Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:18
Forum a prawo prasowe?
Autor Wiadomość
bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 30-03-2007, 12:36   

Cytat:
tam gdzie są bogaci tam będą biedni to przykre niewiele możemy na to poradzić i tak już pozostanie.

pewnie, ja natomiast pytam o skale tego zjawiska w rosji - bo jest "cokolwiek" odmienna od normalnosci :22:
dlatego wypowiedz twojego znajomego ze spotkania troche mnie irytuje

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:26   

Mania napisał/a:
Andrzej Kosko napisał/a:
i u nas w kraju młodzi ludzie garną sie do armii

Andrzej...
Gdzies ty takich widzial?
Z tych co ja znam kazdy kombinuje jak kon pod gorke byleby do woja nie isc.....

Mania

Mania na dzień dzisiejszy dostanie się do wojsk powietrzno desantowych graniczy z cudem i już słyszy się o dużych łapówkach w WKU nie żeby woja uniknąć ale żeby do niego się dostać Jak jak starałem się o przyjęcie do wpds to ilść testów i badań stanowiała takie sito że na nas 7 ktorzy razem przystąpiliśmy do badań pozytywnie zaliczyłem je tylko ja.

Tu masz np taki oto post z jednego z forum ( chodzi o dostanie sie do jednostki w ktorej ja zaczynałem)
"Witam ponownie. W 18 BBDSz przyjmują tylko żołnierzy zawodowych, z tego co wyczytałem najchętniej na stanowiska szeregowych i podoficerów zawodowych. Pod koniec ZSW piszesz podanie że chciałbyś zostać na stanowisku szer. zaw., ale jednocześnie prosisz o przeniesienie- jeżeli wszystko będzie ok, to wyślą Cię na testy, które jeżeli zdasz otworzą Ci drogę do tej jednostki.
Możesz też iść do WKU jeżeli już masz odbytą ZSW i szukać przydziału, ale z cywila jest trudniej." link
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 30-03-2007, 13:34, w całości zmieniany 1 raz  

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 30-03-2007, 13:31   

bann napisał/a:
sugerujesz ze net i gazety klamia? wszystkie? tv i filmy dokumentalne tez? wylaczajac wiadomosci na jedynce, ale im juz chyba nikt nie wierzy

Nic nie sugeruję. Uważam, że panuje u nas rusofobia, informacje są podawane w nieobiektywny sposób lub szczątkowo i dlatego jesteśmy postrzegani tak jak napisał Scaner.
Wszyscy chcą współpracować i "kręcą lody" na współpracy z Rosją tylko my jesteśmy obrażeni i płyniemy w przeciwnym kierunku niż reszta.

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:33   

Całkowicie się zgadzam.

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:42   

bann napisał/a:

pewnie, ja natomiast pytam o skale tego zjawiska w rosji - bo jest "cokolwiek" odmienna od normalnosci :22:
dlatego wypowiedz twojego znajomego ze spotkania troche mnie irytuje

Irytuje cie bo "ruski" jest bogaty wykształcony i szczesliwy a powinien byc glupi biedny i pijany prawada?
Nie wiem czy skala jest normalna czy nie ale za to wiem ze to sie zmienia i bedzie zmienialo nadal na lepsze dla tych biedniejszych natomiast w Polsce jestem przekonany że nigdy sie to nie zmieni bo historia uczy nas ze bylo zle albo bardzo zle a lepiej bywalo tylko w krotkich okresach kiedy nie rządziliśmy się sami i to nie wszedzie ( np Śląsk)

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:47   

scaner napisał/a:

Irytuje cie bo "ruski" jest bogaty wykształcony i szczesliwy a powinien byc glupi biedny i pijany prawada?

Wiesz, wydaje mi się, że większości to jest ogólnonarodowy problem Plaków. Zazdrościmy wszystkim wszystkiego, więcej energii tracimy na tę zazdrość niż na dążenie na osiągnięcie tego zazdroszczonego poziomu. Koterski dobitnie to ujął w "modlitwie Polaka" na zakończenie filmu "Dzień Świra". Ech....... a i "Sami swoi" w tamtych latach też już o tym mówili.
Ostatnio zmieniony przez Bigas 30-03-2007, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:49   

Bigas napisał/a:

Koterski dobitnie to ujął w "modlitwie Polaka" na zakończenie filmu "Dzień Świra". Ech.......

Właśnie o tym fragmencie filmu pomyślałem jak przeczytałem post Banna :mrgreen:

bann 
Moderator Grupy

Kraj:
Germany

Wysłany: 30-03-2007, 17:56   

scaner napisał/a:
Irytuje cie bo "ruski" jest bogaty wykształcony i szczesliwy

a niech sobie bedzie - skoro zarobil te pieniadze niech je wydaje jak mu sie podoba!

scaner napisał/a:

Nie wiem czy skala jest normalna czy nie ale za to wiem ze to sie zmienia i bedzie zmienialo nadal na lepsze dla tych biedniejszych natomiast w Polsce jestem przekonany że nigdy sie to nie zmieni bo historia uczy nas ze bylo zle albo bardzo zle a lepiej bywalo tylko w krotkich okresach kiedy nie rządziliśmy się sami i
to nie wszedzie ( np Śląsk)

irytuje mnie jego pojecie o moim kraju (moze cos pokreciles zdajac relacje) chociaz w swoim nie potrafi dostrzec jeszcze wiekszej biedy
nie probuj wiazac tego z moja osobowoscia, bo rownie dobrze moglbym napisac, ze masz kompleks wlasnej ojczyzny i brak poczucia wlasnej wartosci - co tez cechuje polakow ... a to ciagle napominanie rodakow, nt. ich wad - dziwnie czeste i jakze popularne w tym kraju :roll:
jak widzisz - bardzo latwo jest zaczac tlumaczyc cudze wypowiedzi domyslami na temat osobowosci, niestety potem trudno juz dyskutowac na jakikolwiek temat ...
a pijanych ruskich naogladalem sie tyle samo co pijanych polaczkow na ulicach hrg, ze o nurkowiskach nie wspomne! i gdzie tu racja?

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 20:07   

bann, Chcę Ci zadać pytanie: a co Ty robisz w Hurghadzie skoro jesteś takim patriotą ?

Sorry Winenettou - biznest to biznes ??

[ Dodano: 30-03-2007, 20:45 ]
bann, Dlaczego przenosisz dyskusję na priv ?

Temat: lubisz prywatne wycieczki i dolewanie oliwy do ognia? Cytuj wiadomość
o to samo moglbym spytac ciebie - bo, chyba nie jestes urodzony w pl?? a co robia polacy w uk i reszcie unii? dla twojej wiadomosci - to ze widze pijanych nie oznacza ze z nimi nurkuje

Do Twojej wiadomości. Owszem nie urodziłem sie w PL (gdzie dokładnie - to nie Twój interes, kto mnie zna lepiej ten wie), jako dziecko nie miałem możliwości samodzielnie zmienić kraj zamieszkania to chyba normalne, prawda. Po ukończeniu studiów niezwłocznie przyjechałem do Polski bo jestem Polakiem, tu pracuję, tu płacę podatki i ten kraj chce doprowadzić do normalności. A mogłem przecież pozostać w kraju w którym żyje sie lepiej niż Polsce. I tyle tego.

Czy Ty masz jakieś kompleksy dotyczące alkoholu? Twój cytat: dla twojej wiadomosci - to ze widze pijanych nie oznacza ze z nimi nurkuje. A co ma piernik do wiatraka? Jaki to ma związek z moim pytaniem?

Pisząc zaś do mnie na priv mógłbyś okazać trochę więcej szacunku i pisać poprawnie. - O tak, teraz to była osobista wycieczka.

Co zaś do moich wypowiedzi - nikt Cię nie zmusza do ich czytania.

[ Dodano: 30-03-2007, 21:22 ]
bann napisał/a:
... a to ciagle napominanie rodakow, nt. ich wad - dziwnie czeste i jakze popularne w tym kraju Rolling Eyes

No tak, to udawajmy, że wszystko jest dobrze, jesteśmy wszyscy bogaci, szczęśliwi i mamy najbardziej cudowny kraj na świecie, który opiekuje sie swoimi obywatelami na każdym kroku. I niczego nam nie brakuje.

Cz. Miłosza to większość ludzi z takim poglądem to by się wyrzekła, co zresztą LPR i inni fanatycy próbują uczynić. Następny na widelcu jest Brzechwa. I zaraz Ojciec Dyktator zabroni rodzicom czytania utworów Żyda dzieciom na dobranoc.

Udawajmy, że nic się nie dzieje, a jak będą na nas pluć to powiemy, że deszcz pada. :evil:

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2007, 00:21   

Mania napisał/a:
kazdy kombinuje jak kon pod gorke byleby do woja nie isc.....

kwestia czasu-pracodawca kiedys sie spyta o tzw.stosunek do słuzby wojskowej

[ Dodano: Sob 31 Mar, 2007 ]
wiesiek01 napisał/a:
panuje u nas rusofobia
w dodatku popierana przez debili z rzadu i pismaków

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 00:27   

Andrzej Kosko napisał/a:
Mania napisał/a:
kazdy kombinuje jak kon pod gorke byleby do woja nie isc.....

kwestia czasu-pracodawca kiedys sie spyta o tzw.stosunek do słuzby wojskowej

wiesiek01 napisał/a:
panuje u nas rusofobia
w dodatku popierana przez debili z rzadu i pismaków

ja w każdym razie nie zatrudniam tych co się migali.

Andrzej Kosko 

Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2007, 00:36   

scaner napisał/a:
nie zatrudniam
i prawidlowo-migał sie od woja,bedzie migał sie od roboty

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 00:42   

Andrzej Kosko napisał/a:
scaner napisał/a:
nie zatrudniam
i prawidlowo-migał sie od woja,bedzie migał sie od roboty

I
Jak był mały to się bawił żołnierzykami a jak dorósł to zamiast zrealizować swoje plany i zostać Jankiem z 4 pancernych to zaczął grać w gumę z dziewczynami znaczy kolo jest niekonsekwentny wiec jest duże ryzyko że w połowie projektu zacznie interesować się czymś innym i zmarnuje mój czas.

Andrzej Kosko 

Kraj:
Poland

Wysłany: 31-03-2007, 01:00   

scaner napisał/a:
zaczął grać w gumę z dziewczynami
oplulem kompa-ale łiskaczem,więc nic sie nie stalo :mrgreen:

Byłem w ZSRR (wtedy tak to sie nazywało) kilka razy sluzbowo i tylez turystycznie.
Może miałem taki fart,ale ludzie tam są inni-bardzo otwarci,przyjacielowi nieba przychylą. Nic do nich nie mam-i wódke sie z nimi fajnie piło i handlowalo też.

bann 
Moderator Grupy

Kraj:
Germany

Wysłany: 31-03-2007, 11:57   

Bigas napisał/a:

bann, Chcę Ci zadać pytanie: a co Ty robisz w Hurghadzie skoro jesteś takim patriotą ?

Sorry Winenettou - biznest to biznes ??

pozwolisz ze odpowiem cytatem
Cytat:

A co ma piernik do wiatraka?

Cytat:

bann, Dlaczego przenosisz dyskusję na priv ?

a wlasnie dlatego zeby uniknac osobistych wycieczek w glownym watku - bo nie maja nic wspolnego z tematem, skoro jednak je upubliczniasz (PW) - twoj wybor - tylko co to ma wspolnego z tematem?

Cytat:

Czy Ty masz jakieś kompleksy dotyczące alkoholu? Twój cytat: dla twojej wiadomosci - to ze widze pijanych nie oznacza ze z nimi nurkuje. A co ma piernik do wiatraka? Jaki to ma związek z moim pytaniem?

wole uprzedzic kolejne nie majace nic wspolnego z tematem dyskusji pytania i domysly ktore moglbys wysnuc
rozmowa zeszla zupelnie na manowce i prywate - z szacunku dla czytajacych ten watek, nie bede jej kontynuowal - sluzy wylacznie nabijaniu sobie licznika postow

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 16:11   

Podążając Twoim tropem myślenia ogłoszę, że nie jestem ani pedałem, ani lesbijką ani księdzem. To tak na zaś.

Co zaś do licznika, to się nim nie przejmuję. Nie ma dla mnie znaczenia czy wskazuje 2 czy 2000. Stan licznika to nie jest powód mojej obecności na tym forum.

Skoro twierdzisz, że odeszliśmy od tematu to Twoja sprawa, ja zaś uważam, że kontynuujemy sprawę patriotyzmu poruszoną przez Ciebie samego.
Miłego dnia Ci życzę i bezpiecznych nurów. W tym temacie to moja ostatnia wypowiedź.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu