wszedłem niedawno w posiadanie automatu UAN po przeróbce/dorobienie głowicy z dodatkowymi wejściami/ Do tego również dostałem rónież II stopień pochodzący z marwoju rok prod ok 88. Wiem iz pisałem że nia mam uprawnień ale wykonałem nielegalnie dwa nury dla sprawdzenia sprzętu i mam wrażenie iż co jakiś czas do ust automat podaje mgiełkę wody. Nie powoduje to specjalnych problemów ale mam w związku z tym pytanie:czy to normalne? Czy to kwestia II stopnia?
Witaj Ychu...
Co masz na mysli, piszac "nielegalnie nurkowalem"? Na to nie musisz miec prawa jazdy. Chociaz kurs da ci zasob wiedzy, i umiejetnosci. Liczy sie pasja stary
Co do UAN...
Pewnie zuwazyles, ze II stopien posiada zaworek wydechowy. Mala gumka, w postaci grzybka. Odcina wode przy wdechu, i wypuszcza powietrze przy wydechu. Prawdopodobnie doszlo do sparcenia tej gumki, albo skorodowania puszki automatu w tym miejscu. Winszuje zakupu. To dobry sprzet, sam nuram z UAN. Przemysl oddanie go do przegladu. Koszt okolo 60-80 zl, a bedziesz miec pewnosc. Jak chcesz wiecej informacji na ten temat, to zapraszam na GG. Numer masz...
A, koszt tej gumki to około 5zł.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko