Hej Koledzy! Mam małe pytanko do pływających z jedna flaszeczką jaki waż żółty 200cm czy lepiej 210cm.Butla 15-stka dwa zawory.Docelowo chcę dwa ds4 xtx50 i atx40.Dzięki za odpowiedż
Marcin13736 [Usunięty]
Wysłany: 17-03-2011, 00:28
Aż takiej dużej różnicy nie widzę... A nie lepiej jakieś pony i drugi niezależny AO. Chyba trochę lepsze rozwiązanie niż butla z podwójnym zaworem... Ale to tylko moje zdanie, może i błędne.
Pozdrawiam
M
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2011, 00:31
Długość węża zależy od:
Wzrostu
Sposobu stabilizacji (kanister czy za pasem)
Kierunku wyjścia z 1-go stopnia
Faktu posiadania kątówki przy 2-gim stopniu
Innymi słowy dane które podałeś są nieprzydatne.
Jednak jeśli nawet podasz prawidłowe dane to i tak 99% odpowiedzi brzmi : "Wejdź do wody i sprawdź"
Jeśli będziesz stabilizował za pasem to tolerancja jest większa a i wąż dłuższy potrzebujesz.
Do stabilizacji kanistrem nieco krótszy i dokładniej warto zmierzyć.
Przykładowo ja do stabilizacji kanistrem potrzebuję 190-195 a do wtykania za pas 210-215 przy 175 wzrostu.
No właśnie może i dużej różnicy niema ale po co mam kupować dwa razy skoro sprawdził Ktoś i jest zadowolony.Mimo że to tylko 10cm po prostu nie chcę żeby mi wąż odstawał dlatego takie może dziwne zapytanie ale dla mnie istotne.No i chętnie kupię odpowiedni wężyk ale w super stanie.Pozdrawiam Nurasków
[ Dodano: 17-03-2011, 00:40 ]
Dzięki TomS i chyba wszystko jasne.
Hej Darek... ja mam 175 cm wzrostu i 200 cm waz, stabilizacja za kanistrem, bez kontowek (kazdy dodatkowy element, to potencjalnie nastepna rzecz, ktora moze miec usterke) i jest idealny... jak nie mam kanistra - troszke za dlugi...
- rozwiazanie z butla dwuzaworowa (tak jak piszesz) jest bardzo dobrym pomyslem, bo... m.in. mozna pocwiczyc V-drilla i sieganie do galek
- rozwiazanie z niezalezna butla boczna (jak wspomnial Marcin) jest rowniez swietne, bo masz niezalezne zrodlo gazu, latwo dostepne, ktore w dodatku mozesz odpiac i oddac potrzebujacemu
- II st.AO proponuje zakupic rowniez identyczne (wg zasady, ze zapasowy automat powinien byc lepszy niz glowny) - nie bedziesz mial wewnetrznych rozterek i pokus, zeby lepszy uzywac na codzien
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko