Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 25-07-2003, 16:05 Maska ze szkłami korekcyjnymi - prośba do Warszawiaków
Proszę o wszelkie prośby i rady dotyczące tego typu maski.
Mam zamiar kupić maskę swojej "lepszej połowie"ze szkłami korekcyjnymi (-3) i prośba do Warszawiaków gdzie najlepiej się udać???
Ona zaczyna dopiero swoją przygodę z nurkowaniem, we wrześniu idzie na kurs i będzie to jej pierwsze ABC!
Myślałem o jakiejś masce z powiększonym polem widzenia w dół (Cressi Big Eye itp.) ale najpierw sobie przymierzy a później będziemy decydować (może akurat taka jej nie będzie pasowała)...
Gdzie najlepiej się udać w Warszawie? Myślałem, że chyba najlepszym wyborem będą pełna szkła korekcyjne (nie wklejki).
Dzięki za pomoc Zakup planuję na 1 połowę sierpnia (tuż przed jej urodzinami
MaciejKa [Usunięty]
Wysłany: 25-07-2003, 17:22
Dość duży wybór szkieł widziałem w OceanPro na Walecznych, ale na oko były tylko do masek Technisub'a. Z mojego doświadczenia jako nurka-krótkowidza wynika, że jeśli tylko polski dystrybutor ma odpowiednie szkła, to sklep jest Ci je w stanie sprowadzić w ciągu max. tygodnia.
Wysłany: 25-07-2003, 18:34
Mares - seta, chyba to ta nazwa Edyta ma i prawie chwali sobie, młotki w serwisie źle uszczelnili i ciekła ale po poprawce jest ok. szkła 130 za szt. wada -2,75, ale oni podobno są dość drodzy? szkła to cena firmowa Maresa.
Pozdrawiam
Wysłany: 25-07-2003, 21:32
Na Wybrzerzu Gdanskim jest sklep (bodajze Technika Podwodna) gdzie wstawiali mi szkła -6. Kosztowały 220 zł komplet -super. Trwało to ze 2 tyg ale sami odzwonili. Polecam.
Ps. nie wszystkie maski wszedzie robia to byl Technisub
MArcin M. [Usunięty]
Wysłany: 26-07-2003, 15:55
Hej Art.
Możesz spróbować też w VERTIGO DIVING. ul. Wybrzeże Gdyńskie 2a /zaraz za spójnią/ Z tego co się orientuję, jest tam możliwość zamówienia tego typu maski.
Wysłany: 28-07-2003, 13:57
Howgh!
Ja pływam w masce LOOK Technisub'a, szkła -2
Szkła zakładałem sobie sam - jest to banalnie proste w tej masce.
Poza tym jest to bardzo rozpowszechniony model (przynajmniej był jak ja kupowałem maskę) i powinien być w każdym sklepie nurkowym.
Polecam, o ile ten model będzie pasował do twarzyczki Twojej lepszej połowy Art.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko