Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Noz do sieci poszukiwany
Autor Wiadomość
Jan Nurkowski 

Wysłany: 09-09-2003, 21:58   Noz do sieci poszukiwany

Potrzebuje pilnie kilka nozy do sieci handlowo zwanych nozami do ciecia kartonow lub pasow bezpieczenstwa. Moze ktos ostatnio gdzies widzial ?

pzdr
Jan

Capitao 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-09-2003, 12:12   Noze

Tego typu noze mozna dostac zazwyczaj w IKEI. Jednak nic nie gwarantuje, kiedys byly.
Ostatnio zmieniony przez Capitao 10-09-2003, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-09-2003, 15:08   

OBI PUŁAWSKA

Z.A.D.I.R 

Wysłany: 10-09-2003, 16:19   Nóz z ikei najlepszy

Polecam sprawdzenie w ikei tam takie zeczy zawsze sa albo sklep budowlany!!lub cos w tym stylu.W sklepie palstycznym napewno tez takie noze sa!
Pozdrawiam Piotrek

Capitao 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-09-2003, 18:33   

A może poszukać na Allegro...? :cool:

sharkey 

Kraj:
Poland

Wysłany: 11-09-2003, 01:12   

Widziałem kiedyś taki nożyk w sklepach z częściami samochodowymi ( takich co to ryż, mydło i powidło "do autka oczywiście")- sprzedawano to za parę zeta jako noże do awaryjnego cięcia pasów.
Pozdr

Jan Nurkowski 

Wysłany: 11-09-2003, 08:38   

Dzieki.

pzdr
Jan

TECHNISUB 

Stopień: P2RescueWM1PL1SS1
Wysłany: 12-09-2003, 08:23   nóż do sieci ?

mam propzycję

może oprawka stanleya nr 0-10-020 interLock

i nożyk typ 1995 lub 1996 lub 1996F

mam nożyk 1996 ostry jak cholera

palce sobie pociąłem przy montażu

trochę trzeba wydać ale jest uniwersalny można go używać tez w samochodzie :lol:

na razie przygotowany do testów szukam sieci muszę zrobić jakieś opakowanie może na ramię (zrymowało sie :lol: )

stronka
http://www.stanleytools.c...4%3B+Hook+Blade

może coś tam znajdziesz
niestety nie jest to stały nóż tylko wysówny muszę przetestować jak go mić pod wodą czy już otwarty czy zamknięty chociaż z drugij strony jak otwarty to = gotowy ( ale ostry )

pzdr

Konrad Kowalczuk 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-09-2003, 09:36   

Technisub wg. mojej wiedzy to ten noz ktory wymieniasz jest idealny... do uzywania na powierzchni do np. przycinania trytytek :) pod wode niestety sie nie nadaje...

Janek ja ze 2 mies temu przeszukalem pol Wa-wy i niestety nie znalazlem ani w Obi ani w Castoramie, wiec kupilem noz Dive Rite'a. Niestety po pierwszym nurku (mimo nasilikonowania) pokryl sie pieknymi wypryskami rdzy. Troche nie do konca na temat to w Castoramie kupilem za to sekatory Fiskarsa - idealne do sieci :)

Pozdrawiam,

TECHNISUB 

Wysłany: 12-09-2003, 09:52   nóż

zobaczymy przetestuje mam wrażenie że może sie nadać
może testowałeś?
jak to po co sie wypowiadasz na temat którego nie znasz
wiem do czego ma on zastosowanie na lądzie ale juz taki ze mie typ że uwążam że dużo jest narzędzi które można zaadoptować do nurowania
zaraż włożę nozyki o wody z cuytyna i oby się nie okazało że ten mój "wynalazek" nie będzie rdzewiał :razz:

Konrad Kowalczuk 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-09-2003, 10:33   

Napisałem, że wg mojej wiedzy... :)

Na pewno będzie ciął sieci. Sęk w tym, że nie ma on na tyle dużego haczyka żeby można było wycinać sie z sieci jedną ręka (nawet przy użyciu zaokrąglonych ostrzy). Podobnie sprawa ma sie ze zwykłymi nożami nurkowymi, gdzie wycinanie sie z sieci wygląda jak walka samuraja z niewidzialnymi duchami :lol: Dlatego, jak wiesz, do sieci używa się sekatorów i nożyków w formie haka - na WM1 powinni to być.

Pozdrawiam,

TECHNISUB 

Wysłany: 12-09-2003, 15:39   

ten nożyk to jest hak (hook blade) bo "było na WM1" :lol:
myślę że nasza dyskusja przeradza się w cos do czego nie chciałem doprowadzić

chodzi o to :
jestem w fazie przygotowywania próby: mam nożyk (alternatyę dla nurkowych "profesjonalnych " drogich jak cholera noży), organizuje sieć
i będę ćwiczył
kolaga Nurkowski potrzebuje noża do sieci ja uważam że to jest jakieś wyjście jeżeli ktoś nie chce wydawać jak przypuszczam ponad 100 zetów
na nóż "tylko" do sieci
ja proponuję uniwersalny uchwyt do którego pasuje dokładnie 10 typów nożyków i nie jest to tylko nóż do sieci ale także do samochodu czy domu
teraz wystarczy zrobić pokrowiec np. z pasów samochodowych
z umiejscowieniem gdzie sobie życzysz czy na przedramieniu jak ja planuję czy na jackecie kwestja upodobań czy treningu
po prostu ja staram się zbierać potrzebny sprzęt jak najmniejszym kosztem a co za tym idzie eksperymentuje
jeżeli ciebie stac na "zardzewiałego dive rite" :lol: to wspóczuję bo firma straciła w moich oczach jak ktoś chce to proszę na siłę nie będę zmuszał po prostu niektórzy nie mają za dużo gotówki i do it yourself albo jak to mawiają starzy indianie kombiniren se

pzdr

Jan Nurkowski 

Wysłany: 12-09-2003, 16:09   

[quote="TECHNISUBFIRST"]
wyjście jeżeli ktoś nie chce wydawać jak przypuszczam ponad 100 zetów
na nóż "tylko" do sieci
ja proponuję uniwersalny uchwyt do którego pasuje dokładnie 10 typów nożyków i nie jest to tylko nóż do sieci ale także do samochodu czy domu
teraz wystarczy zrobić pokrowiec np. z pasów samochodowych
z umiejscowieniem gdzie sobie życzysz czy na przedramieniu jak ja

Max.
Przykro mi bardzo, ale naniedawno chyba bd* zauwazyl, ze jak cos jest do wszystkiego, to jest do d..
Ja sie z ta opinia calkowicie zgadzam.
Ja potrzebuje noz do sieci, czyli plaski, zakrzywiony hak z ostrzem od wewnatrz wielkosci <10 cm.

pzdr
Jan

Jan Nurkowski 

Wysłany: 12-09-2003, 16:11   

Przepraszam, zle mi sie postawilo:
ostrze powinno byc >10 cm.

pzdr
Jan

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu