Wysłany: 27-12-2011, 12:13 Kolejny film za Miltitz
Jak przychodzi zima i sztormy na Bałtyku to do nurkowania pozostaje jak co roku niezawodne Miltitz.
Jako, że kopalnia jest już nakręcona ze wszystkich stron to planów filmowych nie było. Ale żeby jakieś zajęcie mieć pod wodą to z nudów kamerę i tak zabrałem
Tyle, że bez świateł tytułem eksperymentu. Film oczywiście wyszedł mocno zaszumiony ale i tak widać nadspodziewanie dużo - mam nadzieję, że można go pokazać bez wstydu.
Ponieważ włączenie przeze mnie latarki od razu dawało poświatę na filmie musiałem nurkowanie robić kompletnie po ciemku. W sumie fajna sprawa - ja widziałem wszystko świetnie za to reszta grupy miała spory kłopot żeby mnie zlokalizować - zapalenie backupu niewiele pomagało.
Większość nurków na filmie pływa na rebreatherach Tres Presidentes - w zasadzie Quattro Presidentes
KSD [Usunięty]
Wysłany: 27-12-2011, 18:32
Jak dla mnie bomba - widać jak w rzeczywistości widać
Ciekawie, że można nakręcić film z bardzo silnym oświetleniem (jak ostatnio zrobił Sławek) oraz zupełnie bez oświetlenia i oba te filmy choć zupełnie różne od siebie, będą rewelacyjne.
Jak dla mnie bomba - widać jak w rzeczywistości widać
Taki w zasadzie był zamiar choć nie spodziewałem się, że wyjdzie coś zdatnego do oglądania.
Bo filmy z jaskiń doświetlone setkami watów jak w studio fimowym wyglądają trochę sztucznie.
Tutaj widać mniej za to klimatu jakby więcej IMHO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko