Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:17
Protest - ciag dalszy ignorowania
Autor Wiadomość
squbel 

Stopień: OWD
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 08-04-2008, 08:25   

Jestem w ciezkim szoku i chcialem wyrazic moj sprzeciw.

Wiele postow $$ zupelnie mnie rozwala i przyznam ze gosc potrafi zepsuc niejedna dyskusje. Jesli jednak lamie regulamin to Moderatorzy i Administrator maja odpowiednie narzedzia do tego zeby walczyc z takimi szkodliwymi osobnikami. Sa to narzedzia powszechnie przyjete i akceptowalne. Mozna banowac, wycinac itp.

Ale zeby zakladac ignora wszystkim userom i ich o tym nie poinformowac? To jest robienie glupa z nas wszystkich. To jest bardzo zla decyzja, ktora mnie niesamowicie wzburzyla. Przyznam ze takiego "skandalu" nie widzialem jeszcze na zadnym forum, a z internetu korzystam od czasu kiedy jeszcze numeru tepsy w Polsce nie bylo.

Jako uzytkownik tego forum, pokladajac wiare w sprawiedliwa postawe zarzadu chcialbym doczekac przyznania sie do bledu przez administracje i poinformowania wszystkich userow o tym ze uzytkownik $$ zostal odgornie zignorowany. Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Pozdrawiam i czekam na jakas rzeczowa reakcje,
Squbel
Ostatnio zmieniony przez squbel 08-04-2008, 08:27, w całości zmieniany 1 raz  

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 09:08   

KasiaK napisał/a:

bo to jest prywatne forum i admin może zrobić co życzy.
Możesz to naprawić czytając regulamin tegoż forum, a potem powiedzieć o tym publicznie - jak zrozumiesz.

od tego jest ban. Lista ignorowanych jest zarzadzana przez uzytkownika, w ramach jego wlasnego profilu. Tak, jak nie zycze sobie, zeby mi ktokolwiek grzebal w profilu, tak sobie nie zycze, zeby mi ktos dopisywal ignorowanych uzytkownikow. Co jest ? Wstyd publicznie dac bana bo sie trzeba bedzie z tego moze wytlumaczyc ? Lepiej po cichu pod dywan zamiesc ?

Mam nadzieje, ze widzisz roznice. Oczywiscie, forum jest prywatne, i wlasciciel moze wszystko. Ale to uzytkownicy ocenia styl takiego postepowania i ew. po prostu forum oleja. To nie przedszkole, tylko raczej dorosli ludzie - kazdy sam wybiera kogo ignorowac.

[ Dodano: 08-04-2008, 09:11 ]
Mania napisał/a:

A ilu z Was tutaj i generalnie ciagle narzekajacych ponosi koszty tego Forum?

Moge prosic o informacje, ile kosztuje Admin ? Chetnie sobie kupie, i sie pobawie ... bedzie lepiej ? Mania, nie przeginaj, bo jedno nie ma nic do drugiego - ale zeby bylo jasne - ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod ) ?

$$
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 09:31   

Cytat:
Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Prosiłem już ale muszę powtórzyć, zostawmy temat w spokoju, informacja jak od ignorować jest podana.
Nie polecam każdemu wyłączenia ignorowania, wiele informacji odbiega od wiedzy kursowej bez opanowania ze zrozumieniem tej podstawowej, zrozumienie przekazu jest trudne lub nie możliwe.

pozdrawiam rc
ps proszę osoby widzące ten wpis o przeniesienie w cytacie, dla wszystkich.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 09:42   

gorcio napisał/a:
ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod )

Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy? Czy naprawde uwazasz, ze czas wszystkich moderatorow, jaki spedzaja, zeby chociaz troche porzadkowac to szalenstwo, ktore czasami sie tutaj dzieje, nic nie kosztuje?

No to sie mylisz - kosztuje. Bo czas pracy kazdego czlowieka cos tam kosztuje. Jednych mniej, innych wiecej, ale kosztuje. Wiec jest to wklad finansowy w Forum kazdego Admina i Moderatora.

Mania
DżejDżej napisał/a:
Jeżeli FN to prywatne forum grupki osób, gdzie reszta użytkowników jest na doczepkę bez żadnych praw, a wszystko odbywa się na zasadzie "Chcesz to się rejestruj, rozmawiaj o nurkowaniu ile chcesz, ale nie próbuj komentować funkcjonowania forum",

Tak na przyklad dziala forum DiW. I jakos jest OK. malo tego - co podkreslal Beeker - tego rodzaju dyskusja zostalaby zabita na samym poczatku.

Tak gwoli scislosci - nasi zlosiliwi koledzy z sekty nazywaja Forum Nuras - Forum Lizus. A Forum DiW - Forum Klakier. Nie zauwazyles tego jeszcze?

Damass napisał/a:
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania

I tu sie mylisz - kilka lat temu czesc z nas zrzucala sie na FN, poniewaz koszty przekroczyly wszelkie wyobrazalne kwoty i Darek poprosil o pomoc. Poza tym bodajze rok temu rowniez pokazal jakie sa koszty - przy okazji podobnej dyskusji.

Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 08-04-2008, 09:43, w całości zmieniany 1 raz  

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 08-04-2008, 09:48   

gorcio napisał/a:
Moge prosic o informacje, ile kosztuje Admin ?

Parodyzujac reklame MasterCard:

Hosting: 20 pln / miesiac
Postawienie scryptow: dwie nieprzespane noce
Uzytkownicy: bezcenni

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 09:49   

NO nie calkiem. Polecam lekture tego watku:
http://forum-nuras.com/vi...y+forum&start=0

I efekt, o ktorym pisalam. Tylko dwadziescia pare osob sie zrzucilo......

Mania

BitPump 

Stopień: DIR-ektor
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 09:55   

Mania napisał/a:
Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy?

Możemy przyjąć, że tyle samo co moja spędzona na przeglądaniu Forum.
Obie czynności są porównywalne - oboje robimy to dla przyjemności i innych niemierzalnych celów, a nie dla zysku. To nie jest nasza praca.

~BitPump

styx 

Stopień: IANTD NTx Instructor
Kraj:
USSR

Wysłany: 08-04-2008, 10:17   

BitPump napisał/a:
Mania napisał/a:
Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy?

Możemy przyjąć, że tyle samo co moja spędzona na przeglądaniu Forum.
Obie czynności są porównywalne - oboje robimy to dla przyjemności i innych niemierzalnych celów, a nie dla zysku. To nie jest nasza praca.

~BitPump

Maniu, pytanie raczej ile Twój pracodawca traci na tym że Ty siedzisz tu i stukasz na forum ?

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 10:19   

styx napisał/a:
ile Twój pracodawca traci na tym że Ty siedzisz tu i stukasz na forum

Dobre pytanie i pewnie dotyczy nas wszystkich. Aleeee - mam zadaniowy czas pracy
:))))

Mania

Przemo_C 
Moderator Grupy

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 08-04-2008, 10:20   

Zakończcie już jakoś ten żenujący temat. :rozpacz:

The_PiotREX 

Stopień: P2,WM1,PN1,TMX GB
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 10:21   

Jeśli takie żenujace praktyki maja mieć miejsce dalej z przyczyn czysto finansowych, to ja chętnie zapłacę żeby je ukrócić. Serio! DarekS, proszę wylicz ile kosztów generuje moja skromna osoba na forum i podeślij mi rachunek wraz nuemrem konta na PW. Jesli to forum ma zejść na psy przez pieniaczy takich jak M. to choćby żeby nie musiec wysłuchiwać jej pieprzenia od rzeczy ( od jakiegos miesiąca jest nie do poznania - coś strasznego! ), choćby po to chętnie zapłacę.

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 10:41   

Mania napisał/a:
gorcio napisał/a:
ile Ty finansowo wnosisz (ile kosztuje Mod )

Mam ci wyliczyc ile kosztuje godzina mojej pracy? Czy naprawde uwazasz, ze czas wszystkich moderatorow, jaki spedzaja, zeby chociaz troche porzadkowac to szalenstwo, ktore czasami sie tutaj dzieje, nic nie kosztuje?

A co mnie obchodzi cena Twojego czasu pracy ? Jestes zatrudniona na etacie Moda ? Chyba nie - robisz to w czasie albo wolnym,prywatnym, albo w czasie pracy - niemniej, robisz to za free. Jesli czujesz, ze tracisz na tym kase - zrezygnuj i po klopocie, na pewno znajda sie inni, ktorych Modowanie nie bedzie kosztowac.

Mania napisał/a:

Dobre pytanie i pewnie dotyczy nas wszystkich. Aleeee - mam zadaniowy czas pracy

jak widac, koszt Twojej roboczogodziny ma niewiele wspolnego z tym forum, wiec ten argument mozesz odpuscic.

Przestan juz grzeznac, nie ma monopolu na racje. Lepiej zachowac twarz przyznajac sie do bledu, niewiedzy lub nieswiadomosci, niz tracic twarz grzeznac coraz bardziej w niemadre argumenty.
Ostatnio zmieniony przez gorcio 08-04-2008, 10:45, w całości zmieniany 2 razy  

luis 

Stopień: TMX
Kraj:
Bahamas

Wysłany: 08-04-2008, 13:42   

omg.

ten wątek osiągnął dno beznadziei i jest doskonałym przykładem naszej narodowej przypadłości jaką jest roszczeniowe pieniactwo.

do admina: wydaje mi się że cały problem na Twoim forum mógłby zostać rozwiązany poprzez dodanie kategorii "NAWOŁYWANIA DO ZBIROWYCH AKCJI PROTESTACYJNYCH" – wtedy każdy czujący potrzebę zaprotestowania przeciwko czemuś mógłby sobie tam do woli postulować.

PRETORIANIN 

Stopień: cos tam jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 14:38   

BRAVO The PiotREX przylaczam sie do twoich postulatow ,tez zaplace i to podwijna stawke>
Mania -przestan brnac plissss daj se moze bana na 30 dni i przemysl to co piszesz a potem wroc .Jak nieodpowiada ci tu znikaj na forum DiW lub sekte przeciez i tak sie tam udzielasz ze swoja bezcenna wiedza nurkowa> Tylko jakos nie zauwazylem takiego pieniacctwa z Twojej strony na sekcie bo wiesz jaki bylby tego wynik tam ludzie poprostu zywcem by Cie zagryzli,i dlugo bys niepodskakiwala wszystko co by ci pozostalo to cichutko w kaciku wieczorkiem :buuu:
Darku zakonczmy to porostu przepros forumowiczow za swoj wyczyn bez ich wiedzy i zgody i bedzie po temacie ,czy przeprosiny tak wiele kosztuja ?
Ja i wiekszosc tu obecnych jestesmy ludzmi ktorzy sami potrafia myslec i jak chcemy nie czytac postow $$moka to se go sami zbanujemy nie musisz nas w tym wyreczac>
Pozdrawiam

Cylek 

Stopień: tszy na szynah
Kraj:
Ethiopia

Wysłany: 08-04-2008, 15:34   

Na prośbę $$moka

$$ napisał/a:
Cytat:
Przyzwoitosc nakazywalaby rowniez zalaczenie do wiadomosci instrukcji w jaki sposob kazdy uzytkownik moze $$a odignorowac.

Prosiłem już ale muszę powtórzyć, zostawmy temat w spokoju, informacja jak od ignorować jest podana.
Nie polecam każdemu wyłączenia ignorowania, wiele informacji odbiega od wiedzy kursowej bez opanowania ze zrozumieniem tej podstawowej, zrozumienie przekazu jest trudne lub nie możliwe.

pozdrawiam rc
ps proszę osoby widzące ten wpis o przeniesienie w cytacie, dla wszystkich.

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 15:40   

luis napisał/a:
ten wątek osiągnął dno beznadziei i jest doskonałym przykładem naszej narodowej przypadłości jaką jest roszczeniowe pieniactwo

Czy rozumiesz o czym piszesz ??? I o czym czytasz???

Damass 

Stopień: TMX CCR
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 16:17   

Mania napisał/a:

Damass napisał/a:
Jakoś nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek DarekS narzekał i wypominał nam koszty utrzymania

I tu sie mylisz - kilka lat temu czesc z nas zrzucala sie na FN, poniewaz koszty przekroczyly wszelkie wyobrazalne kwoty i Darek poprosil o pomoc.

Jesteś pewna, że to ja się mylę a nie ty ?
Wybacz, ale chyba mnie nie doceniasz sądząc, że piszę coś nie sprawdzając faktów

Link, który podałaś nie ma nic wspólnego z prośbą o wsparcie na utrzymanie Forum
przeczytaj dokładnie w szczególności wyjaśnienie GosiS

Był pewien post dotyczący kosztów Wysłany: 11-10-2004, 10:21 koszty FN - czas , a Stowarzyszenie
lecz z inicjatywą wyszedł Kriss a nie DarekS tak, więc kto tu się myli ...

odszczekasz ?

ps. sprawdź moją datę rejestracji nie byłem jeszcze członkiem tego forum, gdy to się działo.

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 16:36   

Nie odszczekam, bo nie jestem psem.

Inicjatywa, z ktora wyszedl kiedys Kriss, a o ktorej piszesz, byla spowodowana wlasnie tym, ze wtedy koszty jakos drastycznie podskoczyly. A jak przeczytasz ten post, to zobaczysz, ze po pierwsze zostal napisany na prosbe Darka (pierwsze zdanie postu), a po drugie - kolejna czesc postu Krissa jest napisana przez Darka wlasnie. Nie moglam znalezc tego watku, wiec dziekuje, ze go znalazles.

A podany przeze mnie watek mial jeden cel - pokazac (bo pokazywal), ze na to wszystko odpowiedzialo zaledwie ponad dwadziescia osob. Na juz wtedy chyba 2 tysiace uzytkownikow.

Wiec to tylko taki maly przyczynek do dyskusji.

A ze nie bylo Ciebie wtedy na FN - no coz, jak widac jestes zdolny w wygrzebywaniu starych watkow (za co jeszcze raz dziekuje), wiec mogles poczytac troche historii tego Forum. Nie mowiac o tym, ze ostatnie wpisy sa z maja 2005 - a wtedy juz byles zarejestrowany, prawda?

Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 08-04-2008, 16:41, w całości zmieniany 2 razy  

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 16:55   

Maniu ja też już kiedyś pisałem, że chętnie się dołożę parę zeta. Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nie chce mi się szukać w starych postach.
Ale jak widzę Ty masz już temat moderowania z głowy i możemy zacząć pisać o nurkowaniu. Co prawda nie pogadamy o oddycharkach czy jak to się inaczej nazywa, bo nie ma o tym zielonego pojęcia, ale np o super miejscach nurkowych. Zbliża się długi wickend
A jeszcze jedno, coś nam obiecałaś (mnie i Beekerowi) pamietasz?
Ostatnio zmieniony przez waterman 08-04-2008, 16:57, w całości zmieniany 2 razy  

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-04-2008, 17:01   

Beeker napisał/a:
Jest sobie takie jedno niedalekie forum, które na głównej stronie ma wypisane motto:

Zastanów się zanim coś napiszesz. Wypowiedzi odbiegające od tematu będą usuwane...

I są usuwane ...
O każdym usunięciu postu autor jest informowany na PW wraz z uzasadnieniem.
Nie miałbym nic przeciw żeby tak było i tutaj.
Modowie mieliby spoooro pracy...
Nie byłoby tu miejsca na wiele postów i $$ i Mani, a i mój licznik zleciałby pewnie o 2/3. Trudno.
Czytania byłoby mniej.
Ale i szukania też.
I piany też.

Czego sobie i Państwu życzę.

nie no, jasne.
tyle, że na FN jest 20 razy więcej użytkowników,
więc jeśli miałabym kasując KAŻDY post, pisać PW do uzytkownika to....

jak będziecie robić składkę na FN, proponuję zrobienie oddzielnego budżetu na godzinówki dla modów :P

reszty nie chce mi się komentować, bo mam wrażenie że niektórzy nie czytają wszystkich postów, ino lecą "po bandzie" za resztą.
może powtórzę
NIE ROZMAWIAMY TU O GRZEBANIU W PROFILACH USERÓW (bo nie miało to miejsca), tylko znowu o tym, że jest to prywatne forum i coponiektórym nie odpowiadają decyzje wlaściciela.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu