzy w tym pływali.Chodzi mi też o jakość wykonania obu egzemplarzy.Pozdrawiam
Zalezy do jakiej chcesz flachy.Tecline 17 nadaje sie do 10 , 12 ,15 l albo 2x7 z waski roztawem.Halcyon eclipse 40 tez ale do 2x7 to nie wiem nie sprawdzalem.Generalnie Halcyon ma lepsze wykonanie mode in USA a tecline mode in china jak sie nie myle.Jezli wezmiesz worek tecline to najlepiej 12 l ale ta dluga nie beczke
Ostatnio zmieniony przez hazi 24-11-2010, 21:44, w całości zmieniany 2 razy
Jeszcze nie wiem który wybiorę ale na pewno do flaszki 15.Wiem że halcyon jest firma bardziej znaną a tecline robią małe chińskie rączki ale podobno dobrze.Chodzi mi w którym skrzydełku się lepiej pływa trym itp.Miałem w ręku oba ale nie pływałem w nich,na oko różnicy dużej nie ma oprócz napisu:)
Wysłany: 29-11-2010, 10:37
Ja pływam w Eclipse 40 - butle 12l lub 15l. Na powierzchni wbrew opiniom nie kładzie mnie na twarz. Ale dobry trym uzyskałem dopiero z rozłożeniem balastu pomiędzy kieszeniami balastowymi a kieszeniami trymującymi na pasie do butli - proporcje 40/60.
ja również pływałem na eclipse 40lbs
na plecach miałem różne flaszki, od 12 do 18 litrów
cały balast miałem w kieszeniach na pasie biodrowym ( nie musiałem trymować się kieszeniami na pasach butli, ale to jest kwestia indywidualna)
problem odpowiedniego wytrymowania uzyskałem poprzez ułożenie butli - wyżej bądź niżej w stosunku do skrzydła.
po znalezieniu idealnego ułożenia flaszki, polecam zaznaczenie sobie tego w jakiś sposób na butli, aby za każdym razem być idealnie wyważonym
cdn.
[ Dodano: 29-11-2010, 17:35 ]
cd.
Cytat:
aby za każdym razem być idealnie wyważonym
...idealnie wytrymowanym
jeżeli chodzi o jakość wykonania, to moim zdaniem firma, która wyprodukowała model eclipse plasuje się w czołówce.
i mimo tego, iż nie miałem do czynienia ze sprzętem firmy tecline, to jednak, ze swojej strony gorąco polecam eclipse'a
pozdrawiam
[ Dodano: 29-11-2010, 17:36 ]
cd.
Cytat:
aby za każdym razem być idealnie wyważonym
...idealnie wytrymowanym
jeżeli chodzi o jakość wykonania, to moim zdaniem firma, która wyprodukowała model eclipse plasuje się w czołówce.
i mimo tego, iż nie miałem do czynienia ze sprzętem firmy tecline, to jednak, ze swojej strony gorąco polecam eclipse'a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko