Mam pytanie głównie z ciekawości.
Ostatnio ściągnąłem sobie troche filmów o nurkowaniu i zastanawiam się dlaczegoi wszyscy nurkowie na tych filmach mają żółte płetwy ????? Rozumiem jak któryś ma zółte wstawki na skafandrze czy zółtą butle ale u niektórych tylko płetwy są żółte. O co w tym chodzi ?????
Wysłany: 24-10-2003, 12:42
Moda? Przypadek? Łatwiej zauważyć pod wodą?
Ja mam żółte, bo jak kupowałem bo innych nie było w sklepie
Moja żona też ma żółte i chyba dzieki temu łatwo się odnajdujemy pod wodą (w grupie nurków).
Wcale nie zauważyłem, że na filmach są żółte płetwy.
Podeślesz link do strony, na której są filmy do ściągnięcia?
Chętnie zobaczę żółte płetwy
Ostatnio zmieniony przez Lech-u 24-10-2003, 13:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 24-10-2003, 13:09
zolte jak napisal Lechu sa b. dobrze widoczne, ale inne kolory tez sa spotykane (taka jedna osoba z FN, kiedys miala np rozowe ...spoja droga pozdrawiam)
ale zdazaja sie tez glosy mowiace, ze jakikolwiek sprzet, ktory nie jest czarny jest beeee (nie chce uzywac slowa nie-DIR, bo gdzie indziej byly juz dyskusje na ten temat )
kwestia gustu....
sa tez osoby, ktore kupujac sprzet patrza najpierw na cene, a pozniej na game kolorystyczna...wazne jest jak dzialaja a nie jak wygladaja
wszystkie filmy sciagalem ze strocny www.nurkowanie.v.pl polecam zobaczyc filmy Sławonira Paćko pt "hańcza" "Gustloff" lub inny film z wraku Alta Grazia
Eeeeee, Kuba przesadziłeś troszkę z tymi nie DIR-ektywami
Jeśli znajdziesz mi Jet Finy Scubapro w kolorze żółtym, to chętnie wymienię swoje czarne na te żółte.
Cóż zrobić jeśli te właśnie płetwy są tylko w czarnym kolorze????
Sprawa jest w miarę prosta. Jeśli nurek na filmie ma np. czarne płetwy, to będzie słabo widoczny.
Każdy (no może prawie każdy), kto kręci filmy pod wodą prosi swoich "potencjalnych modeli" o zakładanie żółtych płetw lub po prostu filmuje tych nurków, którzy mają żółte (a więc widoczne) elementy. Przez to w większości filmów można obejrzeć nurków z takimiż elementami.
Pozdrawiam,
jenny [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2003, 09:50
A ja w zeszłym tygodniu w Dahbie widziałam kobitkę w seledynowym neoprenie i różowych płetwach. Acha, maskę też miała różową.
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 27-10-2003, 17:50
Radol napisał/a:
Jeśli znajdziesz mi Jet Finy Scubapro w kolorze żółtym, to chętnie wymienię swoje czarne na te żółte.
ScubaPro puszczalo okazjonalnie krotkie serie jetow w roznych kolorach, czasami pojawiaja sie na eBay-u. Trafilem kiedys na takie w kolorach amerykanskiej flagi.
a pro po kolorow, a widzieliscie rozowego suchacza? Bo ja tak!!
A instruktorowi Shonowi do konca zycia bede wdzieczna ze mial jasno zolty suchacz!!!
Bania
Mania,
to fakt - nawet chyba gdzies zdjecie sie platalo nie?
Ja dwa lata temu mialam przyjemnosc nurkowac z dziewczyna ktora miala calutkiego rozowego..jak cukierek.
No i ten Shon - caly zolty..jak ..no moze nie bananek..gruszka!!
Wysłany: 30-10-2003, 21:33
Tak naprawdę to nie widzę problemu: jak ktoś chce nurkować w różowo-żółto-fiołkowym kombinezonie, to dlaczego nie?
Kiedyś widziałem w Austrii narciarza w jesionce (to taki rodzaj płaszcza za kolana) i czapce "cyklistówce" wykonanej ze skóry. Na twarzy miał gogle motocyklowe i drewniane kije (takie z bambusa). Jeździł świetnie, miał z tego świetną zabawę i głeboko w ..... to co się o nim myśli.
Mnie nie przeskadza to, że ktoś się dziwnie ubiera do nurkowania. To jest jego sprawa. Może to fajnie mieć takiego partnera pod wodą? Przynajmniej łatwo go zauważyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko