Nie mam niestety żadnego doświadczenia z suchymi i muszę liczyć na opinie. Jestem zapalonym amatorem nurkowania, a niestety pianka wyklucza dłuższe nurkowania poniżej 30m.
Niestety nie jestem w stanie poświęcić 4 tyś na nowy, a ten jest w niezłej (chyba) cenie 2 tyś pln
Nurkowałem w takim Vinkingu 4 sezony- jest nie do zdarcia, trochę sztywnawy, ale jak na pierwszy skafander moze być. Przymierz dobrze żeby nie krepował ruchów i powinno być ok. Trzeba dokleić kieszenie ale to nie problem. Jak ja kupowałem miał w komplecie pierścienie i ocieplacz oraz zintegrowany kaptur- to tez fajna sprawa.
Nurkowałem w takim Vinkingu 4 sezony- jest nie do zdarcia, trochę sztywnawy, ale jak na pierwszy skafander moze być. Przymierz dobrze żeby nie krepował ruchów i powinno być ok. Trzeba dokleić kieszenie ale to nie problem. Jak ja kupowałem miał w komplecie pierścienie i ocieplacz oraz zintegrowany kaptur- to tez fajna sprawa.
Dokładnie taki sam ma Zara, też ze zintegrowanym kapturem i pierścieniami. Trochę już zdarty i zużyty, ma już parę latek ale wciąż jest OK. Wciąż w nim nurkuje choć ostatnio marudzi i przymierza się do czegoś nowego.
Okej chyba się zdecyduję. Mam jeszcze prośbę, w skafandrze występują manszety butelkowe, jakie do tego muszę wybrać rękawice?
Jest tego sporo w sieci, a do tego dochodzi możliwość wielu rozwiązań:
Zainwestuj w pierścienie Vikinga, IMHO najlepsze na rynku. Możesz spróbować wynegocjować razem ze skafandrem. Koszt to pewnie ze 300 złotych, może w komplecie ze skafandrem taniej. Zagadaj z Wnorkami.
Leżak czy nie leżak, raczej się nie przeterminował.
Nie do końca.
Może się np okazać, że czeka Cię wymiana manszet, kryzy czy zamka, bo swoje już przeleżakowały, i straciły swoje właściwości..
Odpowiednio przechowywane nie powinno, ale zawsze jest to ale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko