Wysłany: 28-03-2005, 14:18 jez.Krasne w Lubelskim
Witam brać nurkową ,proszę o informacje jakie warunki są do nurkowania na jez. Krasne koło Łęcznej. Jedziemy z pracy na obóz nurkowy nad to jezioro i chciałbym więcej wiedzieć co mnie tam czeka Jeżeli jest tak jak na niedalekim Piasecznie to super jezeli nie to proszę o opinie,pragnę jeszcze z tego miejsca pozdrowić szefa bazy nurkowej na Piasecznie Jurka
Krasne jest niedaleko Piaseczna i ma podobną głębokość (33-34m) ale inną budowę dna. Co do Piaseczna to jak sama nazwa wskazuje, a w Krasnem - krzyżówka konia z osłem czyli muł Wypoczynkowo jeziorko spox, nurkowo jest gorzej.
Sam w nim (jeszcze) nie nurałem, ale ponoć widoczność zdecydowanie gorsza. Opinię niniejszą przytaczam za pozdrawianym Jurkiem, do których to pozdrowień się dołączam.
Wysłany: 28-03-2005, 20:41
Jedziemy z pracy na obóz nurkowy nad to jezioro
Nie nastawiajcie się tam na nurkowanie,widoczność beznadziejna.Jedyne wyjście dla was to przemieszczanie się na nury nad piaseczno,jest niedaleko(ok.6km)
Wysłany: 29-03-2005, 19:20
Witaj Bartku
Wybieramy się w piątek nad Zagłębocze lub Krasne z opcją przejechania jeszcze kilku kilometrów i nurania w jeziorze Białym.
Jkaby się sytuacja nie rozwinęła dam znać w sobotę jakie warunki są na Krasnym. Szkoda, że nie wybrałeś się na Zimowy zlot.
Pozdrawiam.
Witam Szanownych Kolegów, z przykrością musze zawiadomić, iż jak do tej pory nad J. Białym mamy sporą pokrywe lodową , byc może do wekendu coś się zmieni, o czym nie omieszkam poinformować, w razie czego prosże dzwonić 503309014.
pozdrawiam
Grzegorz W
Aaaa tak na marginesie ...
Może by wzorem kolegów z innych stron Polski wprowadzić miły zwyczaj o informowaniu na FN o warunkach panujących w najpopularniejszych miejscach nurkowych Lubelszczyzny ??? Co Panowie na to? Jakie miejsca warto wyróżnić? (naturalnie oprócz oczywistych jez. Piaseczna i Białego k.Włodawy o których info nawet w Przewodniku nurkowym "104" można znaleźć)
Może Zagłębocze? Za mało nuram w okolicy żeby się odzywać - liczę na Was
Jeśli się dobrze orientuję to wątki o Warunkach zakłada wyłącznie Pan Administrator.
DarekS:
Szanowny Panie Adminie,
Niniejszym w imieniu społeczności nurów podlubelskich (oraz częstych gości) uprzejmie proszę o założenie wątków o warunkach nurkowych dla lubelskich jezior:
W sprawie warunków nad J. Białym jest już założony wątek, czasami tam cos napiszę.
Natomiast jest w okolicy jeszcze jedno nurkowisko (szczegóły lokalizacji narazie przemilczę, może ktoś juz to zna) , niestety nie ja je odkryłem, ale zapraszam tam wszytskich chetnych, głębokość coprawda tylko 9 m, za to woda woda kryształowa (w moim subiektywnym odczuciu) poniżej parę fotek.
Pozdrawiam
Grzegorz W
Ostatnio zmieniony przez GrzesW 30-03-2005, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 30-03-2005, 17:22
Natomiast jest w okolicy jeszcze jedno nurkowisko
Witaj
Czy jest to zalana kopalnia piasku w Łukowie? Nurkowałem tam dwa lata temu,ciekawe miejsce gł. ok10m, tory od kolejki na dnie,karoseria syrenki,ośka od wagonika,liczne leje o gł.2-3m na dnie,dno piaszczysto muliste z przewaga tego drugiego.
Nurkwisko jest w okolicy Woli Uhruskiej, stare koryto Bugu, w tym miejscu stał młyn wodny, którego cześć konstrukcji znajduje sie pod wodą, dzięki bijącym źródłom woda jest przejzysta nawet w lecie a jej temperatura jest niska w granicach 10 stopni, roślinność na obrzeżu bujna, rybki też trafiają się ładne. Znakomite miejsce na wyprawe piknikową z grilem pomiedzy nureczkami. Polecam
Grzegorz W
Hmm ...
fakt - do morsów się nie zaliczam
sucharka nie mam, ani tym bardziej podlodowej specjalizacji
a w pianeczce 5+5 to tak ...
jakby ...
kurddde ...
jakkośśś ...
nie zza barrrrdzo
Decyzja zapadła, jutro tj 3.04.2005 jedziemy do Woli Uhruskiej zanurkować na burzysku (szpiedzy donieśli że lodu niema). Gdyby ktoś miał ochote to zapraszam, szczegóły telefonicznie 503309014.
[ Dodano: 11-04-2005, 09:02 ]
Panowie, w końcu pojechaliśmy na nureczka, z wielkim rozczarowaniem wróciliśmy do naszego kochanego jeziorka Białego, powód: zalane całe błonia nad Bugiem, niedość, że nie można dojechać, poziom wody conajmiej podniesiony o 1.5m to prąd jest silny i nie ryzykowlaiśmy wejścia do wody. Jak opadnie dam znać, mam nadzieję, że termin 17 kwietnia uda się dotrzymać.
Pozdrawiam
Grzegorz W
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko