Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 14-12-2010, 21:18
Sebastian Szczesniak napisał/a:
Wystarczy do zrobienia dziury w lodzie?
Jednej może tak , na więcej bym nie liczył. I jak piszą przedmówcy krótka , tak wiec trzeba się spieszyć jak lód jeszcze cienki.
Aby przybliżyć sprawę tego typu narzędzi zapytam : kupiłbyś nowy automat ( pierwszy i drugi stopień) firmy np." EkoDiving" za 180 zł ??
Z racji zawodowych mam okazję od czasu do czasu stykać się z tego typu "sprzętem"
Chcecie mieć popsute nurkowanie podlodowe z racji niesprawności sprzętu ??
Jeżeli już to polecam zakup dwu - trzech sztuk i wożenia ich wszystkich.
Tylko trochę mało wygodne.
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 14-12-2010, 21:28, w całości zmieniany 2 razy
ja uzywam starej husqvarny 257, i sprawdza sie rewelacja, fakt łancuch sie szybko tępi i trzeba pilnować by prowadnica chodzila w wodzie, w suchym lodzie sie ostro nagrzewa prowadnica i jak gwałtownie dostanie wody potrafi strzelic lożyski w prowadnicy. Jeśli chodzi o chińskie badziewie bym nie ryzykował, dostanie wody i lipa będzie. Lepiej już kupic używaną firmówke po remoncie (ja taką mam a że drwalem zawodowym nie jestem w zupełności mi wystarcza). Swojej piły używam w lodzie przynajmniej raz w tygodniu w lodzie (wycinam przerębel ok 3x4m dla morsów) polecam husqvarne, stihl żadnych wynalazków
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 15-12-2010, 07:24
Sebastian Szczesniak napisał/a:
ale liczyłem że na 10 przerębli wystarczy.
Hm... dziesięć , to "profesjonalny" zakres prac. Spotkałem się z przypadkiem reklamacji młotowiertarki , takiej 1,2 KW więc wiekszej, gdzie jak przyjmujący dowiedział się, że urządzenie padło po wywierceniu 5 otworów fi 10mm w betonie , oparł że reklamacji nie przyjmie bo to narzędzie jest do prac amatorskich a nie profesjonalnych. Czyli jeden ma prawo wytrzymać !! ) Był to pierwszy i ostatni przypadek kiedy dałem się skusić na tego typu zakup.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 15-12-2010, 09:47
styx napisał/a:
Noo jak przytnie lodu na 30cm to sobie nieźle porozbijasz
Jak est wywiercone pare dziur, wbrew pozorom nie jest to az nadto upierdliwe. Ale fakt, jakt ktos robil do taj pory tylko pila spalinowa, to moze sie zmeczyc. Ja pily nie uzywalem i uzywac nie mam zamiaru.
A co z plamami oleju z prowadnicy i ze spalin na wodzie? Nie przeszkadza Wam to….? Po za tym zwyczajnie szkoda piły. Pożyczamy świder od wędkarza ,robimy otwór, wkładamy piłę moja-twoja obciążoną 2kg ołowiem i przerębel gotowy
Wysłany: 15-12-2010, 21:22
Nie kupuj! Prowadzę sklep z tej branży. Naprawdę szkoda pieniędzy. Spalinowa piła łańcuchowa po prostu nie może kosztować 200 zł. To tak jak kupowanie nowego samochodu za 2 tys.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko