Wysłany: 26-04-2011, 21:14 Zakup komputera Suunto D4 lub inny
Witam,
w świat nurkowania wpadłem nie tak dawno, kompletuję powoli sprzęt i teraz muszę kupić komputer nurkowy.
aktualnie mam ukończony stopień OWD ale w tym sezonie napewno zrobię AOWD
nie planuję zabierać się za żadne nurkowanie techniczne [narazie] więc nie potrzebuję sprzętu bardzo wymagającego,
jak narazie zainteresowałem się suunto D4 dosyć łatwy w obsłudze, podłączenie do PC.
proszę o jakieś wskazówki dotyczących komputerów
moja wskazowka: ku suunto zoop, nieporownywalnie tanszy, tez ma podpiecie pod pc. roznica jest taka, ze d4 robi jednoczesnie za zegarek i rysuje profil, algorytm deco jest ten sam pozostale funkcje tez
Wysłany: 27-04-2011, 10:07
Polecam Suunto Vyper - jako zegarka go na co dzień raczej nie ponosisz, ale w końcu nie po to jest komputer nurkowy. Dla mnie bardziej czytelny niż D4 i można go wsadzić w elastomer. Można trafić na oferty poniżej 1000 zł za nowy.
Wysłany: 27-04-2011, 19:10
Hej Panowie Stare Wyjadacze. Nie czytacie że kolega dopiero co zaczyna nurać?
Przecież to podstawowy wymóg żeby komp mógł robić za zegarek!!!
Nie pamiętacie jak to jest na początku?
Pozdrawiam
Paweł
ps
z nikogo się nie nabijam. Ja tam miałem fijoła na punkcie gadzetów . Już wyrosłem.
Może szkoda?;-))
Nowego Suunto Zoop kupisz za ok. 750 zł. Ja zrobiłem na nim dopiero kilka nurkowań ale jestem bardzo zadowolony. Prosty i czytelny wyświetlacz - obsługa intuicyjna.
zoop to bardzo fajny i funkcjonalny sprzęcik ale jeżeli masz taki budżet to obejrzyj Alladin2G jeśli jednak stwierdzisz że alladin ci nie potrzebny to bierz zoop bo nie ma co przeplacać a lepiej do kompa kupić zwykły zegarek za to co ci zostanie i będziesz w pełni zadowolony.
Dokładnie Paweł
komputer[zegarek] trzeba nosić zawsze i wszędzie bo nigdy nie wiadomo kiedy da się nura hahah
szpan na maxa
jakiś nuras mi napisał na priv że ma na sprzedaż d4 za około 900zł
dwu letni wymieniona bateria stan podobno ok. więc już sam nie wiem
czytałem o tym zoop i jest całkiem spoko na moje nury w sam raz
Ja D4 kupiłem pond rok temu za 700zł, miał około 50 nurkowań, więc uważam, że da się znaleźć tanio. Co do czytelności wyświetlacza też nie narzekam, ogólnie komp przyjazny. Raz tylko z vyper'em nurkowałem to mi się duży bardzo wydawał .
Zegarek... hmm.. fakt jak jadę nurkować to zakładam komputer na rękę, nie biorę zegarka ani kompa gdzieś w pudełku. IMHO tak jest wygodnie, ale co kto woli, ja nie uważam tego za szpan, chyba, ze chodzić z nim co dziennie, do pracy, na zakupy i do kościoła.
Ja D4 kupiłem pond rok temu za 700zł, miał około 50 nurkowań, więc uważam, że da się znaleźć tanio
Mam podobnie, kompa jak i wiekszosc sprzetu kupilem od niemieckiego centrum nurkowego przez internet, nowy a w cenie jak u nas uzwki. D4 kosztowal z przesylka 1200zl. Co do uzwanzch komputerow to troche to nie zalecane ze wzgledu na loogobock.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko