jezeli ciastka nie trzymaja tak dlugo sesji, i za kadym wejsciem trzeba sie logowac, to nie widze sensu chechbox'a: "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
ja jestem zalogowany od tygodnia i wciąż mnie pamięta
mnie DiW pamięta od jakiegoś roku, a FN przestało po upgrade'dzie.
DarekS napisał/a:
zalogowac mozna sie odrazu na glownej stronie
jeśli idzie o to żeby podnieść oglądalność strony głównej "portalu" wraz z najnowszycmi na niej reklamami, to się nie udało , bo skrótu używam do "pokaż nieprzeczytane", wyrzuca "nie znaleziono" i loguję się z tego poziomu, ergo: głównej i tak nie odwiedzam ...
... i nie tęsknię, bo nie widzę na niej nic interesującego.
Ostatnio zmieniony przez Beeker 06-09-2007, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 06-09-2007, 13:11
Beeker napisał/a:
Ale dla mnie to czarniawa magia trochę.
Pomysl jest prosty: logujac sie forum zapamietuje sobie nr. IP komputera z ktorego sie logowales (cos w rodzaju nr. telefonicznego tego compa). Przy ponownej probie polaczenia sie z forum, forum sprawdza czy to jest ten sam IP, i jesli nie, to cie wylogowuje. W dupe dostaja ci ktorzy kozystaja z paru komputerow (n.p. sluzbowego i prywatnego) oraz ci, ktorzy IP dostaja dynamicznie przydzielone podczas podlacznenia do sieci.
Najgorsze jest to, ze tak naprawde nie wnosi to nic do bezpieczenstwa.
Wysłany: 06-09-2007, 13:19 j\w
ja mam ten sam problem co Beeker , loguje się z tego samego kompa i muszę to czynić za każdym razem , mimo że oznaczam by mnie pamiętał , natomiast zero problemu na forum D i W nie pamiętam kiedy musiałem sie logować .
Pomysl jest prosty: logujac sie forum zapamietuje sobie nr. IP komputera z ktorego sie logowales (cos w rodzaju nr. telefonicznego tego compa). Przy ponownej probie polaczenia sie z forum, forum sprawdza czy to jest ten sam IP, i jesli nie, to cie wylogowuje.
nie jestem pewien czy to tak działa.
siedzę cały dzień na 1 IP, a logować się muszę za każdym razem.
Ktoś wcześniej wspominał o reklamach na głównej stronie. Reklamy?
Kto jeszcze ogląda reklamy na stronach www?
Ktoś wcześniej wspominał o reklamach na głównej stronie. Reklamy?
Kto jeszcze ogląda reklamy na stronach www?
To był amoja zgryźliwość, bo DarekS był miły zasugerować, że strona główna to najwłaściwsze miejsce do przeprowadzania procesu logowania... ino, że ja chciałbym uniknąć go całkiem.
Nie wiem czy mam dynamicznie nadawana IP czy nie, loguję się (bo muszę) z jednego kompa i z jednego telefonu.
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 06-09-2007, 13:30
orzech napisał/a:
nie jestem pewien czy to tak działa.
Tak to wyglada w skryptach. Dodatkowo nakladana jest veryfikacja przez ciasteczka. Podejrzewam, ze na twoim kompie albo sa usuwane po zamknieciu przegladarki, albo masz jeszcze zestaw starych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko