ja mówię jak to wygląda w rzeczywistości, a nie w instrukcji
nurkot napisał/a:
w pralce samo (bez innych ubrań), bez proszku, w letniej wodzie (30?), bez wirowania albo najniższe (u mnie 500)?, z dodatkiem jakiegoś płynu (jakiego?)
samo, bez innych ubrań, bez proszku, w wodzie 30C, z maleńkim wirowaniem
nurkot napisał/a:
widziałam thinsulate po nurach kilku i po kilkuset.
ten po kilkuset był zdecydowanie cieńszy...
po nurach tak,
ale my o praniu gadamy
nurkot napisał/a:
i jeszcze jedno pytanie - pod ocieplacz tylko bielizna termoaktywna czy ktoś coś jeszcze ubiera? np. cieńszy ocieplacz + polar w zimniejszej wodzie, w cieplejszej sam ocieplacz?
oczywiście że optimum jest kilka ocieplaczy - każdy na odp.warunki...
dopóki nie miałam ogrzewania, zakładałam dwie koszulki. Teraz mam jedną plus tę drugą z ogrzewaniem.
założenie polaru nic nie daje. Dobra bielizna i ocieplacz i hajda.
...ja mówię jak to wygląda w rzeczywistości, a nie w instrukcji ...
A ja lubię jak w mojej rzeczywistości ocieplacz ładnie pachnie po praniu, dlatego dodaję trochę płynu do pierwszego prania.
Ale przyznaję, że w tych sprawach nie uznaję się za eksperta.
...ja mówię jak to wygląda w rzeczywistości, a nie w instrukcji ...
A ja lubię jak w mojej rzeczywistości ocieplacz ładnie pachnie po praniu, dlatego dodaję trochę płynu do pierwszego prania.
Ale przyznaję, że w tych sprawach nie uznaję się za eksperta.
Przemo, a ja tylko nurkuję w moim ocieplaczu ( ), więc zwykła woda do prania w zupełności wystarcza
Bielizna za to pachnie fiołkami
Ok, zostawmy już dyskusję o praniu bo słabo się poruszam na tym polu, jeszcze wyjdę na jakiegoś Chajzera.
A w ocieplaczu faktycznie spałem raz na dr Lubeckim, sprawdził się jak dobry śpiwór.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-08-2009, 22:26
ja spałam przez tydzień na polarku, który właśnie się sprawdził jako ocieplacz, ale płytko i krótko. (temp wody 12 stopni, godzinka.)
za to spodnie treningowe do wschodnich sztuk walki trochę nieporęczne pod wodą - powietrzem się wypełniają a gumki u dołu i u góry ściskają zbytnio
KasiaK napisała:
po nurach tak,
ale my o praniu gadamy
czyli po nurach tak czy siak ścienieje thinsulate?
inne materały też?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko