I tu $$ ma rację. Nie powinno się tego robić w piwnicy ze względu na ołowicę.
$$ [Usunięty]
Wysłany: 22-02-2008, 19:45
Andrzej Minorczyk napisał/a:
Pokaz na fotografiach co Ty zrobiles, cokolwiek
Już były dostępne zdjęcia pasów które używam, formy w której były odlane, ale widocznie nie widziałeś "trudno umrzesz w nieświadomości" (żart). "BitPump" miał na sobie 16kg i 8kg pas, dodatkowo jednocześnie.
Nie powinno się tego robić w piwnicy ze względu na ołowicę
okno ma 1mx1,5m bylo wyjete. Wetylator w oknie mial wydajnosc ponad 2 tysiace metrow szesciennych na godzine a kubatura pomieszczenia wynosi 30 metrow szesciennych. Dzieki za troske o moje zdrowie.
$$ napisał/a:
Już były dostępne zdjęcia pasów które używam, formy w której były odlane, ale widocznie nie widziałeś "trudno umrzesz w nieświadomości
Fakt nie widzialem.
bskb napisał/a:
A jak zamontowałeś? skręcone dwie połówki na butlach? Jakieś zabezpieczenie przed zsunięciem?
Szpilka z kwasiaka ,po obu stronach zestawu zabezpieczenie tasma jak z uprzezy.
A ogolnie widze ze odlew sie podoba bo uwagi nie dotycza sedna.
Wysłany: 22-02-2008, 22:16
bskb napisał/a:
hmm, sedna?
Samej V-ki
Nic nam sie nie stalo jestesmy cali i zdrowi nasze pluca rowniez .
niestety mamy Luty Wiatry troszke wieja, na otwartym terenie cala ooperacja zajela by nam wiecej czasu i byla by uciazliwa . Jak Andrzej Pisal : Wentylacja byla Bardzo Dobra .
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2008, 23:16
$$ napisał/a:
"BitPump" miał na sobie 16kg i 8kg pas, dodatkowo jednocześnie.
Dla osób zainteresowanych kwestią wyważeń warto dodać, że to było na warszawskim basenie, suchacz trylaminat bez ocieplacza, bez jacketu/płyty/skrzydła, z pojedynczą butlą 7-litrową z EAN50...
$$ napisał/a:
Dla osób zainteresowanych kwestią wyważeń warto dodać, że to było na warszawskim basenie, suchacz trylaminat bez ocieplacza, bez jacketu/płyty/skrzydła, z pojedynczą butlą 7-litrową z EAN50...
Ja jebie ... tyle olowiu wystarcza dla sredniego centrum nurkowego na kurs OWD dla 8 osob.
Wysłany: 23-02-2008, 06:33
BitPump napisał/a:
$$ napisał/a:
~BitPump
Czyli wiem dlaczego profukuje sie pofwojne skraydla i niektorzy zalkadaja je do singla a sa one przeznaczone do 2 x30
$$ [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2008, 07:50
Andrzej Minorczyk napisał/a:
Ja jebie ... tyle olowiu
Mina napisał/a:
Czyli wiem dlaczego profukuje sie pofwojne skraydla
Jak nie wiedzieliście dlaczego, tak nadal nie wiecie. Potrzebna była duża poduszka pneumatyczna żeby sprawdzić wklejenie suwaka. Po kolejnej naprawie okazał się szczelny, wyszły inne schody.
A o umiejętnościach pływającego w tym zestawie świadczy to, że bez problemowo pływał, bez skrzydła, z dużym minusem w prawidłowej pozycji. Wykonując jedynie minimalnie większe ruchy korekcyjne niż Paweł Poręba. Jak wynika z dyskusji w innym temacie, to konfiguracja jaskiniowa, której uczą w PADI.
Wykonując jedynie minimalnie większe ruchy korekcyjne niż Paweł Poręba
Brzmi jakbys pisał o masturbacji.
$$ napisał/a:
Potrzebna była duża poduszka pneumatyczna żeby sprawdzić wklejenie suwaka.
Czyli jak zwykle u Ciebie,zrobiłeś z igły widły.
$$ [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2008, 14:23
grzegorz napisał/a:
Brzmi jakbys pisał o masturbacji.
"Głodnemu chleb na myśli"
grzegorz napisał/a:
zrobiłeś z igły widły.
Na szczęście nie ja wklejałem ten suwak, to było sprawdzenie czegoś co nie powinno być poprawiane 5 razy.
Jeżeli umiesz kompensować pływalność na różnych elementach wyposażenia to dobrze, jeśli daleko poza typowym zakresem użycia, to możesz być instruktorem czego i Tobie życzę. Tak dobrym jak "BitPump" teraz, lub tak doskonałym jak Paweł Poręba w dużo odleglejszym terminie.
Pytanko do konstruktorów formy: Czy temu ślusarzowi dawaliście jakiś rysunek tech? Chodzi mi mniej więcej o wymiar tej części formy która była walcowana. Jaki rozmiar miała blacha oddana do walcowania?
to nie chodzi o rozmiar tylko o promień walcowania.
Dla 12l jest to fi 171mm
Do wykonania takiej konstrukcji nie są potrzebne rysunki techniczne w autocadzie. Wystarczy szkic poglądowy lub nawet wydrukowane zdjęcie. Co do wymiarów to tylko 3 są istotne:
promień walcowania ścianek
szerokość dna ( = troszkę mniej odstęp miedzy flaszkami w twinie)
długość całej formy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko