po 10 nurkach
- odkleiły się wszystkie wewnętrzne zabezpieczenia szwów ( takie małe naklejki na miejscach krzyżowania się szwów), ale to nie wpływa na funkcjonalność
po ok 30 nurkach
- kleiłem manszetę (zaczęła oddzielać się od rękawa)
- puściło zewnętrzne szycie na barku
moja partnurka na razie uszkodzeń w swojej piance nie zanotowała
zakłada się naprawdę ciężko, ale potem jest naprawdę dobrze dopasowany
Potwierdzam, zabezpieczenia szwów odpadają po paru nurkach, ale tak jak pisał Busi nie ma to znaczenia. Używamy takich dwóch 7+7 (męski i damski) od marca zeszłego roku. Poza tym nic sie z nimi nie działo. Bardzo dobrze dopasowuje się do ciała.
Polecam z oddzielnym kapturem na dociepleniu - jest o wiele wygodniej i praktyczniej.
Witam,
ja i moja mał(a)żonka używamy pianek Equesa od kilku lat. Wcześniej Dualdive teraz Ultimate I. Zdecydowanie polecam ten drugi. Większa szczelność przez zastosowanie manszet na nadgarstkach i kostkach powoduje, że jest w nich naprawdę ciepło.
Ze względu na "niestadnardowe gabaryty" skorzystałem z mozliwości uszycia na miarę obu skafandrów i jestem bardzo zadowolony.
A łatki na szwach rzeczywiście odpadły na drugim nurku
Update do stanu mojego Equesa po kolejnych 30 nurkach:
- puścił kolejny szew na barku
- zaczęła się odklejać druga manszeta na rękawie
- zaczęła puszczać manszeta na nogawce (wzdłuż pionowego klejenia)
- pod zamkiem (na samym dole) rozerwał się neopren i zrobiła się 5 cm dziura
Mam wrażenie że pianka zrobiła się wyraźnie cieńsza (pewnie się neopren ścisnął).
szczerze mowiac jak poczytalem t ewszystkie recenzje o equesie (tu sie odrywa, tu peka, tam odklej a tam niszczy po 10 nurach ale nic nie wplywa na funkcjonalnosc) zdecydowalem sie na pianke bare arctic (chcialem 7+7). kosztowala jakies 150 zl drozej niz ktorys w miare odpowiadajacy model equesa (tam bylo 5+7), zrobilem w niej jak na razie chyba 15 nurow i nic sie nie dzieje
Mój Eques po 30 nurkach trzyma się całkiem nieźle. Tylko jakas nitka na szwie próbowała uciekać, ale ją przystopowałam i jest git.
No i pozłaziły wszystkie napisy, które były chyba naprasowane (nie znam sie na technice ich nanoszenia ). Ale bez napisów na piance tez się da pływać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko