Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 20-04-2011, 21:41
Nurkowałem "testowo". Miałem dość pozytywne odczucia, pomimo dużej rezerwy do tej lampy, z jaką wchodziłem do wody. Jak na LED-a, to dobre światło, prawie nadaje się do komunikacji. Plusy ujemne to duży płaski talerz na ręce oraz, jak się ostatnio przekonałem, pewna zawodność tych latarek - tak się złożyło, że w kolejnych dwóch nurkowaniach, dwóm różnym partnerom odmówiły posłuszeństwa... Ale ogólne wrażenia raczej na plus, niż na minus.
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 20-04-2011, 22:58
malinowy napisał/a:
Nie pomyliłeś modeli ?
Pomylił oczywiscie. 7XPG Ma małą głowicę .
Nurkowałem z kilkoma modelami LFM , dwa aktualnie używam , moje opinie są pozytywne, wysoka jakość wykonania . Swojej ceny są na pewno warte.
Zakupiłem już latarke, ale nie mam instrukcji.. po co mi instrukcja??? .. przekręć przełącznik i świeci, ale chodzi o ładowanie a dokładnie o czas ładowania i skąd będe wiedział ze jest naładowana.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam...
Wysłany: 01-05-2011, 21:33 Re: Ładowanie
NOKTURN _S napisał/a:
Zakupiłem już latarke, ale nie mam instrukcji.. po co mi instrukcja??? .. przekręć przełącznik i świeci, ale chodzi o ładowanie a dokładnie o czas ładowania i skąd będe wiedział ze jest naładowana.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam...
\
Instrukcję masz w pudełeczku z ładowarką . Jest prosta jak ..... Włączyć do latarki, póżniej do kontaktu. Ładowanie zielona błyska, zakończenie ładowania zielona świeci. Jak czerwona świeci coś nie tak i tego nie pamiętam. Wtedy instrukcja
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 01-05-2011, 21:43
NOKTURN _S napisał/a:
ale chodzi o ładowanie a dokładnie o czas ładowania i skąd będe wiedział ze jest naładowana.
Wejdź tu http://pl.light-for-me.co...cja-obslugi.pdf
Jeżeli masz model ładowarki CG1020 N ( najpierw podłaczasz akumulatory do ładowarki) to po właczeniu do gniazda 230V jeżeli jest wszystko prawidłowo , mrugnie na przemian czerwona i zielona dioda. Następnie świeci ciągłym światłem czerwona oznacza to ładowanie . Po zakończeniu ładowania zaświeci się zielona ( ciągłe)
To wszytko odnośnie ładowania. Po zakończeniu ładowania najpierw odłączasz pakiet akumulatorów , na końcu wyjmujesz wtyczkę z gniazda 230V.
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 01-05-2011, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko