Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-04-2008, 22:33
Mania napisał/a:
Ja nie krzycze. Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?
Ależ Maniu, wcale nie trzeba wykładać gotówki, aby móc krytykować. Tak samo mogę krytykować postępowanie prezydenta USA albo Dalajlamy mimo, że nie utrzymują się z moich datków. Mogę?
Dla mnie sytuacja nie jest jak z autobusem. To raczej ktoś organizuje darmową imprezę i część gości w kuchni stwierdza, że ktoś ciągle zasrywa kibel. Niektórzy tego nie widzą, albo im nie przeszkadza. Więc właściciel mieszkania nie wyrzuca srającego, tylko zatyka _wszystkim_ gościom nosy. Goście, którzy zostali zaproszeni, mogą czuć się urażeni, że ktoś decyduje o ich nosie, a nie o dupie srającego.
Niezależnie, czy rzeczywiście było nasrane czy nie.
Nikt nie odmawia właścicielowi domu dbałości o kibel, ale nie każdy chce, aby właściciel dysponował także nosami gości.
~BitPump
P.S. Zaraz się dowiem, czy "srać", "kibel" i "dupie" przechodzi przez filtr wulgaryzmów.
Wiek: 51 Dołączył: 21 Mar 2004 Posty: 653 Skąd: Bialystok
Wysłany: 07-04-2008, 22:36
Witam
Nie podoba mi się ta ingerencja, z prostego powodu ludzie cytują smoka a ja nie widzę całego
postu tylko wyrwane z kontekstu zdanie. Odpowiadają na jego post a ja nie wiem co tam było.
Albo ban albo niech pisze dalej.
Ja jestem za banem bo to troll internetowy, i w d.... mam że jeden na XXX postów napisze coś sensownego. I nie chcę widzieć więcej rady dla początkującego że on ma suchara za zeta.
Ale czy na tej darmowej imprezie mowisz gospodarzowi jak ma sobie meble w domu poustawiac. No i ze w ogole to kolo jest beznadziejny, SBek i tak dalej? Po czym nadal chlejesz jego wodeczke?
na które "Pani" może pokrzyczeć
Ja nie krzycze. Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?
Jesli zamiast krytyki, ktos tu oczekuje tylko pochwal i wdziecznosci, to niech wylozy te twarda gotowke na jakis dom dziecka... beda mu wdzieczni... i to jak!!
Tak sie jednak sklada, ze ktos postanowil stworzyc forum... no i chwala mu za to, ale... jesli nie chce, by to forum przypomninalo radio Maryja, to chyba powinien wziac pod uwage i te krytyczne uwagi... tym bardziej, ze jak na razie, jest ich wiekszosc!! a to daje do myslenia... a przynajmniej powinno...
Niestety to forum zaczyna przypominac Radio Maryja... modlic sie do niego - jak najbardziej... ale krytykowac - bron Panie Boze... przeca to grzech smiertelny
Ostatnio zmieniony przez millka 07-04-2008, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
(...)
A ilu z Was tutaj i generalnie ciagle narzekajacych ponosi koszty tego Forum?
(...)
bo jesli mnie pamiec nie myli - a byla juz na ten temat dyskusja - calosc kosztow ponosi Admin z wlasnej kieszeni.
A co wydaje Wam sie, ze to wszystko za friko sie dzieje? Ze serwery, prad i w ogole calosc FN to za friko?
Mania
nie znam się na reklamie internetowej, bo to nie moja działka, ale z moich ogólnych informacji wynika mi, że tej wielkości forum, z taką liczbą piszących/odwiedzających użytkowników daje wysoki pagerank i możliwość ciągnięcia sporych korzyści finansowych z usług promocyjnych, pozycjonowania stron etc. Korzyści (na oko biorąc) o rząd wielkości (lub może nawet dwa) przekraczające rzeczywiste koszty utrzymania.
Tak więc - wszyscy płacimy: naszym czasem, ruchem, odsłonami, prądem i czym tam jeszcze. Nie uważam przy tym, że "przepłacam", że jestem wykorzystywany. Zgodziłem się na to, gdyż uważam układ za symbiotyczny.
Aby pozostawić sprawę bez niedomówień - ja nie zazdroszczę właścicielowi tego co powyżej. Wręcz go podziwiam za marketingową sprawność, doskonały pomysł i jego realizację.
Z czysto zawodowego punktu widzenia to co właściciel robi i metody jakimi to robi uważam za błędne. Stosowaniem pokrętnych chwytów wprowadza zamęt w swoim stadzie i rozprasza swoje owce.
Z moralnego punktu widzenia - well, marny ze mnie robak, więc nie śmiem szastać ocenami jak przedmówcy.
Mania napisał/a:
(...)
A jak kilka lat temu FN mialo klopoty finansowe to zaledwie garstka ludzi sie zrzucila.
Mania napisał/a:
(...)
Zadalam konkretne pytanie. Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?
Nie sądzisz chyba, że ktoś, kto ma choć odrobinę godności, odpowie Ci tutaj na tak zadane pytanie?
o.
Ostatnio zmieniony przez orzech 07-04-2008, 23:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 07-04-2008, 23:07
Jak wiekszosc niezgadzam sie z "wchodzeniem z brudnymi butami w moje konto" Forum jest prywatne nie wykladamy na nie kasy -to FAKt ale to nie znaczy ze mamy tanczyc jak nam jego wlasciciel zagra. wiem wiem zaraz Mania napisze ze jak mi sie nie podoba to moge je opuscic. Mania a pomyslalas ze to moze nie $$mok jest najwiekszym problemem ostatnio tego forum tylko Ty - poczytaj to co pisza o Tobie w tym chyba tak niepodwazalny autorytet w swiatku nurkowym jak Robert > Moze czas przemyslec swoje zachowanie . I na marginesie juz czy to forum mimo ze nie placimy bez nas bedzie dzialac?......
Mania a pomyslalas ze to moze nie $$mok jest najwiekszym problemem ostatnio tego forum tylko Ty
I sa tez inni, ktorzy - nawet w tym watku maja takie samo zdanie jak ja - przeczytales? Tak gwoli sprawiedliwosci i uczciwosci? A zareczam Ci, ze jest ich wiecej, tylko pewnie nie chce im sie w tym watku pisac.
Pogrzeb troche w historii FN i poczytaj co $$ wypisywal o roznych ludziach. I co wypisuje nadal.
Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 07-04-2008, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
Jest sobie takie jedno niedalekie forum, które na głównej stronie ma wypisane motto:
Zastanów się zanim coś napiszesz. Wypowiedzi odbiegające od tematu będą usuwane...
I są usuwane ...
O każdym usunięciu postu autor jest informowany na PW wraz z uzasadnieniem.
Nie miałbym nic przeciw żeby tak było i tutaj.
Modowie mieliby spoooro pracy...
Nie byłoby tu miejsca na wiele postów i $$ i Mani, a i mój licznik zleciałby pewnie o 2/3. Trudno.
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.
A co wydaje Wam sie, ze to wszystko za friko sie dzieje? Ze serwery, prad i w ogole calosc FN to za friko?
To moze sie zastanowcie nad tym zanim zaczniecie pisac czy Admin cos przegial czy nie.
Mania, a co ma piernik do wiatraka ?
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania …
Ty za to nie po raz pierwszy wypominasz koszty, co gorsze używasz argumentu, że jak się nie podoba to won ...
Zdaj sobie sprawę z tego raz na zawsze każde forum tematyczne bez użytkowników jest niczym i wcześniej czy później umiera śmiercią naturalną.
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-04-2008, 00:08
Beeker napisał/a:
Jest sobie takie jedno niedalekie forum, które na głównej stronie ma wypisane motto:
Zastanów się zanim coś napiszesz. Wypowiedzi odbiegające od tematu będą usuwane...
I są usuwane ...
O każdym usunięciu postu autor jest informowany na PW wraz z uzasadnieniem.
Nie miałbym nic przeciw żeby tak było i tutaj.
Modowie mieliby spoooro pracy...
Nie byłoby tu miejsca na wiele postów i $$ i Mani, a i mój licznik zleciałby pewnie o 2/3. Trudno.
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.
Zgadzam się w 100% z koleżką
Maniu myślę, że powinnaś troszkę odpuścić.
$$ Ty też. Oboje dajecie popalić.
Ingerencja w ustawienia to mówiąc po chłopsku gówniarstwo.
Proponuję wszystkim zamiast piany na buźkach, piankę na piwku gdzieś w jakiejś fajnej knajpce lub na majowym spotkaniu forumowym
bo to jest prywatne forum i admin może zrobić co życzy.
Mania napisał/a:
Ilu z Was wyklada twarda gotowke na Forum Nuras? By moc krytykowac dzialania tego, ktory za to placi?
Z całym szacunkiem dla administracji i moderatorów, ale nie spotkałem się jeszcze by wkład finansowy w funkcjonowanie forum wyzwalał dodatkowe przywileje. W moim przekonaniu wirtualne społeczności opierają się na na tym, że każdy użytkownik forum ma równe prawa. Nie ma równych i równiejszych, a funkcje moderatorów i administratorów są służebne względem użytkowników i nie powinny być wykorzystywane do uzyskiwania jakichkolwiek przywilejów w dyskusjach. Są moim zdaniem raczej natomiast nadrzędne w kwestiach działania, porządku, zarządzania i funkcjonowania forum.
Oczywiście zgadzam się ze stwierdzeniem, że administrator jako twórca i założyciel ma prawo do niemalże wszystkiego. Pamiętajmy jednak, że o ile Netykiety (zbioru zasad i zachowań w społeczeństwie wirtualnym) wymaga się od wszystkich użytkowników, to i również obowiązuje ona Administrację, Moderatorów jak i całą strukturę forum.
Forum prywatne z przywilejami, w pełnym tego słowa znaczeniu jest sprzeczne z myślą otwartego internetu i ogólnodostępnych społeczeństw wirtualnych. Oczywiście nikt nie może zabronić takiego podejścia, a każdy komu się to nie podoba może się wyrejestrować. Pytanie tylko, czy Forum-Nuras zależy na mianie najlepszego, największego Forum nurkowego, gdzie szanuje się użytkowników i ich opinie, nadając wszystkim równe prawa głosu i swobody wypowiedzi?
Jeżeli FN to prywatne forum grupki osób, gdzie reszta użytkowników jest na doczepkę bez żadnych praw, a wszystko odbywa się na zasadzie "Chcesz to się rejestruj, rozmawiaj o nurkowaniu ile chcesz, ale nie próbuj komentować funkcjonowania forum", to myślę, że regulamin powinien zawierać odpowiednią notkę.
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 08-04-2008, 07:34
Mania napisał/a:
Ale czy na tej darmowej imprezie mowisz gospodarzowi jak ma sobie meble w domu poustawiac.
Jeżeli już stosujesz porównania:
A czy gospodarz na darmowej imprezie może w korytarzu przeglądać cichaczem w kieszeniach telefony komórkowe gości i w książce telefonicznej każdemu zablokować nielubianego wspólnego znajomego ???
I bezsprzecznym jest, że jesteśmy gośćmi i komu się nie podoba kontrola komórki to może wyjść.
Ale czy o to chodzi ???
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 08-04-2008, 07:36, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko