Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Powrot $yna marnotrawnego
Autor Wiadomość
TomekR 

Stopień: emeryt
Kraj:
Micronesia

Wysłany: 23-02-2009, 05:28   Powrot $yna marnotrawnego

Jak nie trudno bylo to przewidziec, pod nowym alias: oxy ’Ce’ ‘Ha’ haker, na Forum powrocil kolega ziejacy, tym samym druzgocac obawy niektorych, ze po tak niepoprawnym politycznie akcie wywalenia na zbity pysk z kolejnego forum, godnosc osobista nie pozwoli mu na powrot na nasze lamy.
Wyrozniony przejawem nieustajacego zainteresowania moja osoba, tym razem w postaci osobistych pozdrowien:
oxychaker napisał/a:
"tym bardziej, ze i psychiatra, po naszej rozmowie, zastanawial sie nad podpisaniem glejtu... "
Już w Polsce wiedziano że się Tobie pod czachą pierdzieli, w porę to zauważyłem.
pozdrawiam rc

W zwiazku z tym, ja rowniez niezwykle serdecznie chcialbym powitac kolege banite, ponownie, na Forum, zarowno w tym, wszystkich wczesniejszych, jak i wszelkich nastepnych wirtualnych wcieleniach.
Tomek

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-02-2009, 13:34   

uwazam ze odwolanie do kultory chrzescijanskiej,a zwlaszcza do jednej z najwazniejszych biblijnych przypowiesci jest jak najbardziej na miejscu.Tomek,to zobowiazuje...

TomekR 

Kraj:
Micronesia

Wysłany: 23-02-2009, 19:32   

jaros4 napisał/a:
uwazam ze odwolanie do kultory chrzescijanskiej,a zwlaszcza do jednej z najwazniejszych biblijnych przypowiesci jest jak najbardziej na miejscu.Tomek,to zobowiazuje...

Masz racje! A jak juz jestesmy w duchu chrzescijanskiego pojednania..........to dzisiejsza poczta:

oxychaker napisał/a:
Dobrze że opublikowałeś, będzie ciąg dalszy.Wiele razy zarzucałeś plagiaty rozwiązań, dokument publikowany w Hyde Park jasno przeczy Twoim rewelacjom, ostatnie zgłoszenie dzięki Tobie (ten palant na sekcie to TY). Było weryfikowane względem poprzedniego. Do tych zgłoszeń nie znasz zastrzeżeń, więc nie masz bladego pojęcia jaki jest zakres ochrony. ALE pyszczyć jak każdy czub możesz.
Od 20 lat jest stosowany inny start na masach tleno twórczych, to powinieneś wiedzieć.
Tomuś już zrozumiał że są suche obiegi zamknięte ?

Analogia z przypowiescia o powrocie syna marnotrawnego jest dosc oczywista - proba zaistnienia na Sekcie zakonczyla sie porazka. Kolega depilant?, dywersant?( trudno nadazyc za stale zmieniajacymi sie nickami) nie znalazl zbyt wielu partnerow do rozmowy. Ci, ktorych znalazl, nie byli tak delikatni, jak uzytkownicy tego Forum. Nie skrepowani cenzura, nie powstrzymali sie nawet, od wyciagania szczegolow pozycia rodzinnego naszego kolegi. Jedyny dyskutant, ktory wdal sie w polemike z Dwudolarkiem, merytorycznie go zmiazdzyl, obnazajac powazne braki w wiedzy. Nie pomogly zwyczajowe taktyki: zmiany tematu, ucieczki, porownania, czy ‘metoda zmeczeniowa’. Smoka rozwalcowano.
Z podkulonym ogonem, wraca wiec na Forum Nuras.
Tomek
PS. Bedac udekomentowana inspiracja wynalazku oczekuje monetarnej kompensacji. :bee;

grzegorz 

Stopień: instruktor IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2009, 20:26   

chciałbym powiedzieć: a nie mówiłem..........

Tomasz Zabierek 

Stopień: IANTD IT
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-02-2009, 22:09   

Tomek, szkoda nerw czy nawet minimalnej ilosci zaangazowania w tego goscia...

Ja stalem sie dla niego wrogiem publicznym nr. 1 dlatego, ze chcialem jego pomylone tezy przelozyc na .... weryfikujace postac rzeczy nurkowanie...
a... jeszcze nie przyklasnalem, ze jego zerzniety nibypatent jest rewelacja, ale to chyba bylo mniejsze przewinienie...

Nie zmieni to faktu, ze zawsze znajda sie dla takich gosci klakierzy oraz tzw "przyjaciele" ktorzy beda chcieli sie posluzyc dewiantem dla osiagniecia swoich celi, sprzedajac mu "scisle tajne" informacje czy inne rewelacje... Slowem, kopanie sie z koniem jest z gory skazane na przegrana...

TomekR 

Kraj:
Micronesia

Wysłany: 27-02-2009, 18:31   

Tomasz Zabierek napisał/a:
Tomek, szkoda nerw...

Zero nerwow z tej strony. To wrecz zabawne. Czyzby Admin. powiesil $moka na smyczy?
Bo zamiast zionac na Forum, zdesperowany, sle do mnie maila, za mailem.

oxychaker napisał/a:

Tomuś Czereśniak napisał/a:
Cytat:
Historia jest dosc krotka:
gornicze i p.poz tleniaki,
SCRy: n.p GAN, Kszyk i Czajka

Troche jest o tym w "obiegach zamknietych" Klosa, poza tym
szukaj kontaktow u producenta: Faser w Tarnowskich Gorach
i uzytkownika: Akedemia Marynarki Wojennej.
podobno uzywal je takze Petrobaltic.

Historia jest dłuższa był wojenny eksport do Wietnamu (lata 60). były prace dla Petrobaltic na FGG III i GAN, był samo mieszający o wysokim starcie (to stało się jego zgubą, zbyt wysokie ppO2 na rzeczywistym polu pracy). Egzemplarze testowe wróciły do Faser (informacja z Konferencji w Sopocie PTMHiTN). Oczywiście nic nie wiesz o systemach tleno twórczych.

A teraz 2 proste pytania. Kiedy do Ciebie dzwonił rzecznik patentowy Faser ?
Do mnie w środę.
Czy jesteś na liście życzeń noworocznych R Kłosa ? Nie ma Ciebie na tej liście, ani polskiej ani angielskiej.

pozdrowienia Czereśniak, czy wolisz burak, czy burek.

pozdrawiam rc

Bardzo go musialo dotknac, ze 'w krotkiej historii polskiego rebreatherowania' :tak: pominalem jego osoba.
Natychmiast wiec naprawiam moj blad:
Byly tez nurkowania, wysokiego startu ppO2, z ADV na torze tlenowym, na czystym azocie,suche z masa tlenotworcza, z udzialem swiec tlenowych, w sprzecie pozarniczym, w piwnicach budynku w Aleji Niepodleglosci.

Przy okazji, Drogi Adminie :ping: , czy godzi sie, by osaba z tak unikalna wiedza, ze nie wspomne o erudycji i kulturze osobistej, musiala ujadac jak przyslowiowy pies zza plotu?
Czy mozemy ignorowac osobe do ktorej dzwoni sam rzecznik Fasera, kto wie moze nawet Tomasz Edison, a na pewno Elvis, osobe, ktora jest na liscie zyczen noworocznych R. Klosa, i listach walentynkowych Eltona Johna i Liberace.
pzdr
Tomek
PS. A tak, dla uscislenia FGG III to, jezeli mnie pamiec nie myli, produkcja niemiecka.

wodnik99 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-02-2009, 19:00   

TomekR napisał/a:
Natychmiast wiec naprawiam moj blad:
Byly tez nurkowania, wysokiego startu ppO2, z ADV na torze tlenowym, na czystym azocie,suche z masa tlenotworcza, z udzialem swiec tlenowych, w sprzecie pozarniczym, w piwnicach budynku w Aleji Niepodleglosci.
Przeczytaj załącznik z tego tematu.
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=18251 Jeśli masz rację to powinny tam występować litery X i Y, występują tylko A.

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-02-2009, 19:25   

Tomek , nie tylko masz chody u $$moka - mnie również nie pominął, dodatkowo informując, że rozpoczął z adminem jakąś gierkę w "dupniaka" :bee;

No cóż, objawy schizofreni idealnie pasują do jego zachowania (na wielu płaszczyznach), więc ... nic dodać, nic ująć. Jedynie mogę mu współczuć.

oxychaker napisał/a:
waldo napisał/a:

Nie chce mi się w to wierzyć - facet ma chyba troszkę ambicji oraz honoru i jeżeli pisze, że :

O Honorze na FN może mówić "tomek Siennicki" zadanie tego człowieka ma dla mnie wysoką wartość, pozostali w tym także Ty, człowiek nie brzydzący się w edytowaniu postów rozmówcy siłami usłużnej moderatorki "Mani". Kłamiący publicznie, co pokazałem na sekcie. Nie powinni używać określeń których nie stosują w życiu.

"DarekS" i ja prowadzimy grę w dupniaka.
Jak Administrator Smokowi, tak Smok Administratorowi.
W ramach jajarstwa została zablokowana możliwość pisania postów z konta "oxychaker", to dla pocieszenia założone zostało konto "pozdrawiam rc". "DarekS" odniósł spektakularny sukces, zablokował to konto. Niestety nie zablokował innych, a zabawa w chodzenie po forum na którym jest blokada na IP, jest kształcąca.

pozdrawiam rc

możesz publikować nie mam nic przeciw.
Ostatnio zmieniony przez waldo 27-02-2009, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-02-2009, 20:06   

wodnik99 napisał/a:
Przeczytaj załącznik z tego tematu.
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=18251 Jeśli masz rację to powinny tam występować litery X i Y, występują tylko A.

Kolejne wcielenie $$ ?

TomekR 

Kraj:
Micronesia

Wysłany: 27-02-2009, 21:03   

wiesiek01 napisał/a:
Kolejne wcielenie $$ ?

Masz watpliwosci???
Kim jest Smok i jak sie zachowuje to nic nowego. To, ze wywalony drzwiami, powraca oknem, chyba tez nikogo nie zaskoczylo -kanal ‘N&E’ (Nutts and Entertainment), ktorego $$ jest glownym aktorem, mial na tym Forum zawsze mial duza ogladalnosc.
Najbardziej intrygujacy, dla mnie natomiast, jest fakt obsesyjnego zainteresowania moja osoba.
Z jednej strony nieustanie dostaje takie komplementy, jak:
“gowno rozumierz”,“jesteś zielony”,”jesteś ograniczony w poglądach i ociężały umysłowo.”,“gowno wiesz”. Z drugiej strony kazda moja wypowiedz jest religijnie czytana i komentowana. Zadziwjajacy brak konsekwencji, prawda?
Swoja droga dziwi tak czesto uzywane okreslenie ‘gowno’ - jakis niezdiagnozowany ekskrementalny fetyszyzm?

Ja, ze swojej strony, odkad stwierdzilem, ze mam do czynienia z osoba niepelnosprawna, staralem sie ograniczyc swoje kontakty - nie odpowiadalem na emaile, nie wdawalem sie w bezposrednie dyskusje.

Nie odpowiadalem tez na proby wciagniecia w smocze intrygi typu:
“Witam jest post scaner czy chcesz go strzelić czy olać. Jeśli strzelić to pomogę.”, czy rozgrywki osobiste typu: “Docierają do mnie fragmenty jak Tomasz Żabierek wkleja moje stwierdzenia w swoje wypowiedzi.Mam w e-mailach materiał jak się uczył co się dzieje w pętli z bilansem tlenu, na forum ogłosił, że to ja od niego się uczyłem. Nie muszę się spieszyć z podaniem prawdy, nie zając czy żaba, nie ucieknie.”

Oczywiscie mozna przycisnac funkcje ignoruj, ale przy ilosci alteregos w/w osobnika i szybkosci z jaka zmienia nicki, nie mozna wyeliminowac wszystkich mozliwosci.

waldo napisał/a:
No cóż, objawy schizofreni idealnie pasują do jego zachowania (na wielu płaszczyznach), więc ... nic dodać, nic ująć. Jedynie mogę mu współczuć.

Tylko dlaczego zamiast "skopac, zone, psa albo ogrodek", czy wypocic nastepne zarowke, okazuje nam tak bezgraniczne oddanie.

Niektore posty dotyczyly nawet mojego stylu ubierania:
“Wełniany sweter (avatar), na imię Tomuś, Czereśniak!! (byłeś w Polsce i wiesz o co chodzi)”
Przyznaje, jak wielu facetow, nie bardzo zwracam uwage na swoi ubior – a ciuchy militarne sa bardzo wygodne.Hooaa! Dopiero jednak Smok - nowa Coco Channel, fashionista exclusiva - uswiadomil mi ogrom zbrodni przeciwko modzie jakiej sie dopuscilem.

Rowniez moja aktywnosc na Internecie pozostawala pod stala inwigilacja:
“Gratulacje z powodu wejścia na forum cukrownia (DiW).”
Zadziwjajaca determinacja. Czy to przypadkiem nie jedno z Forum, ktore $$ zmuszony byl opuscic? "Panstwo nie wpuszcza na pokoje", a on dalej podglada.

waldo napisał/a:
Tomek , nie tylko masz chody u $$moka

Troche mnie pocieszasz, bo po serii takich tekstow jak:
“Nie musiz mnie lubić ale odpowiedz czy jest to zbyt niebezpieczne…”
“Bardzo przepraszam za rozniecenie nadzieji i odstrzelenie…”
“zwykle gdy miekniesz…….. przekonujesz mnie że to była słuszna decyzja.”*,
zaczalem sie obawiac, czy nie jest to aby jakas pedalska obsesja.

Tak czy inaczej, zeby nie bylo watpliwosci, oswiadczam, ze nie jestem zainteresowany jakakolwiek forma kontaktu z wszystkimi oraz kazdym z osobna wcieleniem Smoka zarowno w realu, jak i sferze wirtualnej. Nie pomoga, modne ciuchy, zmiana plci, operacje plastyczne, terapie w odzialach zamknietych, tantiemy i prestiz z Urzedu Patentowego, nie pomoze zaliczony kurs OWD, czy kurs oglady a la Eliza Doolitle - "Wesela" nie bedzie. Nie znizajac sie do poziomu kolegi dyletanta, zacytuje tylko druga czesc zdania: "...ostal Ci sie jeno sznur." :bee;
z pozdrowieniami
Tomek

grzegorz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-02-2009, 22:09   

mam coraz bardziej przekonanie,że to jest również Kolina z sekty-internetowy smieć.

Tomasz Zabierek 

Stopień: IANTD IT
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-02-2009, 22:24   

Tomek,

Zachowania $$ sa typowa forma reakcji ludzi zamknietych w swojej wirtualnej wizji swiata, w ktorej tworza, rzadza i karza. Uswiadomieni im na forum publicznym, za pomoca typowych lub mniej typowych argumentow tego, ze to co glosza to wlasnie ich urojona wizja rzeczywistosci powoduje wlasnie takie, z punktu widzienia psychiatrii pewnie oczywiste, reakcje. Ty cos mu odowodniles, tak jak ja czy Waldo, stalismy sie tym samym sensem zycia tego czlowieka. Sad but true...

Z drugiej strony nadal uwazam, ze nie wolno pozostawac obojetnym wobec gloszonych przez takie osoby bredni, poniewaz ktos moglby to traktowac powaznie. To, czy bedziemy musieli pozniei czytac czy kasowac wysylane prywatnie maile tego typu - przyzwyczilem sie i nie traktuje tego osobiscie wiec szczerze mowiac zupelnie to po mnie splywa ...

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-02-2009, 17:26   

Ael swoja droga trzeba byc wyjatkowym prostakiem, chamem i wiesniakiem (bo innych slow nie znajduje), zeby - jak kogos wyrzucaja drzwiami - wracac oknem. Jak wyrzucaja oknem wracac przez komin (nie bedac w dodatku sw. Mikolajem).

Kompletny brak godnosci i szacunku do samego siebie.

Wydaje mi sie, ze Tomek ma racje - problem polega na tym, ze sie biedactwo kompletnie wylozylo na sekcie. No i zostal bez widowni, bo portal nurkowy, gdzie wszyscy spijaja slowa z jego ust bez myslenia, co pisze, jakos go widac nie rajcuje.

Ech, rece opadaja....

[ Dodano: 28-02-2009, 17:28 ]
Cytat:
Jeśli masz rację to powinny tam występować litery X i Y, występują tylko A.

Ten dokument o niczym nie swiadczy. $$ NIE MA PATENTU!!!. A oznacza tylko, ze nie odrucono zgloszenia, ze bedzie rozpatrywane dalej. Ale nie oznacza przyznania patentu - warto o tym pamietac.

Stan zgloszen mozna sprawdzic sobie na stronie Urzedu patentowego.

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-02-2009, 19:55   

Mania napisał/a:
$$ NIE MA PATENTU!!!
a gdzie pisał, że ma?
I wszystko jedno czy $$ wrócił czy nie, czy jest taki czy inny. Twoje posty Maniu też są bardzo ciekawe i przesączone ogromną wiedzą nurkową

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 28-02-2009, 20:32   

kol.waterman,podpisuje sie pod tym recami i pletwami. :humor:

Konrad Dubiel 

Stopień: złomiarz
Kraj:
Kazakhstan

Wysłany: 28-02-2009, 21:29   

Mania napisał/a:
trzeba byc wyjatkowym prostakiem, chamem i wiesniakiem (bo innych slow nie znajduje)

Noblesse oblige...
Ostatnio zmieniony przez Konrad Dubiel 28-02-2009, 21:29, w całości zmieniany 1 raz  

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 14:27   

Konrad Dubiel napisał/a:
Noblesse oblige...

I dlatego nie uzylam innych slow, ktore az sie cisna na usta :))))

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 18:21   

Czytając Wasze wypowiedzi zastanawiam się, co $$ Wam musiał zrobić , że tak go nienawidzicie, opluwacie, i odsądzacie od czci i wiary???? Ze stał się człowiekiem, któremu poświęcacie tyle czasu pisząc tak obszerne posty ??? A może to On stał się Waszą "idee fix", skoro nadal go wskrzeszacie ??? Czyżby zgodnie z zasadą , że zawsze w życiu trzeba mieć jakiegoś wroga???

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 01-03-2009, 18:28, w całości zmieniany 1 raz  

Padre-Kris 

Stopień: P1- ale się rozwijam
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 18:37   

O to, to piotrkw :beer3:
Z jednej strony człowiek strasznie zalazł niektórym za skórę z drugiej ciągle jest podstawą do dyskusji więc czegoś nie rozumiem.

Jeśli nie chcecie wzbudzć drzemiącego Smoka to po co ciągle o nim gadacie.
Tyle jadu i agresji w bractwie o którym myślałem że jest spokojne i wyluzowane.

Odpuście temat a Smok, $$ czy jak mu tam odejdzie w zapomnienie skoro tak się go boicie :stop;

W końcu od jakiegoś czasu drodzy oponenci nie robicie nic innego jak on co pokazują szczątki prywatnej korespondencji.

Pax! Pax ! :!!:

Więcej szacunku dla samych siebie oraz innych uczestnikóe tego forum :papa:

grzegorz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-03-2009, 19:07   

Padre-Kris napisał/a:
z drugiej ciągle jest podstawą do dyskusji więc czegoś nie rozumiem.

strasznie ci się podoba na forum DiW,zafascynował cię świat Diru,podobało ci się bardzo na kursie u Wojtka,zapytaj go dlaczego nie wpuścił smoczego łba na swoje forum,miałbyś głęboką podstawę do dyskusji.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu