Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Niemicki sklep internetowy deepstop!!
Autor Wiadomość
conan 

Stopień: nTM Instructor
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 12:55   Niemicki sklep internetowy deepstop!!

czy ktos tam kupowal
interesuje mnie ile kosztuje przesylka do polski i czy jest mozliwosc zakupu za zaliczeniem pocztowym czy tylko karta wchodzi w gre

no i oczywiscie ich wiarygodnosc
dzieki

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 13:07   Re: Niemicki sklep internetowy deepstop!!

conan napisał/a:
czy ktos tam kupowal
interesuje mnie ile kosztuje przesylka do polski i czy jest mozliwosc zakupu za zaliczeniem pocztowym czy tylko karta wchodzi w gre

no i oczywiscie ich wiarygodnosc
dzieki

poszukaj w archiwum .... jest o nich...
zapewne poproszą Cię o bank transfer - czyli przepłatę :-) .
kartą mogą płacić wybrańcy.... (po spełnieniu szeregu wymagań.... no cóż, wielu próbowało oszukać).

Ani ja, ani nikt ze znajomych korzystających z zakupów u Hansa nie miał problemów...

o cenach przesyłki też była dyskusja - nie mniej niż kilka(naście) euro.

VooDoo_73 

Stopień: OWD+A :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 13:13   

Nie wiem jak w deepstop. Ostatnio kupowałem jacket w niemczech, koszty przesyłki były następujące - 17 euro za przesyłkę zwykłą, bez ubezpieczenia; 24 euro za lotniczą, z ubezpieczeniem 500euro

tsharny 

Stopień: nurek galaktyczny
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 13:30   

jedynym problemem jaki miałem przy kupowaniu to to, że nie chciał przyjąć płatności kartą tylko zależało mu na bank transfer... po wykonaniu przelewu paczuszkę miałem w domu po 2 dniach :) wszystko zgodne z zamówieniem... zaliczenie pocztowe raczej nie wchodzi w grę, obawiam się, że tylko bank transfer - ale Hans jest raczej rzetelny i nie masz się co martwić o to, że cię wyroluje...
jeśli chodzi o koszty przesyłki to zależy od ciężaru paczki, chyba że zamawiasz powyżej 400 Eur - nie dotyczy to balastu i flaszek...

pozdrawiam
tsharny

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 14:19   

a co to jest bank transfer
i na jakiej zasadzie to dziala

no wlasnie w archiwum troche szukalem ale chyba nie dokladnie bo nic nie znalazlem musze jeszcze raz tam zajrzec
dzieki

rhino 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 14:40   

"bank transfer" - przelewik bankowy ,
zlecasz swojemu bankowi przelew na konto deepstop i finito...3-5 dni i masz sprzęcik - sprawdziłem 2 razy :razz:

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-09-2005, 18:53   

czyli to zwykly przelew tylko do zagranicznego banku

czyli jak wnioskuje jesli sie karty nie posiada to pozostaje najpierw wykonanie przelewu a nastepnie oczekiwanie na paczke

a moze ktos zamawia cos w najblizszym czasie i moglbym sie dolaczyc w celu pokrycia kosztow wysylki??

jasiek_s 

Stopień: P1
Wysłany: 19-09-2005, 09:13   

Witam
Szanowni koledzy nie wspomnieli o prowizji przy przelewie zagranicznym. W banku WBK przy kwocie Ł229 prowizja wynosiła ponad 100 zł. Szczerze mówiąc nigdy nie kupowałem w Niemczech, ponieważ angielskie sklepy internetowe są tańsze. Cena przesyłki to ok Ł10. Problem jest z butlami ponieważ koszt przesyłki rośnie do Ł100.
Zawsze płacę kartą. Anglia to nie Niemcy i na przesyłkę musiałem czekać nawet 3 tygodnie. Nie ma problemów z gwarancją.

Pozdrawiam

Janusz S.

conan 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-09-2005, 16:11   

to podrzuc jakis adresik z angielkimi sklepami wysylkowymi
jesli nie chcesz na forum to moze byc na priv
dzieki

Łukasz 

Wysłany: 19-09-2005, 16:28   Sklepy internetowe w UK

Witaj
Podaj adresy na liscie to może więcej osób zkorzysta.
Byłoby to miłe zaskoczenie gdyby można było kupować taniej i na kartę.
Pozdrawiam

Konrad Dubiel 

Stopień: złomiarz
Kraj:
Kazakhstan

Wysłany: 19-09-2005, 19:17   

Robiłem parę razy zakupy w deepstop płacąc zawsze kartą.
Nie było problemów. Dostawa pod dom w parę dni za 17 EUR.

Piotr Wozniak 

Stopień: Ciagle sie ucze...
Kraj:
Poland

Wysłany: 19-09-2005, 21:17   

Tylko czasem prosza o skan karty kredytowej i strony paszportu (tej ze zdjeciem).
W Rzeszy karty kredytowe nie sa tak szeroko uzywane jak w Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, stąd i obostrzenia większe.
Ja kupowalem SUUNTO Vypera - po przeslaniu skanow dokumentów mailem przesylka dotarla w 3 dni.

stiwi 

Stopień: AOWD
Kraj:
Singapore

Wysłany: 19-09-2005, 21:44   

WBK nie jest najrozsądniejszym wyjście przy przelewach zagranicznych, mają również spore prowizje jeśli takowy przelew chcemy otrzymać na swój rachunek. Mogę polecić Multibank, którego używam już jakiś czas, przetestowałem kilka banków już, Multibank rewelacja zarówno obsługa jak i opłaty. Wysyłałem ostatnio przelew do Australii, zapłaciłem 7.99$ (biorą 0.25% kwoty przelewu, ale nie mniej niż 20pln +5pln za SWIFT).

Nie spotkałem się jeszcze by ktokolwiek przy transakcjach zagranicznych wysyłał za zaliczeniem pocztowym - to ze względu na koszty i ryzyko, że Iksiński Kowalskiemu pięć jacketów zamówił.

Popatrz też na ofertę innego niemieckiego, przesyłka 15€, akceptują karty płatnicze:
http://www.divexshop.com/DC-divex/

Pozdrawiam,
Sebastian.

jasiek_s 

Stopień: P1
Wysłany: 20-09-2005, 15:48   

Witam
Podaję trochę linków do sklepów w Angli. Sugeruję szukać promocji i ofert specialnych.

http://www.deepbluedive.com/
https://vault2.secured-url.com/mtcsl/dw/index.htm
http://www.underwaterworld.co.uk/
http://godive.net/gdequp.htm
http://www.uk-eshop.co.uk/divecellar/default.asp

i dodatkowo spis wszystkich sklepów nurkowych na wyspach brytyjskich

http://www.apvalves.com/shops.html

Pozdrawiam

Janusz S.

PS Przed złożeniem zamówienia sugeruję wysłać e-mail z zapytaniem o rzeczywiste koszty przesyłki, bo różnie to bywa.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu