Wiek: 51 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 23-07-2007, 20:25
Jasne, jasne. Dzięki za przypomnienie mądralo. Dobrze, że czasami taki chwiej jak Ty przypomni człowiekowi, żeby się nie pchać tam gdzie inni smród robią...
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 23-07-2007, 20:45
Potrafisz tylko obrażać? Jak tak, to możesz dołączyć do grupy osób mogących pocałować mnie w dupę. Jakąkolwiek dalszą rozmowę z Tobą uważam za bezcelową. Miłego dnia Ci życzę, adieu.
Wysłany: 24-07-2007, 08:13
Choćbyś się całe życie w wodzie moczył to w dupe mógłbym Cię tylko kopnąć. A jak jesteś tak bardzo spragniony pieszczot to może poszukaj wśród swoich kolegów kogoś zainteresowanego twoim odbytem...
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 24-07-2007, 08:33
miniboss
Wysłany: 24-07-2007, 09:23
Oj Bigos Bigos ( czytaj Bigas ) , a Ty znów pierdzielisz bzdury jakieś .
Grunt to nie brać takich obelg na poważnie. Niektórzy jak widać nie potrafią i sami się nakręcają. A może mają taki właśnie styl rozmowy i potrafią w swoich postach w większości tylko witać nowych użytkowników. Pozdrawiam wszystkich i opuszczam ten temat w uśmiechem od ucha do ucha. Dzięki Tomku, teraz Scaner mi będzie zazdrościł.
Wysłany: 24-07-2007, 18:28
No i znalazłeś...:-)
Bigas! Trzeba było od razu pisać, że chcesz komuś zaimponować... To w sumie normalne. Chcesz pieszczot typu całowanie w dupe to najpierw trzeba sobie zasłużyć...:-) Jeśli kogoś to kręci...
Bawcie się chłopaki dobrze!!!:-)))
Wysłany: 02-08-2007, 17:56
opinie kupujących:
"Wykłady jak najbardziej potrzebne w takiej formie, poruszają podstawowe, czasem trudne do zrozumienia, aspekty dotyczące nurkowania wyjaśnione w sposób łopatologiczny i jak najbardziej skuteczny."Lektura" ta powinna się znaleźć w domowej bibliotece każdego "weekendowego",turystycznego nurka z podstawowymi uprawnieniami nurkowymi. Sam osobiście miałem dwuletnią przerwę w nurkowaniu związaną z sytuacją rodzinną i takie wykłady pozwoliły na łatwą i szybką powtórkę z teorii.
Wskazanym jest aby instruktorzy nurkowania obejrzeli przynajmniej kilka z tych wykładów aby zobaczyć jak w prosty sposób można wytłumaczyć trudne rzeczy.\
Co do samych wykładów: łopatologiczny (jak najbardziej skuteczny) sposób prowadzenia wykładu sprawia, że podczas jednej sesji tak naprawdę nie zostało omówionych dużo rzeczy i po obejrzeniu jednej płyty pozostaje pewien niedosyt...czegoś jeszcze brakuje, np ciekawego z użycia wziętego filmiku(jest tylko jeden o "targaniu automatu po ziemi"), jakiś artykuł w formacie np pdf związanych z danym wykładem, może jakieś kilka zdjęć (np kilkuletniej zaniedbanej butli i podobnej zadbanej), czy opisu jednego z wypadków z książki tak często prezentowanej.
Ogólnie rzecz biorąc uważam, że zawsze ważne są szczegóły, czy to w danym projekcie,filmie czy właśnie takiej płycie z wykładem nurkowym, tutaj odczułem lekki niedosyt."
Zdecydowałem się na zakup ze względu na fakt, że posiadam dwie książki pana
Strugalskiego i obie uważam za bardzo cenne i przydatne w biblioteczce nurka
(celowo nie piszę "każdego nurka" ponieważ nie każdy musi koniecznie
nurkować na Nitrox-ie). Pomimo, że nurkuję już jakiś czas i mam
"zaliczonych" kilka kursów (w tym także Nitroxowy) uważam całość wykładu za
bardzo interesujący i mimo pewnej wiedzy i doświadczenia jakim już dysponuję
sporo się z kursu dowiedziałem. Za szczególnie cenne uważam umieszczenie w
wykładzie nie tylko podstawowej wiedzy nurkowej, jaką powinien posiąść każdy
nurek, lecz także takich ciekawostek jak budowa rebreatherów, omówienie
sztucznych mieszanin oddechowych czy wizyta w muzeum nurkowania.
Taka ogólna wiedza wzbogaca nurka i zachęca do własnych przemyśleń. Mnie w
każdym razie zachęca i uświadamia jak wiele jeszcze mogę się nauczyć i
dowiedzieć.
Kurs podoba mi się również pod względem dydaktycznym. Sposób prowadzenia
wykładu, częste powtarzanie materiału oraz logiczna struktura wykładu
ułatwia zrozumienie i zapamiętanie nie zawsze prostych zjawisk.
Trochę mi brakuje w wykładzie sfilmowanych ćwiczeń pod wodą. Dzielenie się
powietrzem, prawidłowe wyważenie (świetnie zresztą omówione na wykładzie),
obsługa KRW podczas zanurzania i wynurzania czy choćby opróżnianie maski z
wody było by bardziej przejrzyste, gdyby zaprezentowane były krótkie filmiki
z odpowiednim komentarzem. Można by było w takich filmach zaprezentować
również typowe błędy popełniane przez nurków.
Moja ocena w skali od 1 do 10 to 9.
Gratuluję pomysłu i czekam na kolejne tego typu materiały.
Oglądałem te wykłady i są zrobione w przystepnej formie.Nie mam uprzedzeń do autora wykładów.A swoja droga nikt nic nie robi bezinteresownie w życiu co nieTomy222?
Rozumiem również wkurzenie kolegów, w dzisiejszych czasach gdy z kazdej strony jesteśmy zalewani reklamami i natarczywymi ofertami choć niech te forum pozostanie "czyste" od wszelkiego rodzaju "bezinteresownych" ofert bysmy mogli porozmawiać w spokojnej atmosferze
Wysłany: 11-08-2007, 09:42
Rozumiem, że jak ktoś inny niż ja udziela informacji o ocenie tych wykładów to nie jest to reklama a jak ja napisze to jest już to reklama? To może poproszę autora oceny aby sam ją umieścił na forum. Czy wtedy też będzie usunięta czy nie? A tak na marginesie czy np. negatywną ocenę wykładów mogę umieścić czy nie?
A z innej beczki dziwi mnie taka organizacja forum, że jak nie dostaje posta jak mój post ktoś wyrzuca - tak nie powinno być. Co więcej elementarne zasady kultury wymagają aby poinformować kogoś o tym, że mu się dało ostrzeżenie - ale rozumiem, że moderatorzy są strasznie zapracowani.
Jeszcze chciałem dodać, że np posty o cytuje: "całowaniu w dupę" nie są wycinane mimo ostrzeżeń dla piszących a opinie bezstronnych ludzi tak. Bez urazy ale rozumiem coraz lepiej znajomych którym już nie chce się czytać tego forum.
[ Dodano: 11-08-2007, 17:38 ]
Powyższy post jest nie aktualny moja wypowiedź jest z powrotem na forum. Jej wycięcie zostało cofnięte.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko