wolalabym zebys publicznie mowil to samo o mnie, co za moimi plecami
gardze dwulicowoscia
mam nadziej ze ci to nie sprawi zawodu ale ja o tobie raczej nie rozmawiam ani publicznie ani niepublicznie nie wiem moze to nietaktz mojej strony w kazdy razie przepraszam
Do ideału brakuje właściwie tylko jednego elementu
Nie lepszy optycznie byłby układ logo w prostokącie a nie jak teraz prawie kwadrat ?
I może rzeczywiście KasiaK ma rację ? "Internetowe" ikonki w logo zmniejszyć aby nie zajmowały ponad połowę szerokości logo.
I może rzeczywiście KasiaK ma rację ? "Internetowe" ikonki w logo zmniejszyć aby nie zajmowały ponad połowę szerokości logo.
ooo dzizasssssssssssssss dzieki Ci Wiesiek!! Jestes chyba jedynym, ktory zrozumiał o co mi chodzi
K.
wcale chyba nie jedynym, nawet sam dla siebie patrzyłem czy nie byłoby lepiej z mniejszymi ikonkami i nielegalnie (orzech przepraszam) stworzyłem sobie taką kopię stronki:
mniejsze ikonki
wcale chyba nie jedynym, nawet sam dla siebie patrzyłem czy nie byłoby lepiej z mniejszymi ikonkami i nielegalnie (orzech przepraszam) stworzyłem sobie taką kopię stronki:
mniejsze ikonki
mniejsze ikonki
Pamiętajcie jeszcze o tym, że ludzie używają różnej rozdzielczości ekranów.
Więc dla użytkownika pracującego w 800x600 logo i jego ikony okażą się ogromne, a dle pracyjącego w 1280x1024 zdecydowanie mniejsze.
Po drugie nie każdy ma sokoli wzrok.
Reasumując, pewnie nie ma takiego logo które będzie odpowiadało WSZYSTKIM.
w temacie wielkości ikon:
Moim zdaniem powinny zostać takie, jakie są.
Po pierwsze dlatego, że w małych odwzorowaniach (logo używa się to nie tylko na wierzchu strony internetowej) i w innych technikach reprodukcji (nie zawsze to jest ekran-żyleta, czasem to haft, sitodruk, tampodruk, szablon, czy vlepka) mogą stracić czytelność. A nieczytelne - nie przekazują treści, o którą chodzi.
Po drugie - im mniejsze symbole, tym bardziej logo przypomina zwykłą nurkową flagę, jakich tysiące.
Po trzecie - ujmując rzecz "wagowo" - forum internetowe jest w swojej substancji - par excelance - bardziej internetowe niż nurkowe. Więc atrybuty internetu powinny być godnie reprezentowane.
Obiektywnie patrząc:
Na Darka prośbę przesłałem Mu komplet materiałów dot. tego znaku.
Ponieważ zdecydował się umieścić je na oficjalnej stronie, oznacza to dla mnie, że konkursu-ankiety nie chce ogłaszać, decyduje o tym sam.
Biorę tę decyzję z dobrodziejstwem inwentarza i jeśli Darek da sygnał do powrotu do starych ikonek (5 szt. małych z pierwszej propozycji), to zmienię je we wszystkich wersjach.
Uczciwie dodam też, że Darek kontaktował się ze mną wczoraj w sprawie wielkości ikonek, ale nie bardzo zrozumiałem o co Mu chodzi. Być może nie miał jeszcze szansy odpisać mi na maila i wkrótce sprawa się wyjaśni.
Jeśli Darek potwierdzi trend minimalizacji, spodziewajcie się niezwłocznej zmiany znaczka.
Jeśli zajdzie potrzeba zgłaszam gotowość do nieodpłatnego udostępniania logo wszystkim potrzebującym w odpowiednich dla nich formatach, rozmiarach i czym tam jeszcze.
I stała się jasność
uważam że Orzech odwalił kawał dobrej i potrzebnej nam wszystkim roboty (nowe logo jest OK), a co do wielkości ikonek jakie by nie były to mnie osobiście nowe logo i tak się b. podoba (oczywiście jest to w tym momencie tylko moje zdanie).
Co do robienia ankiety to nie wiem czy jest sens wystarczy np. podliczyć głosy oddane w tym wątku, ale wygląda mi na to, że praca Orzecha zdobyła większość punktów .
Logo juz wisi...ikonki widoczne...jest cool
Orzech - trzeba bedzie Ci jakas flaszke postawic w podziekowaniu
Moze byc ciepla wodka? To wtedy scaner na pewno sie chetnie tez napije
Mania
nuras79 [Usunięty]
Wysłany: 05-01-2007, 20:12
dobre logo, warte teraz rozpowszechnienia tego logo na koszulki, nalepki: samochorowe i butle nurkowe, podpowiem ze konkurencyjne forum ,ma swoje nalepki, moze ktos ma mozliwośc zrobic nalepki ??
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 05-01-2007, 20:17
Mania napisał/a:
Moze byc ciepla wodka? To wtedy scaner na pewno sie chetnie tez napije
Mania
Ja to sie i cieplej i zimnej napije i ruskiej czeskiej i tej z finlandii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko