Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:18
Prośba do moderatorów
Autor Wiadomość
leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 09:18   Prośba do moderatorów

Mam wielką prośbę do moderatorów aby jak usuwają czyjegoś posta byli tak życzliwi i poinformowali właściciela o przyczynie.

Z góry dziękuję.

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 23-05-2007, 09:20   

Konkretnie: jaki post Ci zginal?

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 09:43   

Zniknął nie pierwszy, ale za którymś razem ....

Na temat sprzedaży suchego, nie mój znajoma mnie prosiła o wystawienie go.
Na klakierze nie podobał im się mój post i poprosili aby go zmienić. Zmieniłem i nie ma problemu :)

Pozdrawiam

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2007, 09:47   

Chyba dlatego:
ol_marcino napisał/a:
Zgodnie z oczekiwaniami większości użytkowników FN posty pojawiające się w dziale Komis zawierające jedynie link do Allegro i nic więcej, będą kasowane.

ol_marcino

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 10:00   

ok.

Nie wiedziałem o tym. Ale na klakierze nie robili z tym problemu napisali i sprawy nie było :P

Raczej nie zajmuje się sprzedażą, więc nie zwracałem nigdy uwagi jak to się robi :)
Tak czy siak mógł ktoś napisać że jest to niezgodne z regulaminem.

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 10:13   

leszeksz napisał/a:
prośbę do moderatorów aby jak usuwają czyjegoś posta byli tak życzliwi i poinformowali właściciela o przyczynie

To co napiszę jest obok twojego problemu. Znikają posty które zaogniają jakąś nie produktywną kłótnię, także te które są związane lub podsycają. Nie mam pretensji.
Jeśli temat jest zdaniem autora istotny, to można wybronić jego zamknięcie (co zrealizowałem, za co miałem pierwsze ostrzeżenie, nie żałuję).

pozdrawiam rc

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 10:37   

Smok napisał/a:
Znikają posty które zaogniają jakąś nie produktywną kłótnię, także te które są związane lub podsycają.

I tu za bardzo tego nie rozumiem. Nie ukrywam, że bardzo lubię czytać posty w których dochodzi do ścisłej wymiany zdań. Ale nie dlatego, że doprowadza to do kłótni, ale dlatego, że w naszym kraju nikt się nie chce dzielić fachową wiedzą. Robią to po łebkach, za dużą kasę, albo odsyłają do informacji w języku innym niż polski. Nie wszyscy są omnibusami i nie przeglądają każdego artykułu w Polsce i za granicą. Dlatego podczas takiej rozmowy czasami przedostają się cenne uwagi, informacje itd. Choćby jakiś najmniejszy szczególik którym się zainteresuje potencjalny czytający i będzie drążył temat aby zdobyć więcej informacji na ten temat. Rozumiem, że miejsce na serwerze jest ograniczone i kasowane są stare posty. Najwięcej wynalazków powstało podczas burzy mózgów, przypadków i kłótni. Kłótnie powodują ruszenie szarych komórek co chyba jest zdrowym odruchem :) .

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 10:59   

leszeksz napisał/a:
I tu za bardzo tego nie rozumiem

Kłótnia to wymiana zdań nie mających związku z początkowym tematem.

Dyskusja nawet wysokotemperaturowa jest dyskusją, rzeczywiście towarzystwo się szczypie, ale głównie ci którzy mało umieją i słabo rozumieją. Zawiesiłem temat o głębokich przystankach który można rozwinąć, ale nie ma z kim.
leszeksz napisał/a:
Najwięcej wynalazków powstało podczas burzy mózgów

Tak dlatego amerykanie tak bardzo lubią tą formę, bo brakuje autora któremu trzeba zapłacić, a rozwiązanie jest własnością firmy z mocy Prawa.
leszeksz napisał/a:
Ale na klakierze nie robili z tym problemu napisali i sprawy nie było

Tam jest także zdejmowany temat post którego nie rozumieją moderatorki (czyli wiele) jest regulaminowy zakaz krytykowania moderatorek, na FN na szczęście nie ma takich ograniczeń.

pozdrawiam rc

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2007, 10:59   

leszeksz napisał/a:
ale dlatego, że w naszym kraju nikt się nie chce dzielić fachową wiedzą.

Fachowa wiedza jest deficytowym i cennym dobrem, więc nie dziw się, że ktoś, kto poświęcił mnóstwo czasu i pieniędzy na samokształcenie, często nie ma ochoty dzielić się nią bezinteresowanie i na dodatek publicznie, a w nagrodę oberwać parę "bluzgów".

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 11:11   

waldo napisał/a:
a w nagrodę oberwać parę bluzgów

To poważny problem FN, rozmawiając z ludźmi z wierzchołka rozmowa jest spokojna merytoryczna, w otwartej dyskusji to rzadkość żeby szło to kulturalnie, tu przewagę ma forum DiW. Efekt jest taki że wiele dyskusji tam się przenosi.

pozdrawiam rc

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 11:29   

waldo napisał/a:
Fachowa wiedza jest deficytowym i cennym dobrem, więc nie dziw się, że ktoś, kto poświęcił mnóstwo czasu i pieniędzy na samokształcenie, często nie ma ochoty dzielić się nią bezinteresowanie i na dodatek publicznie, a w nagrodę oberwać parę "bluzgów".

Wiem bardzo dobrze o tym. Ja nie mówię aby kurs prowadzić przez internet bo uważam, że nie da sie tego zrobić "zaocznie". I rozumiem, że należy się za to zapłata. Ale są czasami sprawy lub rzeczy, nowinki o których warto porozmawiać, np. wypowiedź TomM na temat kontrdyfuzji sami rozmawialiśmy na ten temat. Jest to powiedzmy nowość i TomM nakreślił problem i podzielił się swoimi uwagami na ten temat. Czy np. Smok na temat Rebreatherów lub innych urządzeń powiedział kilka rzeczy. I pewnie by powiedział wiele więcej gdyby nie skasowano jego postów :P .
Są tacy co chcą coś powiedzieć i tacy co nie chcą. A forum jest po to, że jak chce coś napisać to piszę aby mógł ktoś to przeczytać.

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 11:44   

leszeksz napisał/a:
I pewnie by powiedział wiele więcej gdyby nie skasowano jego postów

Nie było takiego problemu że by z zakresu merytorycznego coś znikało. Częściej nie mówię bo jest cienka granica między naginaniem procedur których nie omawiam, a możliwością zrobienia błędu ostatniego.

pozdraiwam rc

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2007, 12:40   

leszeksz napisał/a:
..... Czy np. Smok na temat Rebreatherów lub innych urządzeń powiedział kilka rzeczy. I pewnie by powiedział wiele więcej gdyby nie skasowano jego postów :P . ..........

Piszesz, że usunięto posty Smoka dotyczące rebreatherów - to ciekawe bo jestem jedynym moderatorem działu "Rebreathery" i jeszcze nigdy w życiu nie usunęłem żadnego postu...
W związku z powyższym stwierdzeniem proszę o konkrety : jaki post Smoka dot. rebreatherów i kiedy zginął.

Sądzę, że gdyby cokolwiek merytorycznego znikło z dyskusji np. o rebreatherach wiedziałbym o tym. Ze Smokiem mam bezproblemowy kontakt po PW.

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 12:55   

Nie napisałem nic, że usunięto posty z Rebreatherów przeczytaj uważnie.
Napisałem, że dzielił sie tam między innymi wiedzą swoją. Chodziło mi o bezpłatne wypowiadanie się.
Natomiast jeśli chodzi o kasowanie ja np jakbym zobaczył, że gdziekolwiek kasują moje posty (nie koniecznie w konkretnym dziale) to miałbym w dup.. całe towarzystwo i nie napisał bym nigdy więcej, skoro inni mają mnie w głębokim poważaniu.
A które posty znikły trzeba by zapytać autora. Dla mnie ważne jest że znikają. Inaczej mówiąc wprowadza się cenzurę co jest słuszne a co nie.

Smok
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 13:00   

Pitt_M napisał/a:
W związku z powyższym stwierdzeniem proszę o konkrety

Pisałem że nie było takiego problemu jeśli chodzi o treści merytoryczne (także w pozostałych działach). o powodach nie rozwijania części tematów też pisałem.
Proszę o nie krzyczenie na "leszeksz"

Został usunięty post obok dyskusji np. "nurofen" "Leszek Nowak" tam się rozwijała czysta pyskówka nie mam zastrzeżeń.

Zwykle protestuję na PW do moderatora, ostatnio protestowałem przeciw cenzurowaniu Mickiewicza. użyłem słowa z tego filaru kultury Polskiej, które nie spodobało się moderatorowi działu. Zmieniłem w poście na słowo gorsze w wyrazie.

pozdrawiam rc

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 23-05-2007, 13:02   

Cytat:
Tak czy siak mógł ktoś napisać że jest to niezgodne z regulaminem.

Mogl. I napisal raz, drugi, trzeci, czwarty... pare razy trafiajac na burakow(*), ktorzy koniecznie chcieli dykutowac "dlaczego", "inni tez pisza", wyzywajac od "zomowcow" oraz miliona innych ciekawych teori. Dlatego przestalem sie calkowicie przejmowac - nie pasuje jest kasowane.

(*) Nie o tobie mowa.

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 13:16   

Myślę, że w tym temacie zostało już wszystko powiedziane.

Dziękuje wszystkim którzy się wypowiedzieli.

jcsjacekj 

Stopień: SSI (lvl 3)
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2007, 13:33   

leszeksz napisał/a:
Mam wielką prośbę do moderatorów aby jak usuwają czyjegoś posta byli tak życzliwi i poinformowali właściciela o przyczynie.

Czy zadales pytanie do Moderatrow na PW o tresci "Witam. Czy moge sie dowiedziec dlaczego usunieto moj post ..."
lub zblizonej ?

[ Dodano: 23-05-2007, 13:37 ]
leszeksz napisał/a:
Inaczej mówiąc wprowadza się cenzurę co jest słuszne a co nie.

Oczywiscie. Gdyby nie bylo cenzury to czesto tematy zmienilaby sie w liste bluzgow ... chcialbys takie cos czytac ?

A po drugie ciagle przypominam - to jest PRYWATNE FORUM, nie podoba sie to nie ma co sie wpieniac, mozna pisac/czytac gdzie indziej.

leszeksz
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 13:43   

Sorki ale jak ja bym był moderatorem to z uprzejmości wysłał bym PW że twój post został usunięty bo... tak zrobili na klakierze i było to bardzo miłe z ich strony.
Nie pisałem PW bo napisałem tutaj.

jcsjacekj napisał/a:
A po drugie ciagle przypominam - to jest PRYWATNE FORUM, nie podoba sie to nie ma co sie wpieniac, mozna pisac/czytac gdzie indziej.

No i dochodzimy do sedna sprawy :) to może zamknąć forum dla publiczności niech to będzie forum dla nielicznych a my dalej żyjmy w epoce kamienia łupanego :)

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-05-2007, 13:48   

leszeksz napisał/a:
zamknąć forum dla publiczności niech to będzie forum dla nielicznych
tak,dla nielicznych rozumiejacych zasady dyskusji-nie pyskówki

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu